Görüş Bildir
Haberler
Hükümeti Kurma Görevi Davutoğlu'nda

Hükümeti Kurma Görevi Davutoğlu'nda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de milletvekili yeminini ettikten sonra Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldi. Erdoğan’ın, Ahmet Davutoğlu’na 64. hükümeti kurma görevini verdiği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin il başkanları toplantısına katıldıktan sonra TBMM'ye giderek milletvekili yemini etti ve ardından da Başbakanlık Resmi Konutuna geçti. Davutoğlu, yaklaşık yarım saat sonra buradan ayrılarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi. 

17.05'te başlayan görüşme 17:50 gibi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Davutoğlu’na 64. hükümeti kurma görevini verdiği bildirildi.

Davutoğlu'nun 45 günü var

Davutoğlu'nun 45 günü var

Davutoğlu’nun, hükümeti kurmak ve Erdoğan’ın onayına sunmak için 45 gün süresi var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti onaylamasının ardından Bakanlar Kurulu programı okunacak.

Programın okunmasından 2 tam gün geçtikten sonra görüşmelere geçilecek. Görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra ise güvenoylaması yapılacak.

Geçici hükümetle girilen 1 Kasım seçimlerinden oyların yüzde 49,5'ini alan AK Parti tek başına iktidar çıkmıştı. AK Parti'nin Meclis'te 317 milletvekili var.

7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulamaması üzerine Erdoğan, ülkeyi seçimlere götürecek geçici hükümeti kurma görevini 25 Ağustos'ta Davutoğlu'na vermişti. Geçici hükümet Erdoğan'ın onayının ardından 28 Ağustos'ta göreve başlamıştı.

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
17
13
7
5
4
0