Görüş Bildir
Haberler
Başbakan: 'Bahçeli'nin Başkanlık ile İlgili Açıklamaları Ümit Verici'

Başbakan: 'Bahçeli'nin Başkanlık ile İlgili Açıklamaları Ümit Verici'

Başbakan Binali Yıldırım 'Sayın Bahçeli'nin bugüne kadar yaptığı açıklamalar ümit vericidir, yapıcı açıklamalardır. Biz Meclis'te bu teklife kendi şartları dahilinde olumlu katkı yapacakları yönünde anlamaktayız. Bahçeli'nin lafı üstüne laf söylemek bize yakışmaz. Ne diyorsa odur.' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yıldırım Çankaya Köşkü'ndeki Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Yıldırım, bir gazetecinin 'MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında, başkanlık konusunda 'Mecliste ne dersek milletin karşısında da onu diyeceğiz' açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, 'Sayın Bahçeli'nin açıklamasını bizim yorumlamamız doğru olmaz. Sayın Bahçeli'nin lafı üstüne laf söylemek bize yakışmaz. Ne diyorsa odur' yanıtını verdi.

Partisinin bugünkü Meclis grup toplantısında başkanlık sistemi tartışmasına değinen Bahçeli, partisinin TBMM'de ve olası bir referandumda tavrının değişmeyeceğini söylemişti.

Parlamenter sistemden yana olduklarını da söyleyen Bahçeli, başkanlık sistemi ile ilgili olarak, 'Meclis'te 'Evet' dersek, milletin huzurunda da 'Evet' deriz' diye konuşmuştu.

Bunun üzerine Başbakan'a, Bahçeli'nin sözlerinden başkanlık konusunda referanduma yetecek sayıda milletvekiliyle destek olacağı açıklamasını çıkarıp çıkarmadığı da soruldu.

"Meclis'te bu teklife olumlu katkı yapacaklarını umuyoruz"

"Meclis'te bu teklife olumlu katkı yapacaklarını umuyoruz"

Yıldırım Bahçeli'nin bu zamana kadarki açıklamalarını 'ümit verici' bulduğunu belirtti ve 'Baştan beri Sayın Bahçeli açıkça bunu söylüyor. 'Bu bir krizdir, bir an önce bizim siyaset olarak çözemediğimiz bu sorunu milletin önüne götürüp çözümün yollarını açmamız gerekir' diyor. Biz de tam bunu söylüyoruz. O bakımdan olayı böyle anlamak lazım' karşılığını verdi.

Başbakan Yıldırım, MHP'den Meclis'e sunulacak tekilfe 'olumlu' yanıt geleceği umudunu dile getirirken 'Sayın Bahçeli'nin bugüne kadar yaptığı açıklamalar yapıcı açıklamalardır. Biz Meclis'te bu teklife kendi şartları dahilinde olumlu katkı yapacakları yönünde anlamaktayız' diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, ay başında yaptığı açıklamada, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliği paketinin kısa sürede Meclis'e sunulacağını belirtmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Meclis'te 'Evet' dersek, milletin huzurunda da 'Evet' deriz"

"Meclis'te 'Evet' dersek, milletin huzurunda da 'Evet' deriz"

Bahçeli, MHP'nin bugünkü Meclis grup toplantısında başkanlık sistemi ile ilgili şu değerlendirmeyi yapmıştı:

'Mahalleyi ayağa kaldırmak için başkanlık sistemine olumlu baktığımızı ilan edenler acaba bu sonuca nasıl vardılar. TBMM'de 'Evet', referandumda 'Hayır' diyeceğimizi söylüyorlar. Bizim ağzımızdan 'Evet' ya da 'Hayır' çıkmamışken, referandumu yapıp sonucu ilan edenler darbe çığırtkanlıkçıları, kriz hevesçileridir.

'Meclis'te 'Evet' dersek, milletin huzurunda da 'Evet' deriz'

'Bunlar nato kafa, nato mermerdir. Önemle ifade ediyorum, MHP'nin TBMM'de tercihi ne olursa milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacak. Meclis'te 'Evet' dersek, milletin huzurunda da 'Evet' deriz. Özümüz de, sözümüz de birdir. MHP ilke ve ülkülerine uygun şekilde teklifi inceleyecek ve kararını verecektir.'

BBC Türkçe ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
14
4
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kadir Demiralan

Üzüldüm doğrusu. MHP gibi bir parti ve fikir oluşumunun bu hallere düşmesi içler acısı maalesef.

haylaz adam

bir CHP li olarak bahçelinin bu tavrı ve konuşmalarını MHP ye mal edemem. MHP tabanının bahçeliyi desteklediğini dolaylı yoldanda AKP yi desteklediğini düşün... Devamını Gör

Friedrich Nietzsche

Mhp kominist tehlikeye karşı Abd tarafından oluşturulan devlet destekli isci sınıfının herturlu kazanım ve haklarına engel olmayı kendine ve sahibine karsı g... Devamını Gör