Görüş Bildir
Haberler
Başarılı Olacak İnsanları Kehanet Gücünde Belirleyen 9 Özellik

Başarılı Olacak İnsanları Kehanet Gücünde Belirleyen 9 Özellik

Öykü Hanım
11.01.2016 - 21:17

Başarının gizli bir reçetesi, sihirli bir formülü olmadığını biliyoruz.  Bu yüzden size, “kişiye özel formülünüzü” oluşturmakta yardımcı olmak istiyoruz.

Her alandaki başarılı insanların farklı özellikleri olsa da hepsinin buluştuğu ortak noktalar var. Peki, siz onlarla ne kadar ortak özellik paylaşıyorsunuz?

Kaynak: http://www.businessinsider.com/signs-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Başkalarının başarısından mutlu olabiliyorsunuz.

“Zirvedekiler yalnızdır” diyenler olabilir. Ama zirveye çıkmak ekip çalışması gerektirir. Sadece birbirinin mutluluğu için fedakarlık yapmaya istekli üyeleri olan bir ekip üyelerini sıradışı bir başarıya taşıyabilir. Tüm başarılı liderler başkalarının mutluluğu için düşünmeden fedakarlık yapabileceklerini söylüyor. Peki siz başkalarının başarısını benimseyip onlar için mutlu olabiliyor musunuz? Cevabı bizim bilmemize gerek yok ama yanıt evetse şimdiden en başarılı liderlerle en az bir ortak özelliğiniz var demektir.

8. Yeni deneyimler peşinde koşmaktan asla sıkılmıyorsunuz.

Başkalarına biraz “hoppa” gelebilirsiniz. Kimi konularda maymun iştahlılık yapabilirsiniz. Sürekli aynı işi yapmak sizin için işkencedir ve bu yüzden sıkıcı olan her şeyden kaçış yolu ararsınız.

Bu özellikler çocukken “yaramaz” olarak nitelendirilen insanların özellikleri gibi gelebilir. Ama Amerikalı Psikiyatrist Robert Cloninger’in araştırmalarına göre sürekli yenilik arayışında olmak mutlu ve sağlıklı bir gelişimin belirtisi. Bir de bu özelliğinizi maceracılık ve merakla birleştiriyorsanız, inanın yaratıcılığınızın önüne kimse geçemez!

7. Hayatınızla işinizi dengeleme peşinde değilsiniz, sadece en iyi şekilde yaşamayı hedefliyorsunuz!

Hayatınızın sadece yarısında yaşayıp diğer yarısında iş yapmayı mı istersiniz, yoksa sadece yaşamayı mı? İşle sosyal hayatınız, aileniz ve hobileriniz arasında seçim yapmaya çalışmak olması gerektiğinden çok daha zorlayıcı. Başarılı insanlarsa hepsini bir arada yapma yollarını bulmakta usta. Eminiz ki bu yolları bulmak, tüm zamanınızı ideal bir biçimde parçalamaya çalışmaktan çok daha kolay olacaktır. Yapabileceklerinizi bir daha gözden geçirin ve yaşama ara vermemenin yollarını bulun.

6. Empati yeteneğinize güveniyorsunuz.

En iyi fikirler başkalarının ihtiyaçlarını karşılayacak, sorunlarını giderecek yaratıcı yollar bulmaktan geçiyor. Yani başkalarını anlamadan parlak bir fikre imza atmak imkansız. Kendinizi başkasının yerine koyup onunla empati kurabiliyorsanız, en başarılı insanlarla bir ortak özelliğiniz daha var demektir!

5. Kendinizi ispatlamaya çalıştığınız bir kişi var, o da kendinizsiniz!

Başkalarıyla hiç işiniz olmaz. Diğer tüm başarılı insanlar gibi sadece kendinizi aşmaya bakarsınız. Dökme suyla değirmen dönmeyeceği gibi içten gelmeyen motivasyonla da başarıya ulaşılamaz. Ama kendi motivasyonunuzu kendiniz yaratıyorsanız, bu rekabette başarısız olma şansınız yoktur!

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. “Fazla çalışmak verimi azaltır” yalanına inanmıyorsunuz.

“Araştırmalara göre haftada 40 saatten fazla çalışmak verimliliği azaltıyor.”

Tabi. 

40 saat boyunca bilgisayar başında oturup hiçbir şey yapmadığınız sürece 50. saatte de bir şey yapmamanız çok olası. Başarı, çalışma saatleriyle değil verimliliğiyle ölçülür. Başarılı insanlarsa zamanını verimli kullanıp az zamanda çok iş yapmanın yollarını bulur. 

Bir hafta sürecek bir işi 5 dakikada yapmanın yolunu bulabilirler, ama bunu bulmak için haftada 60 saat kafa yorabilecek kadar motivasyonları yüksektir.

3. Parayı ödül olarak değil araç olarak görüyorsunuz.

Pahalı arabalar, lüks seyahatler ve onlara bile gereksiz gelecek kadar yüksek meblağlı harcamalar yapmak başarılı insanların özelliği gibi yansıtılabilir. Ama gerçekte başarılı olan insanlar paralarının büyük çoğunluğunu yatırıma ayırır, onların gerçek lüksü paralarının uçup gitmesindense hem kendi hem başkalarının hayatlarına değer kazandırarak çoğalmasıdır.

2. Özel olduğunuzu düşünmüyorsunuz.

Reklam sektörünün ve halkla ilişkiler ajanslarının yardımıyla hiçbir şey yapmadan dahi çok özel bir insanmışsınız gibi gözükebilirsiniz. Hatta ve hatta buna milyonlarca insanı da inandırabilirsiniz. Ama gerçekte başarılı olan insanlar diğerlerinden bir farkları olduğunu düşünmez. Onların tek farkı daha tutarlı ve daha hırslı bir biçimde düzenli çalışmalarıdır. Başarılarında başkalarının da desteği olduğunun farkındadırlar ve bu yüzden onlara destek olan insanların görüşlerine önem verip onlara saygı duyarlar.

1. Başarı gelip geçici olabilir ama saygı ve özgüven kalıcı olduğunu çok iyi biliyorsunuz!

Hiçbir maaş güvenilir bir insan olmaktan daha tatmin edici değildir. Bunu bilen bir patronla çalıştıysanız şanslısınız. Ama bu bahsedilen özelliklerden çoğuna sahipseniz, siz de sıradışı başarıları kucaklayabilirsiniz!  Şimdi tek yapmanız gereken alkışlara ve tezahüratlara hazırlanmak... İyi şanslar!

9 özelliği de artık biliyorsunuz. Peki sizde bunlardan kaçı var?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
37
10
5
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lxx

9- Başkalarının başarısını görünce hasetimden çatlıyorum. 8- Yeni deneyim? İcat çıkarmayın başımıza. 7- İşten çık, eve gel, yemek ye, uyu, işe git, işten ç... Devamını Gör

lxx

4- Fazlası falan değil, genel olarak "çalışmak" benim verimimi azaltıyor. Kapasitemin, profesyonelliğimin ve kazandığımın üstünde çalışmak beni çok yoruyor. ... Devamını Gör

Donnie Darko

Sırada ki Steve Jobs lara selam olsun -.- Çalışanlar olarak alkışlamak için buradayız -.-

EDGIR

2 hariç hepsi doğru Ben ♥ Ben