Görüş Bildir
Haberler
Baş Döndürücü Güzellikleri İle Sizi Ziyaret Etmeye İkna Edecek Doğa Dostu Otel ve Kulübeler

Baş Döndürücü Güzellikleri İle Sizi Ziyaret Etmeye İkna Edecek Doğa Dostu Otel ve Kulübeler

İlayda
11.06.2021 - 07:45

Hem muhteşem manzaralara sahip olan hem de doğasever otel arıyorsanız bu oteller tam size göre!

Kaynak: https://luxatic.com/most-beautiful-ec...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. İtalya'nın Sardinya Adası'nda bulunan 'Nascar Hotel'

25. İtalya'nın Sardinya Adası'nda bulunan 'Nascar Hotel'

Sardunya adasında bulunan Hotel Nascar, 12 odalı lüks bir eko otele dönüştürülmüş eski bir tahıl ambarıdır. Sürdürülebilir yönetim ve işletim tarzları doğaya saygılıdır ve tüm mobilyaları yerel sanatçılar tarafından yerel malzemelerden yapılmıştır. Sardunya'nın Baunei trekking rotasına yakın, yürüyüş için mükemmel bir mekandır.

24. İsveç'teki 'Hotel Liseberg Heden'

24. İsveç'teki 'Hotel Liseberg Heden'

Resimde gördüğünüz otel, şehrin kalbinde yer alan ve listemize eklediğimiz tek eko otellerden biri. İsveç'in Göteborg şehrinde bulunan Hotel Liseberg, şehirde çevre sertifikası alan ilk şirkettir. Yeşil Liderler programlarında en üst sıralarda yer alırlar, bu da sürdürülebilir enerji uygulamalarının çoğunun en yüksek düzeyde kullanıldığı anlamına geliyor. Kendi elektriklerini elde etmelerini sağlayan rüzgar türbinleri bile var.

23. Meksika'da bulunan 'Las Nubes de Holbox' Oteli

23. Meksika'da bulunan 'Las Nubes de Holbox' Oteli

Sahil kenarındaki  Las Nubes de Holbox'ın pitoresk ortamı, Yucatan Yarımadası'ndaki Isla Holbox'ta yer almaktadır. Başlıca ilgi çekici yerleri plajları, kuşları ve deniz yaşamıdır. Otel size birçok olanak sunar ama asıl sizi etkileyip kalmanıza sebep olacak faktör ise doğal ortamlarıdır. Tamamen yerel kaynaklı ürünleri kullanıyorlar ve atıkları geri dönüştürüyorlar.

22. Hindistan'da bulunan 'The Green Hotel'

22. Hindistan'da bulunan 'The Green Hotel'

Hindistan'ın güneybatısında bulunan bu büyüleyici otel, eko otele dönüştürülmeden önce bakımsız bir Chittaranjan sarayıydı. Muhteşem bahçeleri otele ödül kazandırmakla kalmaz ayrıca otelin en meşhur yönlerinden biri olarak dünyaya nam salmıştır. Doğasever yanlarından bazıları, bahçeleri için geri dönüştürülmüş su ve elektrik kullanmaları ve ısıtma suyu için güneş enerjisi tercih edilmesidir.

21. Guatemala'daki 'Kawilal Hotel'

21. Guatemala'daki 'Kawilal Hotel'

Orta Amerika'da LEED-NC Altın sertifikasını kazanan ilk otel olan Kawilal oteli,  bir yamaç kenarına inşa edilmiştir. Güneş enerjisi kullanan çatılarının olmasının yanı sıra yerleşim yeri o kadar mükemmel ki, doğal esintiler sizi her an serinletebiliyor. Siteden Pacaya yanardağını görebilir ve diğer birçok aktivitenin yanında kan dolaşımınızı iyileştiren termal su tedavileri, masajlar sunarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Norveç'te bulunan 'Svart Hotel'

20. Norveç'te bulunan 'Svart Hotel'

Doğa manzarası izlemeyi oldu olası seviyorsanız bu yer tam size göre! 2021'de açılacak olan fütürist Svart Hotel'in odak noktası kutup bölgesini ve doğayı korumak olacakmış. Bu bölgeyi ziyaret edince, doğayla uyum içinde olmanın nasıl bir şey olduğunu deneyimleyebilirsiniz. Nefes kesen çevrenizi fotoğraflarken aktivitelerin de keyfini çıkarabilirsiniz. Bu otel, güneş enerjisini kullanarak müşterilerine en yüksek standartlarda mimari ve enerji verimliliği sunar.

19. Filipinler'de bulunan 'El Nido' tatil köyü

19. Filipinler'de bulunan 'El Nido' tatil köyü

Bu dört Palawan beldesinin pastoral tropik cenneti, bu otele gitmeniz için tek başına yeterli bir sebep olabilir. Ancak, yıldan yıla gelişen birçok sürdürülebilir program sunmak için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını da bilmelisiniz. Personellerinin tamamı buranın yerlisidir ve geri dönüşümü teşvik eden, yerel olarak yetiştirilen ürünleri kullanırlar. Tasarımları bile yeni sürdürülebilir temiz yaşam biçimine dayanmaktadır. Ve sizi doğrudan doğa ile temasa geçiren çok sayıda aktivite var.

18. Batı Avustralya'daki 'Karijini Eco Retreat'

18. Batı Avustralya'daki 'Karijini Eco Retreat'

Perth'in 1.500 km kuzeyindeki Karijini Milli Parkı'ndaki merkezi ile bu eşsiz eko inziva yerinde kano, tırmanma ve yürüyüş gibi saatlerce açık hava etkinliklerinin keyfine varacaksınız. Kır çiçekleri ile dolu şelaleler ve tepeler, Avustralya çalılıklarındaki konaklamanızı doğal bir hale getiriyor. Bu çevre dostu kamp alanında size lüks sınırsız doğa aktiviteleri yapma imkanı sunuyorlar ve tüm personellerin bu alanın yerlisi olduğu söyleniyor.

17. Sri Lanka'da bulunan 'Jetwing Surf'

17. Sri Lanka'da bulunan 'Jetwing Surf'

Sri Lanka'nın Arugam Körfezi'nin güneydoğu kıyısında yer alan bu çevre dostu otel, bir mücevhere benzetiliyor. Ayrıca burayı inşa ederken hiçbir şekilde doğaya zarar verilmediği söyleniyor. Bu tesis ahşap, kurutulmuş iluk otu ve palmiye yapraklarından yapılmış olup, doğal aydınlatma ve havalandırma kullanılıyor. Ayrıca Habitatı korumak için atık sular doğal sistemlerle arıtılıyor.

16. Meksika'da bulunan 'Hacienda Tres Rios'

16. Meksika'da bulunan 'Hacienda Tres Rios'

Bu sürdürülebilir  eko-tesis, Meksika'nın Playa del Carmen kentine yakın 326 dönümlük tropikal ormanların ortasında yer almaktadır. Üç nehrin okyanusla buluştuğu alan tatil beldesinin bulunduğu yerdir ve üç ekosistem içerir: kıyı kumulları, orman ve mangrov ormanı. Otel görevlileri atıklarının çoğunu geri dönüştürüyor ve yeniden kullanıyorlar. Eğer benzersiz bir tatil deneyimi istiyorsanız Tres Rios Doğa Parkı'nı ziyaret etmekten de keyif alacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Filipinler'deki 'Two Seasons Coron Island Resort & Spa'

15. Filipinler'deki 'Two Seasons Coron Island Resort & Spa'

Beş yıldızlı bir eko tesisi olan Two Seasons Coron Island Resort, kuzey Palawan'da, Bulalacao Adası'nın Malaroyroy yarımadasında yer almaktadır. Panoramik deniz manzarasına sahip 42 bungalov bulunmaktadır. Tesis için kullanılan suyu ısıtmak için güneş panelleri kullanırlar, kendi kanalizasyon sistemlerine sahiptirler ve tamamen sıfır atık tesistir.

14. Ekvador'da bulunan 'Mashpi Lodge'

14. Ekvador'da bulunan 'Mashpi Lodge'

Quito'nun yakınında bulunan lüks yağmur ormanı kulübesi, doğa severlere gerçek bir şölen sunuyor. Doğa ile yakından temas kurabileceğiniz, kuş, kurbağa, ağaç gibi pek çok endemik türle tanışabileceğiniz bir yer. Hatta Dragonfly Canopy Gondola'larında uçabilir ve yukarıdan manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Burası gerçek bir sığınak! Tavandan tabana kadar tasarlanmış pencereleri oldukça ilgi çekici görünüyor. Localarında konakladıktan sonra kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz.

13. Guyana'da bulunan 'Rewa Lodge'

13. Guyana'da bulunan 'Rewa Lodge'

Rewa Lodge, turizmin en önemli örneklerinden biridir çünkü turizm yoluyla kazandıkları para  doğrudan çalışan Kızılderili topluluğuna gidiyor. Yerel halk, tesiste finanse edilen kilise, kreş ve ilköğretim okullarının yanı sıra bir sağlık merkezinden de yararlanabiliyor. Guyana'nın kalbinde yer alan bu tesiste doğanın sunduğu her şeyi keşfedebilir, ardından rahatlayabilir ve tıpkı yerliler gibi gerçekten minimalist bir yaşam tarzını benimseyebilirsiniz.

12. Dominika'da bulunan 'Secret Bay'

12. Dominika'da bulunan 'Secret Bay'

Secret Bay, bir Karayip Adası olan Dominika'nın kuzeybatı kıyısında yer alan 5 yıldızlı bir eko-tesistir. Bu tesis, yemyeşil tropik bahçelerinde size inziva hissi ve rahatlama sunan altı sürdürülebilir lüks villadan oluşmaktadır. Okyanusa bakan özel havuzunun keyfini çıkarırken, nefes kesen manzaraya aşık olabilirsiniz.

11. Kosta Rika'daki 'Pacuare Lodge'

11. Kosta Rika'daki 'Pacuare Lodge'

Sadece asılı bir gondolla veya Pacuare nehrinin akıntılarıyla ulaşılabilen ve oldukça uzak bir konumda yer alan bu muhteşem eko-tesis Central Highlands'in yağmur ormanlarının derinliklerinde gizlidir. Gerekli olan enerjilerini veya sıcak suyu üreten türbinleriyle sürdürülebilirliğe olan bağlılıklarını fark edebilirsiniz. Yemeklerinizi önceden sipariş etmeniz istendiği için tesiste hiçbir yemek israfı olmuyor. Yağmur ormanlarıyla çevriliyken sessizliğin tadını çıkarmak için mükemmel bir yer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Tayland'da bulunan 'Soneva Kiri'

10. Tayland'da bulunan 'Soneva Kiri'

Soneva tatil beldelerini ziyaret edersiniz, bu deneyimi hayatınız boyunca unutamayabilirsiniz. İdeolojileri gereği doğal çevrelerini koruyorlar ve  doğa ile temasa geçiren aktivitelere saygı duyuyorlar. Lüksü 'barış, zaman ve mekan' olarak tanımlıyorlar. “Ayakkabısız” olma politikaları onları diğer tesislerden ayırıyor ve hayatın temposu ile  bağlantı kurmanızı sağlar.

9. Moğolistan'da bulunan 'Three Camel Lodge'

9. Moğolistan'da bulunan 'Three Camel Lodge'

Altay dağları ile Bayanzag kayalıkları arasındaki Gobi Çölü'nün ortasında Üç Deve Köşkü'nü bulabilirsiniz. Müşterilerine, geleneksel değerleri ve renkleri ile uyumlu, Moğol malzemeleriyle dekore edilmiş yuvarlak keçe çadırlar olan 'gers'lerinde konaklama imkanı sunuyorlar. Bu oldukça sorumluluk sahibi olan tesis, vahşi yaşamları koruyorlar ve zorlu kış aylarında göçebeleri desteklemek için tatil yerlerinden elde ettikleri karı kullanıyorlar.

8. Kosta Rika'daki 'Kura Design Villas'

8. Kosta Rika'daki 'Kura Design Villas'

Bu altı odalı lüks eko otel, Uvita'nın tepelerinde, Marino Ballena Milli Parkı'nın sularının üzerinde yer almaktadır. Sürdürülebilir olması için inşa edilmiş bu otel, size oldukça fazla olanak ve rahatlık sunuyor ki bir eko-otelde kaldığınızı unutabilirsiniz. Ayrıca elektrik ve suyu ısıtmak için fotovoltaik güneş panelleri kullanıyorlar ve L şeklindeki sonsuzluk havuzları tuzlu su ile dolduruluyor.

7. Güney Afrika'daki 'Garonga Safari Camp'

7. Güney Afrika'daki 'Garonga Safari Camp'

Malakai Koruma Alanı'nda bulunan bu lüks çadır kampı, hayal bile edemediğiniz bir Safari kampı yaşamanın kapılarını sizin için açıyor. Güneş panelleri kullanarak karbon ayak izlerini azaltmaya çalışan bu tesis ayrıca ısıtıcı pompa sistemi ile elektrik tüketimini %80 oranında azaltıyor. Sürdürebilirlik adına kurdukları sistem burada sonlanmıyor. Atık suları filtreleyerek hayvanları için yeniden kullanıyorlar ve atıkları doğal gaza dönüştüren bir biyogaz sistemine sahipler.

6. Vietnam'da bulunan 'Topas Ecolodge'

6. Vietnam'da bulunan 'Topas Ecolodge'

National Geographic tarafından temel sürdürülebilirlik sertifikası olan Topas Lodge, dünyanın en eşsiz mekanlardan biri olarak biliniyor. Hoang Lien Ulusal Parkı'nın tepelerinde yer alan bu yer, size stresli ve teknoloji ile çevrelenmiş şehir yaşamını unutturmaya birebir. Tüm bu güzelliklerle çevrili olmak ve doğanın sunduğu her şeyi incelerken, teknoloji düşkünlüğünüzü ve telaşlı yaşam tarzınızı unutmanızı sağlayacağına oldukça eminiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Güney Afrika'daki 'Phinda Forest Lodge'

5. Güney Afrika'daki 'Phinda Forest Lodge'

KwaZulu-Natal özel rezervinin bir parçası olan Phinda Forest Lodge, aslında dünyadaki ilk eko-otellerinden biridir. Çevreye duyarlı ve sofistike lüksün doğayla olan harika karışımı, burada konakladıktan sonra hayata karşı bakış açınızın değişeceğini hissedebilirsiniz.

4. Kenya'da bulunan 'Campi Ya Kanzi Eco Lodge'

4. Kenya'da bulunan 'Campi Ya Kanzi Eco Lodge'

Maasai halkı tarafından işletilen ve Kilimanjaro'ya bakan bu lüks safari kampı, “Gizli Hazine Kampı” olarak tercüme edilmiştir. Olağanüstü biyolojik çeşitlilik, çayırlar, çalılar ve savanlar gibi bir dizi ekosistem, safarinizi unutulmaz kılacaktır. Tüm çadırlar, geleneksel Maasai dekoruna uyacak bir şekilde inşa edilmiştir.

3. Kosta Rika'daki 'Lapa Rios Lodge'

3. Kosta Rika'daki 'Lapa Rios Lodge'

Latin Amerika'nın en iyi tatil yerlerinden biri olan bu ödüllü eko orman evi, Pasifik Okyanusu'nda yer alır ve Kosta Rika'daki Osa Yarımadası'ndaki korunan yağmur ormanlarının ortasındadır. Görkemli Lapa Rios köşkü, 1993 yılında açıldı ve ekoturizmde öncü olarak kabul ediliyor. Tuzlu havuzları ve serinlemek için okyanus esintisini kullanan çatıları ile lüks çevre dostu ürünlere karşı bakış açınızı tamamen değiştirebilir.

2. Şili'de bulunan 'Ecocamp Patagonia'

2. Şili'de bulunan 'Ecocamp Patagonia'

Çevre yönetim sistemi sertifikasına sahip, Şili'ye ait olan bu tesis, turistlere Torres del Paine dağının muhteşem manzarası eşliğinde lüks bir tatil deneyimi sunuyor. Eşsiz kubbeli süitleri, bölgenin geleneksel konut tarzında tasarlanmıştır. Ecocamp Patagonia'da milli parktaki Cueva del Milodon'u ziyaret etmek gibi çok çeşitli aktiviteler arasından seçim yapabilirsiniz. Bu tesisteki atıkların çoğu kompostlanıp geri dönüştürülüyor ve sahadaki elektrik bir mikro hidro türbin ve fotovoltaik paneller tarafından üretiliyor.

1. Avustralya'daki 'Daintree Wilderness Lodge'

1. Avustralya'daki 'Daintree Wilderness Lodge'

Dünyanın en iyi müşteri memnuniyetine sahip orman evlerinden biri olan Daintree orman evi, Kuku Yalanti kabilesi ile ortaklık kurulmuş ve müşteriye Avustralya Aborjin kültürünün gerçek bir tadını sunmak için birlikte işletilmektedir. Daintree yağmur ormanı, Avustralya'nın kuzeydoğu kıyısında bulunan 'Unesco Dünya Mirası' alanıdır. Gelişmiş doğa dostu önlemler ile çevre üzerindeki etkinin minimum düzeydedir. Ağaç ev tarzındaki villalarda kalırken Avustralya'nın sunduğu doğa ortamını deneyimleyebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sakurasakura

Gidemeyeceğim yerler 😪

BlueCraving

Salaklar kendi ülkenden yerler Verde ona bakalım..elin ülkesini ne yapayım para mı var? bunları niye veriyorsun? Sen de para gani belli ki..

Gizem Yenikler

Çok güzeller çok beğendim.