Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Baş Ağrısından Çabuk Kırılan Tırnaklara Kadar Bitkisel Yağlarla Alternatif Tedavi Yöntemleri

etiket Baş Ağrısından Çabuk Kırılan Tırnaklara Kadar Bitkisel Yağlarla Alternatif Tedavi Yöntemleri

Ufacık her sorunumuzda aslında artık kozmetik ve gereksiz ilaç kullanımlarına başvurmak zorunda değiliz. Neredeyse her sorunun çözümü doğada bir yerlerde gizli...

Baş ağrılarından, strese, uykusuzluğa, cilt sorunlarına kadar pek çok sıkıntınızın tedavisini bitkisel yağlarda bulabilirsiniz. Neymiş bu bitkisel yağlar hep birlikte bir göz atalım...

Özellikle hassas ciltlere sahip olanlar, hamileler vb. gibi durumları olanların böyle alternatif tedaviler için doktorlarına başvurmalarını öneririz. Her nasıl ki dilediğimiz gibi ilaç kullanımından uzak durmamız gerekiyor, bu gibi alternatif tedaviler için de bir o kadar dikkatli olmalı, belirtilen miktarları aşmamaya özen göstermeliyiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pırlanta gibi pırıl pırıl parlayan, güldükçe gülesinizi getiren inci gibi dişlere sahip olmanın sırrı hindistan cevizi yağında!

Dilerseniz hindistan cevizi yağını tek başına kullanabilirsiniz. Fırçanıza birkaç damla damlatıp dişlerinizi fırçalayın. Kısa sürede etkisini göreceksiniz. Kişisel fikrimce tadı güzel ama kiminize ağır gelebilir, olsun vazgeçmeyin bir süre sonra alışıyor insan. 😔

Dilerseniz Hindistan'ın bağrından gelen her derde deva mucizevi bir bitki olan zerdeçal ile hindistan cevizi yağını karıştırarak da bir kür elde edebilir bu kür ile dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

2. Tabii ki baş ağrılarınızın da bir çözümü var! Lavanta ve nane yağı sadece mis gibi kokmakla kalmaz aynı zamanda baş ağrılarınızı da yatıştırır.

Halihazırda sakinleştirici etkisiyle bilinen lavanta yağı bu özelliğiyle baş ağrılarınıza da iyi gelir. Ağrının şiddetlendiği kısımlara birkaç damla lavanta yağı damlatıp yumuşak hareketlerle masaj yapın. Aynı işlemi nane yağıyla da yapabilirsiniz. Şakaklarınızı nane yağıyla ovabilir ya da çok minik bir miktarda aldığını nane yağını koklayabilirsiniz. Stresi de alıp götürecektir...

3. Makyajınızı temizlemek için de başka kozmetik ürünlerine değil doğal yağlara başvurabilirsiniz.

Makyajınızı temizlemenin en doğal ve en sağlıklı yolu Jojoba yağından geçiyor desek yalan olmaz. Zaten kullandığınız neredeyse çoğu temizleme kremlerinde jojoba yağını görürsünüz. Doğal nemlendirici diyebileceğimiz jojoba yağı hem cildinizi rahatlatır hem de makyajınızı derinlemesine siler. Bir pamuğa birkaç damla jojoba yağı damlatıp rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Jojoba yağını kullandığınız nemlendiriciyle karıştırıp makyaj öncesi de kullanabilir, nispeten doğal ve ferah bir nemlendirici özelliği elde edebilirsiniz.

4. Kas ve eklem ağrılarında lavanta yağı ya da zencefil yağı ile masaj yapabilirsiniz.

4. Kas ve eklem ağrılarında lavanta yağı ya da zencefil yağı ile masaj yapabilirsiniz.

Kas, eklem ve çeşitli hamlık ağrılarınızda fazla miktarda kullanılmamak şartıyla ağrının yoğun olduğu bölgelere lavanta yağı ya da zencefil yağı kullanarak masaj yapabilirsiniz. Özellikle zencefil yağı kan dolaşımını harekete geçirmeye yardımcı olacaktır.

5. Baş belası uçuklar için de çay ağacı yağına bir şans vermelisiniz...

Korkulu rüyamız uçukların aslında net bir tedavisi olmadığını yaşayan biliyordur. Kulaktan kulağa dolanan efsaneleri deneyip durmuşsunuzdur illa ki. Ama çay ağacı yağına kesinlikle bir şans vermenizi öneririz zira bu yağ bildiğiniz yağlara benzemiyor. 😍

Doğrudan uçuğun üzerine cildinizde başka hiçbir yere temas ettirmeden uygulayın. Hem uçuğun kuruyup yara gibi bir görünüm almasını engelleyecek hem de hızlı bir iyileşme sağlayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Saç bakımı için pek çok yağdan destek alabilir, kendi kürlerinizi kendiniz oluşturabilirsiniz.

6. Saç bakımı için pek çok yağdan destek alabilir, kendi kürlerinizi kendiniz oluşturabilirsiniz.

Saçların bakımlı ve sağlıklı bir şekilde uzaması için haşhaş yağını saçlarınıza masaj yaparak sürebilirsiniz.

Hindistan cevizi yağını kırılmış saçlarınızın uçlarına sürmeniz de saçlarınıza canlılık ve parlaklık katacaktır.

Ya da şampuanınıza jojoba yağı karıştırıp saçlarınız için gerektiği kadarıyla kullabilirsiniz. Jojoba yağı pek çok kozmetik ürününde de kullanılan bir yağ ve güçlü bir nemlendirici olduğu için kuru ciltler ve saçlarda inanılmaz sonuçlar yaratabiliyor.

7. Her ay sizi ızdıraplara sürükleyen regl sancılarınız için aloe vera jeli ve gül yağından faydalanabilirsiniz.

7. Her ay sizi ızdıraplara sürükleyen regl sancılarınız için aloe vera jeli ve gül yağından faydalanabilirsiniz.

Öncelikle aloe vera her evde olması gereken bir bitki kuşkusuz. Hem bakımı kolay hem de bin derde deva zira. 

Pek çok ağrıya, yaraya bereye, cilde iyi gelmekle beraber buradaki konumuz olan regl sancılarınız için de oldukça faydalı. Eğer evinizde aloe vera varsa bitkinin içinden çıkardığınız jeli bir miktar gül yağı ile karıştırıp ağrıyan yerlerinizi masaj yaparak dinlendirebilirsiniz.

Ayrıca bunun için bir lokma ekmeğe birkaç damla defne yaprağı yağı damlatıp yemeniz de regl ağrılarını dindirmeye yardımcı olacaktır.

8. Yoğun, bakımlı kaşlar ve kirpiklere badem yağı ve hint yağı ile kavuşmanız pek mümkün.

Özellikle bunu defalarca denemiş biri olarak size bunun faydalarını anlata anlata bitiremem fakat deneyin, pişman olmayacaksınız! Bir kapta aynı miktarda karıştırdığınız badem yağı ve hint yağını 15 gün boyunca her akşam yatmadan önce kirpiklerinize ve kaşlarınıza sürün. Pamuklu çubuktan faydalanabilirsiniz bunun için, aman ha gözünüze kaçırmamaya dikkat edin!

9. Çeşitli tırnak sorunlarının da çözümü çeşitli yağlarda gizli!

9. Çeşitli tırnak sorunlarının da çözümü çeşitli yağlarda gizli!

Tırnaklarınızın çabuk kırılmasından şikayetçiyseniz zeytinyağı ve limon suyunu karıştırarak elde ettiğiniz kürden yardım alabilirsiniz. Bu kürü tırnaklarınıza uygulayın ve bir gece bekletin ve sabah da bir güzel durulayın. Daha güçlü tırnaklar elde edeceksiniz. Kürün içindeki limon suyu sayesinde ise tırnak sararmalarından da kurtulmuş olacaksınız. 

Tırnaklarda mantar gibi problemler varsa güçlü bir antiseptik olan çay ağacı yağı bu problemleriniz için birebirdir.

10. Rahat bir uyku ve stressiz bir gece için lavanta yağını yastığınıza damlatabilirsiniz!

10. Rahat bir uyku ve stressiz bir gece için lavanta yağını yastığınıza damlatabilirsiniz!

Aslında deliksiz bir uyku için birden fazla yağdan yardım alabilirsiniz. Fakat bunların içinde hem çok güzel koktuğu hem de tescilli bir sakinleştirici özelliği olduğu için lavanta yağını önerdim. Yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatmanız keyifli bir uykunun kapılarını açacaktır size.

Bunun dışında adaçayı yağı, portakal çiçeği yağı ve sedir ağacı yağı gibi bir diğer sakinleştirici etkiye sahip yağları da aklınızda tutabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cildine doğal deodorant değsin isteyenlere de tabii ki adaçayı yağı öneriyoruz.

Ah be adaçayı 'güzel olduğunuz kadar yeteneklisiniz de' demek istiyoruz size. :')) 

Biliyorsunuz ki terlemek ne kadar insani ise ter kokmamaya çalışmak da o kadar insani bir tavırdır. Bunun için ne kadar çabaladığınızı biliyoruz fakat yine de o deodorantların koltuk altlarınızı falan karartmasından şikayetçiyseniz daha doğal yöntemlerle kendi deodorantınızı kendiniz pekala yapabilirsiniz. 

Fakat adaçayı yağını koltuk altlarınıza sürerseniz de hem daha az terlersiniz hem de ter kokmazsınız. Ayrıca antimikrobik bir bitki olması sebebiyle adaçayı sizi mikroplardan da koruyacaktır. Yasemin yağı da güzel kokusuyla ter kokmanızı önleyici bir yağdır, hem de uzun süreli koruma sağlar.

12. Cildinizi nemlendirmek ve yağ dengesini sağlamak için jojoba yağı kullanın!

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi jojoba yağı güçlü bir nemlendirici özelliğe sahiptir ve ciltteki yağ dengesini sağlar ve korur. Tavsiyemiz gece yatmadan önce cildinizi temizledikten sonra küçük bir miktar jojoba yağını cildinize uygulamanız yönünde.

13. Çatlamış ve kurumuş dudaklarınıza ceviz yağı ile masaj yapabilirsiniz.

13. Çatlamış ve kurumuş dudaklarınıza ceviz yağı ile masaj yapabilirsiniz.

Yazın UVA ışınlarının kışın da soğuk havanın gazabına uğrayan dudaklarınıza ceviz yağı ile masaj yapın. Aynı şekilde hindistan cevizi yağı, jojoba yağı ve aloe vera jelini uygulayabilirsiniz, aynı işlevi görecek nemli ve pürüzsüz dudaklara sahip olacaksınız. 

Mutlaka kurumuş dudaklarınızı tükürüklerinizle ıslatmamanız gerektiğinin de altını çizelim, hazır değinmişken.

Ayrıca nane yağının da dudak dolgunlaştırma etkisi olduğu ve pek çok dudak dolgunlaştırma özelliğine sahip kozmetik ürünlerin içerisinde de bu yüzden nane yağı olduğu söyleniyor, bizden duymuş olmayın! 🙈

Herkese bol bol şifalar olsun, diliyoruz... 💅👄🙆

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
264
78
15
7
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sevecenito

o 3. içerikteki resim bir filmden mi? 13-14 yaşında gibi görünüyor , perişan halde, kötü hissettim :S