Görüş Bildir
Haberler
Barzani: Referanduma Hazırlanıyoruz

Barzani: Referanduma Hazırlanıyoruz

Barzani: Referanduma Hazırlanıyoruz

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, IŞİD'in uzun zamandır Irak'ta güçlendiğini gözlemlediklerini ifade etti. Referandum hazırlığı içinde olduklarını söyleyen Barzani, 'Bağımsızlık ilan etmeden önce bunu halkımıza soracağız' dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Almanya'nın “Welt am Sonntag” gazetesine verdiği röportajda, IŞİD'in birçok bölgeyi ele geçirmesiyle birlikte Irak'taki gelişmeleri değerlendirdi.

IŞİD'in güçlenmesini 'Bağdat'taki hükümetin kötü politikası sonucu' olarak değerlendiren Barzani, 'IŞİD birliklerinin güçlendiğini uzun zamandan beri endişeyle izliyorduk. Bağdat'taki hükümeti de bilgilendirdik ancak Irak Başbakanı Maliki bunu duymak istemedi. Şimdi durum daha zorlaştı” dedi.

Sünnilerin yaşadığı bölgelerde sadece IŞİD'in olmadığını, merkezi hükümete karşı olan çok sayıda başka grubun da bulunduğunu söyleyen Barzani, IŞİD'in kendi bölgelerine girmesine müsaade etmeyeceklerini ifade ederek 'Biz kendi yurdumuzu koruyoruz. Diğer ülkelerdeki Kürtler, kendi kaderleriyle ilgili barışçıl bir şekilde kendileri karar vermesi gerekiyor' diye konuştu.

'Referandum çalışması yapıyoruz'

Türkiye'yle ilişkilerinin iyi durumda olduğunu söyleyen Barzani, ”Türkiye ile olan ilişkimiz son 10 yılda son derece gelişti ve şimdi çok iyi. Bağımsızlık günah değil. Bunu duymak istemeyen birçok kişi buna alışması gerekiyordu. Bağımsızlık, ulusların doğal hakkı. Kim bunu reddederse insanlara haksızlık eder. Bağımsızlık ilan etmeden önce bunu halkımıza soracağız” dedi. Barzani, bu konuda referandum yapılması için Kürt parlamentoyla çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/barz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0