Görüş Bildir
Haberler
Barzani ‘Kaygılı’ Ama ‘Dayanışma İçinde’

Barzani ‘Kaygılı’ Ama ‘Dayanışma İçinde’

Onedio Medya
25.07.2015 - 21:59 Son Güncelleme: 26.07.2015 - 00:25

Başbakan Davutoğlu, IKBY Başkanı Barzani’nin kendisine “Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını” söylediğini belirtti. IKBY adına yapılan açıklamada da Barzani'nin PKK ile Türkiye arasındaki gerginliğin 'bu kadar tehlikeli bir noktaya gelmesinden' kaygı duyduğu belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv

Türk uçaklarının dört yıl aradan sonra cuma gecesi Kuzey Irak'taki PKK kamplarını vurmasının ardından Başbakan Davutoğlu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Mesut Barzani'yi arayarak 'mevcut durumu ve bu duruma sebebiyet veren gelişmeleri' görüştü. Davutoğlu'nun verdiği bilgiye göre görüşme bir saatten fazla sürdü.

Davutoğlu: 'Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını bir kez daha ifade ettiler'

Davutoğlu görüşmeyle ilgili, 'Durum değerlendirmesi yaptık. Kuzey Irak’ta özellikle operasyonun amaçları ve çerçevesiyle ilgili bilgileri aktardım. Sayın Barzani, Türkiye'nin gerek DEAŞ ile gerek PKK'ya yönelik amaçlarının haklı temellere dayandığını ve bu çerçevede Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını bir kez daha ifade ettiler. Temasların sürmesine karar verdik' dedi.

Barzani PKK ile Türkiye arasındaki gerginliğin 'bu kadar tehlikeli bir noktaya gelmesinden' kaygılı

Yazılı açıklama yapan IKBY Başkanlığı, Mesut Barzani'nin de Davutoğlu’na PKK ile Türkiye arasındaki gerginliğin artmasından dolayı kaygılı olduğunu söyledi. Barzani, tarafların gerginliği daha fazla artırmaması gerektiğini ifade ederek “Sorunları çözmek için tek yol barış. Yıllar süren müzakereler, bir saatlik savaştan daha iyidir” dedi.

Barzani, Türkiye’de barış sürecinin başarılı olması için elinden geleni yaptığını; gücü yettiğince bu yöndeki çabalarının devam edeceğini söyledi.

IKBY Başkanlığı'nın yazılı açıklamasının tam metni şöyle:

“Geçen akşam Türk ordusu, Kürdistan Bölgesi’ndeki çeşitli alanlarda PKK üslerine saldırdı. 25 Temmuz 2015 Cumartesi günü 9.30’da Türkiye Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’yi aradı. Görüşmede mevcut durum ve bu duruma yol açan sebepler derinlemesine konuşuldu.

Başkan Barzani, durumun bu kadar tehlikeli bir seviyeye gelmesinden dolayı endişeli ve üzüntülü olduğunu söyledi. Daha önce de pek çok görüşme yaparak problemlerin tırmanmaması için çaba sarf ettiklerini belirtti. Barzani, barışın sorunları çözmek için tek yok olduğunu, yıllar süren müzakerelerin, bir saatlik savaştan daha iyi olduğunu söyledi.

Bundan dolayı Kürdistan Bölgesi, barış sürecine dönülmesinin çözüm için en iyi yol olduğunu belirterek, durumun bu şekilde kontrol altına alınması için her yöntemi uygulamayı sürdürecektir.

Başkan Barzani, daha önce de barış sürecinin başarılı olması için bütün taraflarla çaba sarf ettiğini vurguluyor. Mevcut durumda bu çatışmanın durması için enerjisini sakınmayacağını belirterek bütün tarafların barış sürecinin prensiplerine uymasını umuyor.”

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0