Görüş Bildir
Haberler
Bartın Açıklarında Kuru Yük Gemisi Battı: Ölü Sayısı 4'e Yükseldi

Bartın Açıklarında Kuru Yük Gemisi Battı: Ölü Sayısı 4'e Yükseldi

Deniz Gök
17.01.2021 - 13:21 Son Güncelleme: 17.01.2021 - 15:12

Bartın Valisi Güner, Karadeniz'de İnkumu açıklarında Palau bandıralı bir kuru yük gemisinin battığını, mürettebattan 6 kişinin kurtarıldığını, 4 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.

Bartın Valisi Sinan Güner, Karadeniz'de İnkumu açıklarında batan kuru yük gemisine ilişkin gazetecilere açıklama yaptı. 

Geminin Bartın Limanı ile bir alakasının olmadığı için ilk etapta net bilgilere ulaşmanın güç olduğunu ifade eden Güner, 'Geminin Rus bandıralı olduğunu belirtmiştik ama Palau bandıralı olduğunu öğrendik. Arvin isimli gemi Gürcistan'dan Bulgaristan'a yük taşıdığı sırada hava muhalefetinden dolayı Bartın Limanı'na sığınmaya çalışıyor. Geminin mürettebatı Ukrayna vatandaşı.' şeklinde konuştu.

4 kişi öldü, 6 kişi kurtarıldı

4 kişi öldü, 6 kişi kurtarıldı
4 kişi öldü, 6 kişi kurtarıldı

Vali, '6 mürettebatı sağ olarak bota aldık. Ölenlerden birinin cesedine ulaştık. Diğer 3 mürettebatın da kayalıkların olduğu bölgede hareketsiz görüldüğü ihbarı var. Bunlara da karadan ulaşmaya çalışıyoruz.' dedi.

Kurtarılanların durumu iyi

Kurtarılanların durumu iyi

CNN'in aktardığı bilgiye göre Sahil Güvenlik botlarıyla Bartın Limanı'na getirilen ve ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 6 gemi personelinin sağlık durumları iyi.

Bu arada, çalışmalara katılan ve hipotermi nedeniyle rahatsızlanan bir sahil güvenlik personeli de 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahale sonrası hastanede tedavi altına alındı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
18
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
neden-ulan-neden

şu hayattaki en büyük korkum deniz . 3 yıl önce az kalsın boğuluyordum.

firikufffa

Ben de bu yaz ölüyordum ve kendimi kendim kurtardım.Akıntı çokmuş ben farkedemedim.Dibe daldım ama sanki sabitim dipten çıkmayı başardım karadan çok uzaktayı... Devamını Gör

kyle-reese

Malesef kestane karası denen olay var bartın açıklarında