Görüş Bildir
Haberler
'Barınamıyoruz' Diyen Öğrenciler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Önüne Para Sayma Makinesi Attı

etiket 'Barınamıyoruz' Diyen Öğrenciler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Önüne Para Sayma Makinesi Attı

Öğrenci Faaliyeti, İstanbul’da Kadıköy ilçesinde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü önünde 'Ne evdeyiz ne yurtta isyandayız sokakta! Barınma hakkının gasp edilmesine karşı şimdi senin sıran' diyerek eylem yaptı. Üniversiteliler para sayma makinesi atarak basın açıklaması yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversiteliler, artan ev kiraları, yurt ve apart ücretlerini Türkiye’nin dört bir yerinde oluşturulan yeni kampanyalarla protesto etmeye devam ediyor. Öğrenci Faaliyeti, Kadıköy’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü önüne para sayma makinesi fırlatarak eylem yaptı.

Üniversiteliler, 'Ne evdeyiz ne yurtta isyandayız sokakta! Barınma hakkının gasp edilmesine karşı şimdi senin sıran' yazılı pankart açarak 'Geleceğimiz yoksa korkumuz da yok' ve 'Barınma haktır, engellenemez' sloganları attı. Açıklama yapan üniversiteliler, 13 Eylül günü Beyoğlu Tünel Meydanı’nda üç ayrı koldan yaptıkları eylemi hatırlattı.

'Barınamıyoruz, geçinemiyoruz'

'Barınamıyoruz, geçinemiyoruz'

Üniversiteliler açıklamanın devamında “Bugün burada tekrarlıyoruz, üniversitelileri müşteri olarak görenleri günlerdir kira ve yurt ücretlerine dair hiçbir açıklama yapmayanların tek ihtiyacı olan şeyi bu para sayma makinesini bugün Kadıköy Gençlik ve Spor Bakanlığı önüne fırlatıyoruz” dedi.

Para sayma makinesinin atılmasının ardından 'Milyonlar aç, milyonlar işsiz, işte sizin düzeniniz' sloganı atan üniversiteliler “Geçinemiyoruz çığlığını sokaklarda dillendirmeye, barınma hakkımızın gasp edilmesine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek eylemi sonlandırdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
67
20
11
8
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Putler

Aferin gençler, hak verilmez alınır bunu unutmayın. 40 yaş üstünden size hayır yok, ne varsa sizde var.

Hakan Çınar

Türk'ün taa New york'ta koskoca evi var, Ahlat'ta saray var, Diyanetin bodrumda yazlığı var, yazlık kışlık saraylarımız var, Ama ülkenin geleceği gençlere v... Devamını Gör

Fırat

fuck the system!