Görüş Bildir
Haberler
Banyoyu Savaş Olmaktan Çıkartın

Banyoyu Savaş Olmaktan Çıkartın

selcuk gun
07.03.2014 - 22:44 Son Güncelleme: 07.03.2014 - 22:45

Banyoyu Savaş Olmaktan Çıkartın!

Bebeğinize banyo yaptırırken nelere dikkat etmeniz gerekiyo

Onun dikkatini dağıtın

Bebeğinizle banyoda huzurlu dakikalar için onun dikkatini dağıtmayı deneyin başarılı olursanız çok yararını göreceğinize emin olabilirsiniz. Fakat zor olan dikkatini dağıtabilmektir. Sezdiği bir oyuncak yada dikkatini çeken bir nesle ile bunu başarabilirsiniz. Suya girerken korkan bebeğe en önemli destek annesinin temasıdır. Suya girdiğinde korkmaması için onun elinden tutun ve size güvenmesini yanında olduğunu bilmenizi sağlayın.

Elinizin altında bir havlu olması ağlayacağı zaman yüzünü silmenizde konusunda size hız kazandırır. Sudan korkan bebek kuruluk hissi ile sakinleşebilir. Gözlerinin kuru kalması ise onun rahat olması konusunda özen gösterilmesi gereken bir unsurdur.

Şampuan kullanımını azaltın

Banyonun daha rahat geçebilmesi için uygulanacak bir diğer önemli tüyo şampuan miktarını azaltmaktır. Bebekleri yıkarken fazla şampuan kullanımına gerek yoktur. Ne kadar şampuan kullanırsanız o kadar çok durulama yapmanız gerekecektir. Durulama gereksinimi arttıkça bebek bu durumdan daha fazla rahatsız olacak ve huysuzlaşacaktır. Eğer bebeğinizin saçı azsa püskürtmeli bir şampuanı tercih edebilirsiniz.

Mimikleriniz onu etkiliyor

Bebekler anne ve babalarının hareketlerini ve mimiklerini taklit etmekten hoşlanırlar. Bu durumu lehinize kullanabilirsiniz. Başını eğmesini yada kaldırmasını bu şekilde sağlayabilirsiniz. Mimikleriniz de oldukça önemlidir sinirlendiğinizi yada sıkıldığınızı bebeğe belli ederseniz o da sizinle aynı psikolojiyi paylaşacaktır. Mutlu ve bu durumdan zevk alır tavrınız onun da mutlu olmasını sağlayacak ve kolay bir banyo imkanı sağlayacaktır. Hatta yeterince başarılı olursanız bebeğinizde sudan biraz olsun hoşlanmışsa banyo ikiniz içinde zevkli bir aktiviteye dönüşebilir.

Kaynak: http://www.kadincaozel.com/aile/banyo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın