Görüş Bildir
Haberler
Bankaların İnternet Hizmeti Çöktü

Bankaların İnternet Hizmeti Çöktü

Ulaş
24.12.2015 - 18:18

14 Aralık'tan itibaren yoğunlaşan siber saldırı nedeniyle bugün bankaların ATM, internet siteleri ve pos cihazlarına erişimde büyük sıkıntı yaşanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye 14 Aralık’tan beri siber saldırı iddialarıyla gündeme gelirken bugün bankalarda da erişim sıkıntısı yaşandı.

Türkiye’de bazı bankaların internet sitelerine, mobil uygulamalarına, pos cihazlarına ve ATM’lerine erişim sağlanamıyor, dolayısıyla bankacılık işlemleri de yapılamıyor.

Sitesine erişim sağlanamayan bir bankanın yetkilisi şunları söyledi: “Şu an için bir şey söylemek mümkün değil. Söz konusu erişim sıkıntısıyla ilgili çalışmalara devam ediyoruz. En kısa zamanda açıklamada bulunacağız.”

Bu arada söz konusu erişim sıkıntısındaki bazı bankalar yarım açılıyor, bazıları açılmıyor, bazılarına ise tam erişim sağlanmıyor.

ODTÜ’den siber saldırı açıklaması

ODTÜ’den siber saldırı açıklaması

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, '.tr' uzantılı web sitelerine yapılan siber saldırılarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada “14 Aralık 2015 Pazartesi günü, '.tr' alan adlarından ilgili IP adreslerine ulaşılmasını engellemek amacıyla, ülke dışındaki bazı platformlar tarafından DNS sunucularına yönelik, ülke dışı ve ülke içindeki güvenlik açığı bulunan bilgisayar sistemleri kötüye kullanılarak uluslararası kaynaklara geçecek boyutta, yoğun bir siber saldırı başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

ODTÜ’nün 1992 yılından bu yana '.tr' üst düzey alan adı ve onun altında yer alan ikinci seviye adlarının yönetimi ve koordinasyonunu sürekli olarak geliştirdiği de hatırlatıldı. Sunuculara yönelik muhtemel siber saldırılara ilişkin önlemlerin, en son teknoloji ile aralıksız olarak sağlandığı belirtildi. Açıklamada “Saldırıya ilişkin gerekli önlemler tüm ilgili devlet kurumları ve Telekom Operatörleri'yle işbirliği içerisinde alınmıştır” ifadesi de kullanıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
20
12
11
3
3
0