Görüş Bildir
Haberler
Bankadan Kredi Çeken Kişi Ölürse Ne Olur?

Bankadan Kredi Çeken Kişi Ölürse Ne Olur?

Uğur Uğurcan
20.03.2015 - 10:37 Son Güncelleme: 20.03.2015 - 11:16

Bankadan Kredi Çeken Kişi Ölürse Ne Olur?

Kredi kullanırken bankalar müşterilerinden çeşitli kategorilerden dolayı farklı oranlarda ve tutarlarda ücret talep etmektedir. En bilinen kalemlerden biri de kredi dosyamasraflarıdır.

Dosya masrafları ödemekle yükümlü olduğunuz tutarlar değildir. Masraf konusunda bankadaki bireysel müşteri temsilcisinin verdiği masraf miktarı konusunda uyuşmazlığa düşüldüğünde kredi çekmekten vazgeçebilir veya belirtilen tutardaki dosya masrafı bedelini ödeyip daha sonra iade için çeşitli işlemler yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra kredi işlem ücretleri ve hayat sigortası gibi kalemlerden de çeşitli oranlarda işlem ücretleri alınmaktadır. Tüm kalemler arasında bir de hayat sigortası bulunmaktadır. Hayat sigortası; kredi çeken kişinin vefatı durumunda ortaya çıkmaktadır. Kredi çeken kişi hayat sigortası kalemini ödemek istemezse vefat ettiğinde de kredi borçları aynen vadesi gelmeye devam etmekte ve yasal mirasçılarına yönelme durumu ortaya çıkmaktadır.

Öncelikli olarak kredi çekerken eğer bir kefil verilmişse borçların tahsili için kanuni olarak öncelikle bankalar kefil olan kişiye borçlar için yönelmektedir. Ama hayat sigortası yaptırmış olan bir kişinin vefatı sonrasında kredinin geri kalan kişilere kalması gibi bir durum oluşmamaktadır. Bu nedenle hayat sigortası yaptırılması gerekmektedir. Bankalar tarafından kredi çekme esnasında yapılan bu işlem cüzi miktarlarda olmaktadır. Kredi çeken kişilerin bu sigortayı yaptırması geride kalan mirasçıları, kefilleri için önemlidir. Bunun önemini bilen kişiler kredi çekme işlemi esnasında hayat sigortasını da yaptırmaktadır.

Kaynak: http://jeguzi.com/bankadan-kredi-ceke...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın