Görüş Bildir
Haberler
En İyi Futbolcu: Cristiano Ronaldo!

En İyi Futbolcu: Cristiano Ronaldo!

Batuhan
13.01.2014 - 16:01 Son Güncelleme: 14.01.2014 - 11:31

En İyi Futbolcu: Cristiano Ronaldo!

En İyi Futbolcu: Cristiano Ronaldo!

2013 yılı FIFA Altın Top ödülünün sahibi Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo oldu.

Real Madrid oyuncusu Cristiano Ronaldo 2013 yılını kupasız geçerken Bayern Münih'li Franck Ribery Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa, Almanya Ligi, Almanya Kupası ve Dünya Kulüpler Kupası’nı kazanmıştı.

Lionel Messi ise geçen sene Barcelona ile sadece İspanya Ligi’ni kazanabimişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Ödül için sahneye gelen Portekizli yıldız gözyaşlarını tutamadı.

Yılın Golü İbrahimovic'in

Yılın Golü İbrahimovic'in

Zlatan Ibrahimovic'in İsveç formasıyla İngiltere'ye attığı gol 2013 yılının en iyi golü seçildi.

FIFA Onur Ödülü Pele'ye

FIFA Onur Ödülü Pele'ye

FIFA Onur Ödülü dünya futbolunun efsane isimlerinden 73 yaşındaki Pele'ye verildi.

En İyi Kadın Futbolcu: Nadine Angerer

En İyi Kadın Futbolcu: Nadine Angerer

2013 yılının en iyi kadın futbolcusu Nadine Angerer oldu.

2013 Yılının En İyi Teknik Direktörü Jupp Heynckes!

2013 FIFA Ballon d'Or Yılın Teknik Direktörü ödülü Jupp Heynckes'in oldu.

Geçen sezon Bayern Münih 'in başında bulunan Jupp Heynckes , takımı ile 2012-2013 sezonu içinde Şampiyonlar Ligi, Almanya Kupası ve Bundesliga'yı kazanmayı başarmıştı.

Heynckes, oylamada Sir Alex Ferguson ve Jürgen Klopp'u geride bıraktı.

Heynckes, ödül konuşmasında futbolun bir takım sporu olduğunu ve bu ödülü tek başına almadığını vurgularken, 'Yönetim, başkan, futbolcular... Hepimiz birlikte çalıştık. Futbol artık tek kişinin başarıya ulaşabileceğinden çok karmaşık bir spor. Perdenin arkasındakiler çok önemli. Benim gibi bir emekliye bu ödülü layık gördüğünüz için çok teşekkür ederim. 10 yıl önce bunu hayâl bile edemezdim.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/455/d%C3%...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Altın Top Ödülü Kime Gidecek?

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Franck Ribery'nin aday olduğu 'Altın Top' ödülünün sahibi  belli oluyor.

 Yılın kalecisi ödülün sahibi: Manuel Neuer - Bayern Münih

 Yılın savunma oyuncuları: Thiago Silva - Dani Alves - Lahm - Sergio Ramos

 Yılın orta saha oyuncuları: İniesta - Xavi - Ribery

 Yılın hücum oyuncuları: C.Ronaldo - Z.İbrahimovic - Messi

Yılın 11'i: Neuer; Phillip Lahm, Sergio Ramos, Thiago Silva, Dani Alves; Xavi, Iniesta, Ribery; C.Ronaldo, Ibrahimovic, Messi

FIFA yılın başkanı: Belçikalı Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge

Yılın Kadın Teknik Direktörü: Silvia Neid

Yılın Erkek Teknik Direktörü: Jupp Heynckes

2013 FIFA Fair Play ödülü: Afganistan Futbol Federasyonu’nun oldu.

Yılın golü: İbrahimovic'in İngiltere ağlarına gönderdiği röveşata golüne verildi.

FİFA Balloon D'or Onur Ödülü: Bu sezon ilk defa verilen ödül dünya futbol tarihinin en efsane oyuncularından Pele'ye verildi.

SENEYE LA LİGA DAMGASINI VURDU

Yılın ilk 11'inde La Liga'dan, 6 futbolcu, Bundesliga'dan 3, Fransa Ligue 1'den 2 futbolcu yer aldı.

Kaynak: http://skorer.milliyet.com.tr/altin-t...

Ballon d'Or'u Bu Yıl Kim Kazanacak? Ribery Mi Ronaldo Mu Yoksa Messi Mi?

Barcelona'dan Lionel Messi, Real Madrid'den Cristiano Ronaldo ve Bayern Münih'ten Franck Ribery'nin aday olduğu FIFA Altın Top ödülü bugün sahibini bulacak.

Franck Ribéry - Bayern Münih

Fransız yıldız Franck Ribery, harika bir sezon geçiren Bayern Münih'inen önemli parçalarından biri oldu. 2013 yılı içerisinde 5 kupa kaldıran Fransız yıldız, Fransa'nın 2014 Dünya Kupası'na katılmasında da başroldeydi.

Bayern Münih'in yıldızı L'Equipe gazetesine verdiği demeçte, 'Messi ve Ronaldo, ikiside tam birer gol makinesi. Birbirimizin istatistiklerini karşılaştırmamız doğru olmaz. Stillerimiz farklı.' şeklinde konuştu.

Bu sezon elinden gelen herşeyi yaptığını vurgulayan Fransız yıldız, 'Yapabileceğim herşeyi yaptım. Tüm maçlarda oynadım, tüm kupaları kazandım ve bu başarılarda başrol oynadığımı düşünüyorum. Kendimden eminim, onlarla aynı şansa sahibim. Hem 30 yaşına geldim, ya şimdi ya hiç.' dedi

Öte yandan, Bayern Münih eski teknik direktörü Heynckes, Alman Kicker dergisine verdiği röportajda, 'Bayern ile son yıllarda kazandığı deneyim onun oyununu daha da zenginleştirdi. Ribery'nin vizyonu ve sakinliği arttı' yorumlarını kullanmıştı.

Lionel Messi - Barcelona

Arjantinli yıldız oyuncu Messi, belki de son yıllarda ilk defa Ballon d'Or ödül törenine favori olarak gelmiyor.Messi, sezon boyunca sakatlıklarla boğuştuğu için özellikle Şampiyonlar Ligi'nin en kritik maçarında ya sahada yoktu ya da tam olarak iyileşmeden oynadı.

Messi, Barcelona ve Arjantin Milli Takımı forması altında 2013 yılında çıktığı 45 resmi müsabakada 42 gol atma başarısı gösterdi. Yıldız oyuncu, İspanya Süper Kupası ve La Liga'da Katalan ekibiyle şampiyonluğa ulaştı. Arjantin'i de zorlanmadan 2014 yılında Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası finallerine taşıdı.

Cristiano Ronaldo - Real Madrid

Real Madrid Şampiyonlar Ligi’ne yarı finalde Borussia Dortmund’a elenerek veda etmiş; Kral Kupası’ndafinalde Atletico Madrid’e yenilmişti.Oyuncunun, takımı ilekupa kazanamaması Ronaldo aleyhindeki en çarpıcı istatistik olarak göze çarpıyor.

Ronaldo, geçen yıl oynadığı 56 maçta tam 66 gol atmayı başardı. Bu istatistik Portekizli yıldızın en güçlü kozu. Ronaldo ayrıca Portekiz'in 2014 Dünya Kupası'na gitmesini sağlayan oyuncu oldu ( Playoff mücadelesindeİsveç karşısındaki oyunu ve golleri)

Zürih'te gerçekleşecek gala gecesinde 2013 yılının en iyi futbolcusuna verilecek Altın Top'un yanı sıra birçok ödül de sahibini bulacak

Yılın kadın futbolcusu ödülünü Alman Nadine Angerer, Brezilyalı Marta ya da ABD'li Abby Wambach'tan biri alacak.

Erkek futbolunda yılın teknik direktörü ödülü için Manchester United'ın eski çalıştırıcısı Alex Ferguson, Bayern Münih'in eski teknik patronu Jupp Heynckes ve Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, kadın futbolunda ise Wolfsburg'tan Ralf Kellermann, Almanya Milli Takımı'ndan Silvia Neid ve İsveç Milli Takımı'ndan Pia Sundhage'nin isimleri yer aldı.

Unutulmaz Macar futbolcu Ferenc Puskas'ın anısına 2009'dan beri düzenlenen yılın golü ödülünün 3 adaylık nihai listesinde Paris Saint-Germain forması giyen İsveçli Zlatan İbrahimovic, Barcelona'da top koşturan Brezilyalı Neymar ve Portekiz liginde Benfica'da oynayan Sırp orta saha Nemanja Matic bulunuyor.

Yılın en iyi 11'inde yer alacak isimler ise 5 kaleci, 20 defans, 15 orta saha ve 15 forvetten oluşan 55 kişilik aday liste arasından seçilecek.

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/ballon...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
2
0
0