Görüş Bildir
Haberler
Bal

Bal

Bal

Bal , bal arılarının çiçek nektarlarını , bitkilerin ve bitkilerdeki canlıların salgılarını toplayıp düzgün altıgen şeklindeki kabarmış balmumu petek gözlerine depolayıp, petek gözlerindeki balın belli bir olgunluğa ulaştıktan sonra petek gözlerindeki yeni, taze bal arılar tarafından balmumu ile sırlayıp kapatırlar. Böylece bizler içiin çok önemli ve sofralarımızın vazgeçilmezi, şifa olarak da ilaç niyetine tükettiğimiz arı ürünüdür.

Balın özellikleri yetiştiği yöredeki çiçeklerin özelliklerini taşır. Büyük oranda hangi çiçek,bitki grubundan ve yerden üretilmişse , üretilen çiçeklerin , bitkilerin ve yerin özellikleri ve adını taşır. Narenciye, Ayçiçek, Kestane, Ihlamur, Komar ve Anzer balı gibi.

Her şeyin bir maliyeti olduğu gibi balın da üretim maliyeti vardır. Bal üretimi ve arıcılık güç şartlada yapılmaktadır. Arıcılık da masraflı ve zor bir iştir. Onun içindir bir balın maliyeti piyasada yok pahasına satılan sözde ballar kadar düşük değildir.

Serbest piyasada, denetim boşluğundan yararlan bazı bal taklitçilerine dikkat etmek gerekir. Bir bal 8 kg- 10 kg 100 tl gibi yok pahasına satılıyorsa , burada biraz düşünmek gerekir. Acaba bu bal nerede üretildi, balda bir problem çıkarsa iade etme durumu , daha da önemlisi firma güvenliğini sorgulamak gerekir.Bal çok şifalı ve faydalı olduğu kadar, bal

 üretiminde kalite ve güven, olmazsa olmaz en önemli şarttır. İyi ve kaliteli bal , güvenilir bir bal üreticisinin eseridir. Balın kalitesi ni etkileyen en önemli faktör, üretimi yapılan balın bulunduğu yerin meyve ağaçlarından arınmış bir bölgede , doğal ortamda bal üretimi yapmak ve arı kolonisine nektar akışı olduğu zaman başka bir deyişle arılar çiçeklerden bal taşımaya başladıklarında arı kolonisine hiçbir şekilde besleme yapmamaktır.

Balın , sindirimi kolay olması ve çabuk enerjiye dönüşmesi bakımından önemini daha da artırmaktadır. Bal , dengeli beslenmede ,çocukların gelişiminde tüketilen doğal bir besindir. Bu kadar önemli bir arı ürününü satın alırken ince eleyip sık dokumak gerekir.Bal diye her aldığımız ürün bal olmayabilir.diye satın aldığınız ürün yapma ve katkılı olursa bir o kadar tehlikeli ve zararlı bir ürün almış olursunuz. Sahte bal ların

Kaynak: http://www.balanzer.com/bal.html
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın