Görüş Bildir
Haberler
Baktığınızda İçinizi Dünya'yı Gezme İsteği İle Dolduracak Birbirinden Eşsiz 20 Görkemli Kafe

Baktığınızda İçinizi Dünya'yı Gezme İsteği İle Dolduracak Birbirinden Eşsiz 20 Görkemli Kafe

İlayda
14.06.2021 - 07:45

Hepsine gitmek istiyorumm. 😍

Kaynak: https://thewingedfork.com/unique-cafe...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bangkok'taki 'Lhong Tou Café'

1. Bangkok'taki 'Lhong Tou Café'

Şimdiye kadarki en havalı kafelerden biri, Bangkok'taki Chinatown'da bulunuyor: Eşsiz Lhong Tou Café! Bu küçük ancak gerçekten popüler olan kafe neredeyse her zaman dolu oluyor. Ferah ve havalı ortamıyla kahvenizin veya çayınızın tadını çıkarabileceğiniz üst ve alt güverteler var.

Tabii ki, burada çekebileceğiniz harika fotoğrafları da unutmamalısınız. Ancak yeterince erken gelirseniz üst güvertede bir koltuk alabilirsiniz. Lhong Tou Café bir Çin kahve evi olduğu için  menüde çok çeşitli Çin içecekleri ve yiyecekleri bulabilirsiniz.

2. Roma'da bulunan 'Vegan Cat Cafe Romeow Cat Bistrot'

2. Roma'da bulunan 'Vegan Cat Cafe Romeow Cat Bistrot'

Roma'nın üniversite öğrencilerinin uğrak semtlerinden biri olan Ostiense'de öğrencilerin en popüler buluşma noktalarından biri de Romeow Cat Bistrot. Romeow, bir düzine kibar, cana yakın ve sağduyulu kedinin zamanlarını güneşlenerek, gerinerek veya uyuyarak geçirdiği ve müşterilerin kahvelerini yudumladığı bir kafedir. Kafenin sahipleri veganlar ve hayvanseverler. Sunulan yemekler ve içecekler vegandır. Çay servisinden mobilyaya kadar her detay düşünülmüş.

Sabah, akşam yemeklerinin ve vegan sandviçlerin yanı sıra vegan keklerin, ekstraktların, smoothie'lerin ve alkolsüz içeceklerin de tadını çıkarabilirsiniz Tabiki de uyulması gereken birkaç kural var, örneğin kedileri beslemek veya onları kızdırmak yasaktır.

3. Gürcistan'daki Tiflis'te bulunan 'Art-Cafe Home'

3. Gürcistan'daki Tiflis'te bulunan 'Art-Cafe Home'

Art-Cafe Home, Tiflis'in yamacına yapılmış gizli bir mücevher olarak adlandırılıyor. Kafe, panoramik manzaralar sunarken aynı zamanda şehirde parti yapmak için en iyi yerler arasında yer alıyor. İçeri girdiğinizde sanat eserleriyle kaplı duvarlar ve sizi dört kata çıkarak farklı odalara çıkaran merdivenler göreceksiniz. Eğer Gürcistan'a giderseniz bu kafeyi ziyaret etmek yapabileceğiniz en iyi aktivitlerden biri olabilir..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her odanın, birbiriyle uyumsuz mobilyalar ve tavanda tablolar bulunan havadar bir oturma odası, küçük ilginç dans pistleri ve 90'lar temalı banyo gibi kendine has bir havası var. Kafenin terasında daha fazla oturma alanı ve şehrin güzel manzarasını gösteren harika bir alan bulabilirsiniz. Mekan, DJ'ler, harika müzik ve kokteyllerle bir parti yerine dönüşüyor.

4. Porto'daki 'Majestic Kafe'

4. Porto'daki 'Majestic Kafe'

Majestic kafe, dünyanın en güzel 6. kafesi olarak kabul ediliyor ve kesinlikle listedeki yerini hak ediyor. Kafe kesinlikle muhteşem, yemekler kesinlikle lezzetli ve servis birinci sınıf. Sadece iki dezavantajı var. Birincisi, son derece popüler olduğu için yoğun sezonda uzun bir bekleme süresi olması. İkincisi ise biraz pahalı bir semtte yer alması.

Porto'daki favori kafe ve restoranlardan biri olarak öne çıkıyor. Bu kafeyi popüler yapan sadece görkemli dekoru veya misafirperver ortamı değil söylenilene göre, JK Rowling, ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı'nı yazarken kafeyi ziyaret etmiş. Porto'da yaşarken maddi sorunları olan genç bir anneydi. Kafe ona düşünmek ve yazmak için güzel bir yer sunuyordu.

5. Kore'deki Gangneung Kahve Caddesi'ndeki kafeler

5. Kore'deki Gangneung Kahve Caddesi'ndeki kafeler

Kore'de modern kafe kültürünün kaynağını arayan bir meraklıysanız, doğuya, Anmok Plajı'ndaki Gangneung Kahve Caddesi'ne gitmelisiniz. Kore Turizm Örgütü'nün ülkedeki En İyi 10 Ziyaret Edilmesi Gereken Turistik Noktadan biri olarak belirlediği 500 metrelik sahil şeridinde 30'dan fazla kafe bulacaksınız. Starbucks gibi büyük zincirlere rastlamanız da mümkün ancak Gangneung Coffee Street'teki en iyi kafelerin yerli olanlar olduğunu ve yetenekli baristalar tarafından çalıştırıldığı söyleniyor.

Deneyecek birçok kafe var ama Bossanova Coffee Roasters'ı tavsiye ederim. 3 katlı oturma alanı, tabandan tavana geniş pencereler, kremsi kumsala ve muhteşem turkuaz deniz manzaralı bir çatı terasına ve ayrıca kalbinizin isteyebileceği her türlü kafeinli içeceğe sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Venedik'teki 'Cafe Florian'

6. Venedik'teki 'Cafe Florian'

İtalya'nın Venedik kentindeki Piazza San Marco'da bulunan ünlü bir kafe olan Caffe Florian, 29 Aralık 1720'de açılan dünyanın en eski kafesidir. Venedik'e seyahat edenler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer olarak tanıtılır. Tarihi, güzelliği, atmosferi ve harika yiyecek ve içecekler ile Lord Byron, Casanova, Goethe, Marcel Proust ve Charles Dickens gibi tarih boyunca ünlü müşterilere sahiptir.

Kafeler, Çin odasından Senato odasına ve ünlü adamların salonuna kadar çeşitli temaları temsil eden zarif sanat eserleriyle dekore edilmiştir. Caffe Florian zamanda bir adım geriye gitmekle kalmaz, aynı zamanda Venedik'in ve 1720'den beri şehri şekillendiren kişi ve olayların zamansız bir temsilidir.

7. Kalküta'daki 'The Indian Coffee House'

7. Kalküta'daki 'The Indian Coffee House'

Indian Coffee House, Manna Dey'in bu ünlü melodisi gibi, Kalküta da açıklanamaz güzellikte bir yer olmakla beraber Bengalliler arasında derin bir nostaljiyi çağrıştırıyor. 1942 yılında kurulan Kahvehane, mirasını sürdürüyor. Son moda modern kahve derzlerinin aksine; Bu ikonik yer, kafeinle beslenen bitmeyen tartışmalar, entelektüel görüşler, hararetli dumanlı tartışmalar ve kesintisiz tartışmalar için bir cennettir.

curlytales.com

Modaya uygun kafe-dinlenme salonlarının aksine, The Coffee House geleneksel dekorunu koruyor ve buradaki garsonlar, baş sarıklı geleneksel kolonyal tarzda taşıyıcı üniformaları giyiyorlar. Viktorya tarzı iç mekanlara sahip görkemli yemek salonu size eski güzel cazibeyi tatmanızı sağlar. Olağanüstü bir kültürel mirasın lezzetini yaşamak için en az bir kez Batı Bengal ve Kalküta turu yapmalısınız.

8. Viyana'da 'Cafe Central'

8. Viyana'da 'Cafe Central'

Viyana'ya yapılacak hiçbir ziyaret, birçok kafeden birine uğramadan tamamlanmış sayılmaz. En eski ve en büyüklerinden biri Cafe Central. Ring içinde ve Albertina Müzesi'ne sadece 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan Cafe Central, tipik Viyana kafesini bünyesinde barındırmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cafe Central, filozofların ve hikaye anlatıcılarının moda mekânıydı. Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği veya aradaki herhangi bir şey için gelebilirsiniz. Cafe Central, Akdeniz esintileri taşıyan klasik Viyana yemekleri sunmaktadır. Klasik Viyana kahvesini de kesinlikle unutmayın. Viyana'nın tam merkezinde küçük bir cennet gibi bir yer.

9. Chicago'daki '3 Arts Club Café'

9. Chicago'daki '3 Arts Club Café'

Chicago'daki 3 Arts Club Café, muhtemelen şimdiye kadar gördüğünüz en güzel ve şık kafelerden biridir. Bangkok'taki Unicorn Café gibi süper tuhaf ve renkli ya da Londra'daki Peggy Porschen gibi parlak pembe değil. Aksine, iç mekanı onu çok modern ve şık yapan zarif minimalizm kategorisine giriyor. Old Town'daki RH mobilya mağazasının atriyumu içinde yer alan 3 Arts Club Café, şehirdeki brunch veya kahve için en iyi adres.

Romantik fıskiyeler, heybetli avizeler ve bir daha hiç gitmek istemeyeceğiniz en konforlu kanepelerle dekore edilmiştir. Standart bir kapuçinodan süslü Matcha Latte veya Zerdeçallı Latte'ye kadar - insanın kalbinin arzulayabileceği her şey var!

10. Philadelphia'daki 'Cafe La Maude'

10. Philadelphia'daki 'Cafe La Maude'

Philadelphia'daki Northern Liberties'in ara sokaklarından birinde yer alan Café la Maude, harika kahvaltı ve brunch yemekleri sunan popüler bir Fransız-Lübnan kafesidir. Menüde salatalardan sandviçlere, omletlere ve Benedicts'e kadar gerçekten çeşitli olanaklar var. Kafe, konuşkan müşterilerle oldukça hareketlidir ve çoğu zaman masalar dolunca beklemek zorunda kalırız.

İlginç dekoru, iyi bir yıkama odası ve yardımsever personeli ile orta büyüklükte bir yer. Personel çok kibar ve misafirperver bir gülümsemeyle hizmet veriyor. Café La Maude, muhtemelen Philly'deki en iyi brunch yeridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Vietnam'daki Mount Fansipan bölgesinde bulunan 'Cafe Du Soleil'

11. Vietnam'daki Mount Fansipan bölgesinde bulunan 'Cafe Du Soleil'

Bu, benzeri olmayan bir manzaraya sahip görkemli bir kafe. Bulutların üzerinde, Vietnam ve Çin sınırının hemen yakınında, Çin'in en yüksek Fansipan Dağı zirvesi var. Burada dağa ve çevredeki zirvelere inşa edilmiş bir dizi Budist tapınağı ve heykeli bulabilirsiniz. Tabandan tavana pencereler size (bulutların ne yaptığına bağlı olarak) dev bir Budist heykeline doğru muhteşem bir manzara sunuyor ve ön kapıdan çıkarken dağın tepesinden aşağıya doğru bir manzara ve yol gösteren bir yol vardır.

Ve bu yol sizi bir tapınağa götürüyor. Yani dağın bir yarısını keşfettiyseniz, yenilendikten sonra diğer tarafa gidebilirsiniz. Görünüm bir yana, ilginç iç mekan da bahsetmeye değer. Duvarlar, sıkıştırılmış Hmong tekstil yığınlarından oluşuyor. Bu, genellikle geleneksel giysiler ve başlıklar yapmak için birlikte dokunan renkli bir malzemedir.

12. Kosta Rika'nın Puerto Viejo'sında bulunan 'Cafe Rico'

12. Kosta Rika'nın Puerto Viejo'sında bulunan 'Cafe Rico'

Bu kafede, kahve Kosta Rika'nın Karayip kıyısındaki Puerto Viejo de Talamanca'daki bu soğuk kafede öne çıkan birçok şeyden yalnızca biridir. Kafe, bahçe alanında hem kapalı hem de açık oturma alanına sahiptir. Kosta Rika'da bol yaban hayatı var Bu nedenle Cafe Rico'nun bahçe alanında oturmayı tercih ederseniz, cömert bir kahvaltının tadını çıkarırken bazı cana yakın yaratıklar size eşlik edebilir.

Cafe Rico'yu bu kadar güzel eşsiz bir yer yapan doğa ve vahşi yaşamın yanı sıra, kafede daha fazla takılmak istemenizi sağlayacak başka girişimler de bulabilirsiniz Örneğin, “hadi okuyalım” kültürünü teşvik eden bir kitap değişim programı sunuyorlar. Ayrıca Puerto Viejo çevresindeki muhteşem plajları keşfetmek için Cafe Rico'dan kiralık bisikletler alabilirsiniz.

13. Londra'daki 'Jacob The Angel'

13. Londra'daki 'Jacob The Angel'

Jacob the Angel, Londra'nın Covent Garden'daki basit ama sofistike bir kahve dükkanıdır. Herkesin ziyaret etmesi gereken çok renkli Neal's Yard avlusunda yer almaktadır. Eski bir Londra avlusu, kapısının hemen dışındaki yoğun kalabalıklardan ve arabalardan uzak bir dünya hissi veriyor. Melek Yakup'un seyrek beyaz ve siyah görünümü, parlak renklerin arasında göze çarpıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eşsiz isim, 17. yüzyılda Covent Garden'da İngiltere'deki ilk kahvehaneyi açan Lübnanlı bir Yahudi olan Jacob'a bir saygı olarak açıklanıyor. Kahvenizi sadece mükemmel değil, aynı zamanda tasarım meraklılarının onayladığı bir ortamda servis etmeyi seviyorsanız, Jacob the Angel tam size göre. Tüm bu mükemmellik, pahalı bir etiketle birlikte geliyor maalesef

14. Londra'daki 'Brigit's Bakery İkindi Çayı Otobüs Turu'

14. Londra'daki 'Brigit's Bakery İkindi Çayı Otobüs Turu'

Bir ikindi çayı otobüs turundan daha iyi olan bir kafe ne olabilir ki ? Brigit's Bakery ikindi çayı otobüs turu aynı zamanda iki çok ikonik Londra deneyimini, eski çift katlı otobüsü ve klasik bir İngiliz ikindi çayını sizlere sunuyor.

Kırmızı çift katlı Vintage Route ana otobüsünüz sizi Londra'nın merkezinde bir tura çıkarıyor. Tur, Big Ben, Nottinghill, Hyde Park ve Marble Arch gibi simge yapılardan geçmenize rehberlik ediyor. Bir yandan Londra tarihini dinlerken diğer yandan çayınızı yudumlayabiliyorsunuz.

15. Delhi'deki 'Cha Bar'

15. Delhi'deki 'Cha Bar'

Giderek küreselleşen B8U dünyada, Zerdeçal Kahve gibi kelimeleri sıklıkla duyarsınız ama aslında adı bu değil. Bu lezzetli içecekleri köklerine kadar takip edin ve sonunda çay ülkesi Hindistan'a ulaşacaksınız. Ülke haritada olduğu sürece Hintliler günde üç kez çay içiyorlar ve muazzam çay menüsünü deneyimlemek için en iyi yer Yeni Delhi'deki ünlü Cha Bar'da.

Cha Bar, Sikkim, Darjeeling, Nilgiri, Kangra Spring, Nepal, Ceylon, Oolong, Rainbow, Herbal ve Ayurvedic'ten oluşan 150'den fazla farklı çay çeşidine sahiptir. Bu çaylar ülkenin en ücra köşelerinden elle toplanır ve en iyi malzemelere sahiptir. Kafe ayrıca Güney Afrika Rooibos veya Rus Karavanı gibi dünyanın her yerinden çayların kültürel tatlarına sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Belfast'taki 'Cafe Parisien'

16. Belfast'taki 'Cafe Parisien'

Adından da anlaşılacağı gibi, Café Parisien, Belfast'ta çağdaş ama şık bir tasarım ve rahat bir ambiyans ile otantik Fransız lokmaları ve mutfağı sunan Fransız esintili bir kafe.

Ancak asıl çekicilik, oldukça görkemli Belediye Binası'nın binaları, heykelleri ve anıtlarının üzerine yerleştirilmiş bir açık balkon terasına sahip kafenin üst katından manzaralar olmalıdır.

17. 'Giant Chiang Mai'

17. 'Giant Chiang Mai'

Chiang Mai Tree Top Café olarak da bilinen bu oldukça eşsiz kafe deneyimi, Tayland'ın daha geniş Chiang Mai eyaletinde çok büyük bir ağacın tepesinde bulunduğu şehirden yaklaşık 60 km uzaklıkta bulunuyor. The Giant, yoğun yağmur ormanları gölgeliklerinin oldukça görkemli manzaraları ve altında bulunan vahşi yaşam nedeniyle hala Chiang Mai'deki en popüler kafelerden biridir.

Ve bu deneyimden en iyi şekilde yararlanmak için Giant Chiangmai'de ayrıca yakındaki kanopileri birbirine bağlayan basit bir zip-line vardır.

18. Ukrayna'nın Lviv şehrindeki 'Coffee Mining Manufacture'

18. Ukrayna'nın Lviv şehrindeki 'Coffee Mining Manufacture'

Ukrayna'nın Lviv kentinde yapılacak en iyi şeylerden biri bu kafeye gitmek olabilir. Şehir kafelerle dolu, hatta bazı kaynaklar Lviv'in dünyada kişi başına en fazla kafe sayısına sahip olduğunu söylüyor! Tüm harika yerler arasında kaçıramayacağınız bir yer varsa o Lviv Coffee Mining Manufacture'dır. Burayı özel yapan şey, kahvenin saklandığı madenin tam altınızda olmasıdır. Tura katılabilir ve tüm kahve madenciliği sürecini görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rehber, okulda kahve üretimi hakkında öğrendiklerimizin tamamen yanlış olduğunu, çekirdeklerin aslında madenlerden elde edildiğini iddia ediyor. Bunların hepsi, bazı şehir efsaneleri olan turistler için daha ilginç hale getirmek için bir gösteri olsa bile, tur, kahve ve Lviv'deki tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmenin eğlenceli bir yoludur. Yeraltı bölümünü ziyaret etmeyi bitirdikten sonra bir fincan lezzetli içecekle oturabilir ve rahatlayabilirsiniz.

19. Hanoi'deki 'The Note Coffee'

19. Hanoi'deki 'The Note Coffee'

Hanoi'deki Note Coffee, Vietnam başkentini ziyaretinizde kaçırılmayacak bir durak! Bu kafenin 4 katının tamamı, bu samimi ve büyüleyici yeri ziyaret eden herkesin post-it notlarıyla kaplıdır. Birbirinden renkli post-it notları benzersiz bir his yaratır ve havalı bir ortam oluşturuyor. Kesinlikle ziyaret etmeli ve o harika Instagram fotoğraflarını çekmelisiniz.

Hanoi sokaklarında pek çok kafe varken, The Note Coffee'nin biraz tuhaf ve farklı bir şeyler sunması insanları cezbetmeye yetiyor. Ancak renkli görünümün içeceklerinin kalitesinden daha öncelikli olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Hanoi'de kahve kültürü büyük. Ne de olsa efsanevi yumurta kahvesinin icat edildiği yer.

20. Londra'nın Spitalfiel bölgesindeki 'The Breakfast Club'

20. Londra'nın Spitalfiel bölgesindeki 'The Breakfast Club'

The Breakfast Club, popüler ve ilginç Spitalfields kasabasında yer alan ünlü bir rahat yemek kafesi ve restoranıdır. Hazır oradayken, neden sokak yemekleri, tasarımcı markaları, geleneksel İngiliz barları ve vintage mağazaların yanı sıra mahalle için Spitalfields Market'i ziyaret etmeyesiniz ki?

The Breakfast Club, sahibinin filme olan takıntısı nedeniyle bir kült klasik film olan “The Breakfast Club”ın adını almıştır. The Breakfast Club her zaman 80'ler temalı olmuştur ve her gün kahvaltı ve brunch menüleri sunmaktadır. Kahvaltı Kulübü popüler çünkü geleneksel İngiliz kahvaltı menüleri sunuyorlar ve Spitalfields'ı ziyaret eden çok sayıda turist var.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
20
17
12
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erhan Srlk

bu arada uzak dogu asya'da kolay gedil oyle yagmur ormani icinde acik havada oturmak, sivrisinekler terminator gibi. Onlari gorunce yerli sivrisinekler gonul... Devamını Gör

Erhan Srlk

Tiflistekine gideyim hazir burdayken