Görüş Bildir
Haberler
Bakırköy Taş Mektep'ini İstiyor!

Bakırköy Taş Mektep'ini İstiyor!

Bakırköy Halk Meclisi
10.10.2014 - 14:41 Son Güncelleme: 10.10.2014 - 17:27

Bakırköy Taş Mektep'ini İstiyor!

Bakırköy, Yenimahalle, Hazırlık, sokakta bulunan 100 yıllık tarihi Taş Mektep okul binamız restore edilerek depreme karşı güçlendirilmiş ve yeniden kullanılacak hale getirilmiştir. Ancak okulların çoktan başladığı bu güne kadar bu okul öğrencilerimizin hizmetine hala açılmamıştır.

Veliler ve okul öğrencileri ısrarla okulun hizmete girmesini isterken bazı siyasiler, “Yok burada okul olmaz çünkü yangın çıkar, yanar” gibi bazı gerekçelerle binayı hizmete açmamaktadırlar. Oysa ki bu okul 100 yıldır sadece bir kez yangın tehlikesi geçirmiştir.

Böyle peşin hükümlerin altında “Buraya İl Milli Eğitim Müdürlüğü gelecek yâda Kaymakamlık binası olacak” gibi söylemler dolaştırılmaktadır.

Bakırköylülere sürekli bu haksızlık yapılmakta ve en güzel yerleri emrivakilerle birilerine verilmekte yâda en önemli değerleri (Sahillerimiz, Yeşil alanlarımız, Depremde sığınacağımız alanlarımız, SSK binamız, Yeni mahalle Doğum evimiz, Vergi Dairesi ) ellerinden alınmaktadır.

Oysa ki kamu malları ve önemli kamu hizmetleri yapılırken halkın görüş ve istekleri esas alınır. İlkesi vardır. Bu esas ilke ve Bakırköy halkının demokratik iradesi çiğnene, çiğnene kamu hizmeti yapılamaz. Bu emrivakilere alışan siyasetçilerle, son yıllarda en önemli işleri oturdukları makamları lüksleştirmek gibi davranan Saltanat meraklısı Bürokrasiyi Protesto ediyoruz ve Taş Mektep 100 yıldır okuldu yinede okul kalmalıdır diyoruz. Ancak bu halkın güçlü mücadelesiyle gerçekleşecektir. Bu nedenle tüm Bölge halkını ve Bakırköylüleri Taş Mektebe sahip çıkmaya ve yetkililere sunulmak üzere imza toplamaya çağırıyoruz.

Eylül ayında Taş Mektep’in okul olarak kalması için Yenimahalle Muhtarlığı, STK’lar, Veliler ve Bakırköy Halk Meclisi tarafından düzenlenen iki eylem sonrası mücadelede devam etmek üzere herkesi imza toplamaya çağırıyoruz. İmza kampanyamız için sizlere haber vereceğiz…

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/bakirk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0