Görüş Bildir
Haberler
Bakanların Twitter Karnesi Nasıl?

Bakanların Twitter Karnesi Nasıl?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sosyal medyayı kullanan bakanlar, siyasiler ve danışmanları sert sözlerle uyardı. Twitter başta olmak üzere siyasilerin sosyal medyayı kullanma alışkanlığının ‘hastalık haline’ geldiğini söyleyen Arınç öncelikle Bakanların bu işten vazgeçmesini tavsiye etti ve şöyle dedi:

'Biz tweet hesabımızdan kimseyi rencide edecek, ‘flaş bir şeyler yazalım, trend topic olsun’ hevesinde değiliz. Ama bu öyle bir hastalık haline geldi ki, bakıyorsunuz bakan arkadaşlarımız bile çıt çıt çıt, elinde cep telefonu sabahtan akşama kadar bunlarla uğraşıyorlar. Bu işten vazgeçsinler, öncelikle bakanlar.Danışman sıfatı taşıyan insanlar çıt çıt çıt, şu kadar tweet attım, şu kadar retweet aldı, elinin körü oldu....' 

Haber: Zeynep Gürcanlı-Aysel Alp

Hürriyet

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Arınç'ın bahsettiği sosyal medyayı aktif olarak kullanan siyasetçiler ve onların 'twitter karnesi' şöyle;

BÜLENT ARINÇ- BAŞBAKAN YARDIMCISI Twitter tartışmasını başlatan kişi olarak, öncelikle Bülent Arınç'ın karnesi; Arınç kabine içinde en çok takipçiye sahip bakanlar arasında. 1 milyon 139 bin 324 takipçisi var. Kendisi sadece 6 twitter hesabını takip ediyor; kendisine bağlı iki kurum; Anadolu Ajansı ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü. Ayrıca Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Kültür Bakanı Ömer Çelik ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kişisel hesapları da Arınç'ın takip ettikleri listesinde yer alıyor.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

ABDULLAH GÜL- CUMHURBAŞKANI Twitter'ı en aktif olarak kullanan devlet adamlarından. Türk siyasetçiler arasında da en çok takipçisi olan kişi; Cumhurbaşkanı Gül'ün takipçi sayısı 4 milyon 230 bin 710. Kendisi sadece 2 hesabı takip ediyor; Cumhurbaşkanlığı'nın Türkçe ve İngilizce resmi hesapları. Bugüne kadar 1302 twit attı.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

Yaptığı yurtiçi ve yurtdışı gezilerden ilginç anektodlar ve fotoğraflar çokça paylaştığı twittler. Daha önce, daha vizyona çıkmamış bir filmi eşiyle birlikte izlediğini açıkladığında, telif hakları açısından büyük tartışma yaratmıştı. En çok paylaşılan ve sosyal medyada fenomen haline gelen twiti ise 'insan gerçekten hayret ediyor'

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

RECEP TAYYİP ERDOĞAN- BAŞBAKAN Başbakan Recep Tayyip Erdoğan pek çok fırsatta kendisine ait bir twitter hesabı olmadığını açıkladı. Ancak danışmanları, Erdoğan'ın konuşmalarından bölümler ve mitinglerinde çekilen fotoğrafları yayınladıkları, onun adına bir twitter hesabını açık tutuyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
fotoanaliz.hurriyet.com.tr

Erdoğan'ın hesabının 3 milyon 930 bin 872 takipçisi var. Ancak hiç kimseyi takip etmiyor; Takip ettikleri bölümündeki rakam '0'. Attığı twit sayısı ise 2 bin 675.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

EGEMEN BAĞIŞ- ESKİ AB BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ Egemen Bağış'ın adı, attığı twitter nedeniyle 'şakacı bakan'a çıktı. Bakanlık görevini bırakmasının ardından twitter'da daha az görünen Bağış, eski/yeni bakanlar içinde çok takipçiye sahip kişiler arasında. Bağış'ın 1 milyon 111 bin 395 takipçisi var. Kendisi de 425 kişiyi takip ediyor. Bugüne kadar toplam 11 bin 805 twit atmış durumda.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

AHMET DAVUTOĞLU- DIŞİŞLERİ BAKANI Ahmet Davutoğlu'nun hem İngilizce, hem Arapça, hem de Türkçe ayrı ayrı ayrı twitter hesapları var. Bu hesaplar üzerinden dış politika konusundaki bazı görüşleri ile, konuşmalarından cümleler paylaşılıyor.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

Davutoğlu'nun Türkçe hesabının takipçi sayısı 1 milyon 209 bin 839. Kendisi 75 kişiyi takip ediyor. Bunların büyük çoğunluğu Türkiye'deki hükümet üyeleri ile, yabancı devlet adamlarının resmi twitter hesapları. Bugüne kadar da 801 twit atmış durumda.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

BEŞİR ATALAY- BAŞBAKAN YARDIMCISI Beşir Atalay aktif bir kullanıcı değil. Bugüne kadar sadece 28 twit atmış. Bunlardan biri, hemen hemen tüm gazetelere haber olan, Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın cenaze töreninde çekilmiş bir fotoğrafı. Fotoğrafta Atalay, ABD Başkanı Barack Obama ile oturdukları yerden birbirlerine uzanarak el sıkışıyorlar. Atalay'ın az kullandığı twitter'da takipçi sayısı 13 bin 491. Takip ettiği hesap sayısı ise 6. Bunlardan ikisi Cumhurbaşkanı Gül'ün şahsi hesabı ile Cumhurbaşkanlığı'nın resmi hesabı. Başbakan Erdoğan adına açılmış twitter hesabı ile, kamu diplomasisi koordinatörlüğünün Türkçe ve İngilizce resmi hesaplarını da izleyen Atalay, kabine arkadaşlarından hiçbirini ise takip etmiyor. Takip ettiği son kişi ise, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık.

İçeriğin Devamı Aşağıda
fotoanaliz.hurriyet.com.tr

MEHMET ŞİMŞEK- MALİYE BAKANI En aktif twitter kullanıcısı bakanlardan; toplam 13 bin 480 twit atmış. Özlü sözler paylaşmayı, roman kahramanlarından cümleleri mesaj atmayı seviyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında konuşurken twit atması nedeniyle, 'AK Kulis' adlı hesap tarafından 'zamansız twit atma' uyarısı alması sosyal medyada çok tartışılmıştı. En çok tartışılan twitlerinden biri de, Başbakan Erdoğan'la gittiği Arjantin'den 'Brezilya'dan sevgilerle' mesajıydı. Yine sosyal medyada fenomen olan twitlerinden biri de, camide içki içildi tartışmaları sırasında attığı İngilizce twitter, 'beer-bira' ile 'bear-ayı' kelimelerini karıştırması olmuştu. Şimşek 412 hesabı takip ediyor. Takipçi sayısı ise 749 bin 713.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

VEYSEL EROĞLU- ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI Veysel Eroğlu, twitter'ı genellikle bakanlığının icraatini ve kendi programını bildirmek için kullanıyor.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

Ara sıra, sempatik hayvan fotoğraflarıyla da hayvanları koruma mesajları veriyor. Eroğlu'nun 229 bin 973 takipçisi var. Kendisi 210 kişiyi takip ediyor. 15 bin 393 twit atmış durumda.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

BİNALİ YILDIRIM- ULAŞTIRMA ESKİ BAKANI Yıldırım, kabinede en uzun süre görev yapan bakanlardan olmasına rağmen, twitter'ı aktif kullanmıyor. Bugüne kadar sadece 313 mesaj atmış. Takipçi sayısı 170 bin 160. Takip ettiği hesap sayısı ise 46.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

HAYATİ YAZICI- GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI Hayati Yazıcı, twitter'dan genellikle programlarına ilişkin bilgi vermeyi tercih eden bakanlardan. Toplam 718 twit atmış durumda. Takipçi sayısı 61 bin 964, takip ettiği hesapların sayısı ise 44.

İçeriğin Devamı Aşağıda
fotoanaliz.hurriyet.com.tr

CEVDET YILMAZ- KALKINMA BAKANI Yılmaz, twitter'ı programlarını bildirmek, konuşmalarından cümleleri takipçileri ile paylaşmak ve tebrik mesajları için kullanıyor. toplam 3 bin 255 twit atmış durumda. Takip ettiği hesap sayısı 183, takipçi sayısı ise 47 bin 289.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

HÜSEYİN ÇELİK

Twitter'ı en aktif ve dikkatli kullanan siyasetçilerin başında gelen Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü görevinde bulunuyor. Bugüne kadar bin 683 tweet atan Çelik, 527 bin 528 takipçisine karşın; 226 kişiyi takip ediyor.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

SADULLAH ERGİN- ADALET ESKİ BAKANI Ergin, twitter'dan çok uzun süre uzak duran bakanlardan biriydi. Ancak adına o kadar çok sahte hesap açıldı ki, çareyi kendisine resmi bir hesap açmakta buldu. Yakın zamanda açtığı twitter hesabından bugüne kadar 84 twit attı. Bunların çoğu da bakanlıktan ayrılıp AK Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduktan sonra geldi. Ergin'in takipçi sayısı 78 bin 449. Takip ettiği hesap sayısı ise 202.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

ÖMER ÇELİK- KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI Ömer Çelik twitter'ın eskilerinden. En çok kişiyi izleyen bakanlar arasında yer alıyor; 510 kişi.

Görüşlerini sık sık twitter üzerinden takipçileri ile paylaşıyor. Arada, bakanlığını ilgilendiren konularda da açıklamalar yapıyor. İzleyenlerinin sayısı da hayli fazla;345 bin 519. Bugüne kadar 4bin 234 twit atmış durumda.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

AYŞENUR İSLAM- AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI Milletvekilliği döneminde twitter'da değildi. Bakan olunca açılan hesabını da henüz aktif olarak kullanmaya başlamadı. Sadece tek bir twit attı; o da yeni yıl tebriği.

Çok twit atmadığından henüz takipçi sayısı da az; 4 bin 234 kişi. Kendisi de sadece 15 kişiyi takip ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
fotoanaliz.hurriyet.com.tr

LÜTFİ ELVAN- ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI Kendisi telekomünikasyondan sorumlu bakan olmasına rağmen, Lütfi Elvan twitter'ı aktif olarak kullanmıyor. Bugüne kadar 27 twit atmış durumda. 1705 takipçisi var. Kendisi de 9 kişiyi takip ediyor.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

FİKRİ IŞIK- BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI Yeni bakanlardan Işık da eski twitter kullanıcılarından. Bugüne kadar toplam 1075 twit atmış durumda. En çok kişiyi takip eden bakanlar arasında yer alıyor; Toplam 537 kişiyi twitter'da takibe almış durumda. Takipçi sayısı ise 26 bin 843.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

EMRULLAH İŞLER- BAŞBAKAN YARDIMCISI Kabineye yeni atanan Emrullah İşler, bugüne kadar toplam 1234 twit atmış durumda. Takipçi sayısı 32 bin 858. Takip ettiği twitter hesabı sayısı ise 353.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

İDRİS GÜLLÜCE-ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI Yine yeni bakanlardan İdris Güllüce de aktif twitter kullanıcılarından; Bugüne kadar 3 bin 456 twit atmış. 386 kişiyi takip eden Güllüce'nin takipçi sayısı ise 56 bin 136.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

İBRAHİM MELİH GÖKÇEK

Biyografi bölümüne yazdığı “Birbirimize hakaret etmeden her şeyi korkmadan tartışmalıyız. İşte demokrasi budur” sözüyle dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Twitter’da ‘tartışmasız’ en çok konuşulan, en çok alkışlanan ve de en çok eleştirilen kişiler arasında başı çekiyor.200 kişiyi takip eden Gökçek, 1 milyon 289 bin 351 kişi tarafından takip ediliyor. 46 bin 682 tweeti bulunuyor. Kimi zaman Ankara’daki yatırımlarını, hizmetlerini duyurmak için kullanıyor Twitter’ı kimi zaman partisini savunmak için… Kendisine yöneltilen eleştirilere kimi zaman espirili kimi zaman sert yanıtlar veren Gökçek, Gezi Parkı eylemleri süresince attığı tweetlerle, gündemin en çok konuşulan isimleri arasında yer almıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
fotoanaliz.hurriyet.com.tr

YALÇIN AKDOĞAN

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bugünkü konuşmasında hedefe aldığı isimlerin başında Başbakan Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan geliyor. Bir gazetedeki köşesinde “Orduya Kumpas kuruldu” sözleri nedeniyle Arınç’ın bombaladığı Akdoğan, Twitter’da en çok izlenen kişiler arasında dikkat çekiyor. Bugüne kadar sadece 533 tweet atmış olmasına karşın, 188 bin 478 takipçisi bulunuyor. 361 kişiyi izliyor.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

İBRAHİM KALIN

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın, 423 kişiyi takip ederken; 89 bin 814 kişi tarafından takip ediliyor. Bugüne kadar attığı tweet sayısı ise 3 bin 629.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

BURHAN KUZU

Başbakan Yardımcısı Arınç’ın bugün bombaladığı bir başka isim ise Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu oldu. Bugüne kadar 6 bin 266 tweet atan Kuzu, bin 196 kişiyi takip ediyor. 155 bin 410 takipçisi bulunuyor. Takip ettiği kişiler arasında gazeteciler, yazarlar, akademisyenler ile siyasetçiler ve gençler dikkat çekiyor.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

YİĞİT BULUT

Başbakan’ın danışman kadrosuna yeni eklediği isimlerden olan Yiğit Bulut’ın, siyasetten iş dünyasına, gazetecilerden öğrencilere çok geniş bir yelpazede takipçisi bulunuyor. İki ayrı Twitter adresi olan Bulut’u ilk adresinde 482 bin 940 kişi izliyor. Kendisi bin 705 kişiyi takip ederken; bugüne kadar attığı ttweet sayısı 14 bin 489. İkinci adresinden attığı tweet sayısı ise sadece 647 olmasına karşın burada da 26 bin 969 takipçisi var. Kendisinin izlediği kişi ise yok.

fotoanaliz.hurriyet.com.tr

MUSTAFA VARANK

Başbakan Erdoğan’ın iletişim ve teknoloji danışmanı olan Mustafa Varank, Başbakan'ı iPad kullanmaya alıştıran isim olarak biliniyor. Bugüne kadar 10 bin 108 tweet atan Varank’ın 30 bin 32 takipçisi bulunuyor. Buna karşın kendisi 910 kişiyi takip ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0