Görüş Bildir
Haberler
Bakan Zeybekçi: 'Türkiye Birilerini Rahatsız Ediyor'

Bakan Zeybekçi: 'Türkiye Birilerini Rahatsız Ediyor'

Caner
11.10.2014 - 21:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin bölgesinde yaşanan gelişmelere karşı anlık reflekslerle hareket edemeyeceğini söyleyen Bakan Zeybekci, 'Ülkemizin içinde bizi karıştırmaya çalışanlar, kamu mallarına zarar verenler, yağma edenler amaçlarına ulaşamayacak. Yağma edenler belki bir anlık davranış sergiliyor, ama onları kullanan piyon oynatıcıları bizim için son derece önemli. Şuanda gayet iyi bir şekilde deşifre olmuş durumdalar. Takip ediyoruz ve gerektiği zamanda gereği yapılacaktır' dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın 1'inci Ekonomi Zirvesi öncesi IŞİD eylemlerinde yaşanan gerginlikler hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yaşanan olaylara ekonomik bakmadığını söyleyen Bakan Zeybekçi, 'Protesto sonucu ortaya çıkan tablonun ekonomik zararı eğer gündeme gelirse arkadaki hainlerin kimlikleri ve yüz şekilleri ortadan kaybolabilir. Onun için ben olaya ekonomik bakmıyorum. Meseleyi biz, vatana ihanet, ülkeye ihanet olarak görüyoruz. Kardeşliğimize barışımıza, ilerlememize, büyümemize, refahımıza bir sabotaj olarak görüyoruz' dedi.

TÜRKİYE BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR

Çözüm sürecinde bölgeyi dolaşırken bölge halkında gördüğü ışığın kendisini etkilediğini belirten Bakan Zeybekci, 'Oralardaki insanlarımızın besledikleri umut, oradaki insanlarımızın bu barış ve kardeşlik süreci, bu çözüm sürecine verdikleri destek beni inanılmaz etkiledi. Buralardaki ziyaretimden sonra bu proje, barış süreci, bizi bir araya getiren değerleri yeniden hayata geçirerek bizi bir araya getiren bu çimento hazırlama süreci hainleri rahatsız eder, PKK'yı rahatsız eder. Bu ülkeyi bölmek isteyen bu ülkeye ihanet etmek isteyen, birileri tarafından maşa olarak kullanılanları rahatsız eder ve dinamitlemek isterler demiştim. Şu andaki yaşadığımız süreç tam anlamıyla budur. Tam anlamıyla Türkiye'nin refahına, huzuruna, kardeşliğine, büyümesine gelişmesine, çünkü Türkiye fazla oluyor, Türkiye birilerini rahatsız ediyor. Türkiye eğer 5 milyar dolarlık dış ticaret hacminde kalsaydı belki kimseleri rahatsız etmeyecekti ama Türkiye 480 milyar dolarlık dış ticaret hacmine gelerek birilerini rahatsız etti' ifadelerini kullandı.

FEVRİ HAREKET ETMEMEMİZ LAZIM

Suriye konusuna da değinen Bakan Zeybekci, 'Bu süreçte Türkiye etik anlamında insanlık etiği, insanlık onuru ve şerefi anlamında duruşunu hiç değiştirmedi. Doğru bir duruş sergiledi. Şimdi görüyoruz ki, dünyanın diğer demokrasi, insan hakları, özgürlük dendiği zaman mangalda kül bırakmayan ama diğer ekonomik menfaatler dendiği zaman çok farklı bir şekilde davranabilen topluluklara baktığımız zaman diyorlar ki bize siz girin, oraya müdahale edin, sonra hatta Danimarka'dan yapılan bir açıklama; 'Türkiye ve komşu ülkeleri oraya karadan girsinler ve meseleyi halletsinler. Sonra biz gelir durumu tasnif ederiz' gibi bir anlayış var. Türkiye bu coğrafyanın, tarihten gelen toplayıcı şemsiyesi olan yurduyuz. Onun için bu bilinçle davranmamız lazım. Fevri hareket etmememiz lazım' dedi. Türkiye'nin bölgesinde yaşanan gelişmelere karşı anlık reflekslerle hareket edemeyeceğinin altını çizen Bakan Nihat Zeybekci, 'Ülkemiz içinde bizi karıştırmaya çalışanlar, kamu mallarına zarar verenler, yağma edenler amaçlarına ulaşamayacak. Yağma edenler belki bir anlık davranış sergiliyor ama onları kullanan piyon oynatıcıları bizim için son derece önemli. Şuanda gayet iyi bir şekilde deşifre olmuş durumdalar. Takip ediyoruz ve gerektiği zamanda gereği yapılacaktır' diye konuştu

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0