Görüş Bildir
Haberler
Bakan Yılmaz: 'Kapatılan Okullardaki Hiçbir Öğrenci Mağdur Olmayacak'

Bakan Yılmaz: 'Kapatılan Okullardaki Hiçbir Öğrenci Mağdur Olmayacak'

ATKN
11.08.2016 - 11:43 Son Güncelleme: 11.08.2016 - 12:04

Kapatılan okullarla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu okullarda yaklaşık 138 bin öğrenci bulunduğunu, bu öğrencilerin devlet okullarına yerleştirileceğini söyledi ve 'Hiçbir öğrenci mağdur olmayacak' dedi. TEOG sonuçlarının bugün açıklanacağını belirten Yılmaz, bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla Suriyeli öğrenciler için açılan okullarda çalışan öğretmenlere eğitim verileceğini de ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında sözleşmeli öğretmen alımı, Suriyeli öğretmenler, TEOG ve çıraklık eğitimi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

15 bin sözleşmeli öğretmen alınacağını söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

'Sözleşmeli öğretmenler olarak atanlar ilgili hükümler doğrultusunda adaylık eğitimine tabi tutulacak. İhtiyaç fazlası konumda bulunan sözleşmeli öğretmenler istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atama esas puan üstünlüğüne göre il içinde alanlarına uygun eğitim kurumuna valilik tarafından atanacaktır. Doğum ve askerlik nedeniyle hizmet sözleşmesi feshadilen sözleşmeli öğretmenlerin durumları saklı tutulacak ve bunlar istekleri halinde ayrıldıkları eğitim kurumuna dönebilecekler.

'Kadrolu ve sözleşmeli arasında ücret farkı yok'

'Kadrolu ve sözleşmeli arasında ücret farkı yok'

Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin hak hukuku, ücretleri arasında hiçbir fark yoktur. Sözleşmeli öğretmenler yarıyıl ve yaz tatillerinde izinli sayılacak. Hastalık ve diğer mazeret izinleri de verilecektir.

Öğretmenlerin sözleşme süreleri birer yıl yapılacak. Bir yıl sonunda sözleşmesi feshedilmeyenlerin sözleşmeleri takip eden için geçerli olacak. Bu süre dört yılı geçemeyecektir. Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi devam etmektedir.

'TEOG sonuçları bugün açıklanacak'

'TEOG sonuçları bugün açıklanacak'
İçeriğin Devamı Aşağıda

TEOG’a 1 milyon 168 bin 48 öğrenci katıldı. TEOG sonuçları bugün açıklanacak. Buna göre; yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları 15-19 Ağustos arasında alınacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 22-26 Ağustos, yerleştirmeye esas üçüncü nakil tercih başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül arasında alınacaktır. 5-8 Eylülde nakil tercih başvuruları, 9 Eylül'de yerleştirme işlemi bitecektir.

'Kapatılan okullardaki öğrenciler istedikleri zaman nakil yapabilecek'

'Kapatılan okullardaki öğrenciler istedikleri zaman nakil yapabilecek'

Kapatılan özel okullarda yaklaşık 138 bin öğrenci bulunuyor. Bunların devlet okullarına nakilller yarleştirilecek. Hiçbir öğrenci mağdur olmayacak. 

Bu öğrencilerin E-okulda bilgileri bulunmaktadır. Nakil hakları vardır. istedikleri zaman nakil yapabileceklerdir.

Puan ve okul türüne uygun okulları yerleştirilecekler. İlkokullardaki öğrenciler adreslerine en yakın yere yerleştirilecektir.

Bu okullarda okuyan öğrencilerden 20 bine yakını özel okullara geçti. 60 bini devlet okullarına kaydını yaptı.

Suriyeli öğretmen alımı

Suriyeli öğretmen alımı

Suriyeli mülteci öğrenciler için açılan okulların kalitesini artırmak için burada çalışan öğretmenlerin pedagojik bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla finansmanı UNICEF tarafından gerçekleştirilerek, 514 öğretmen yetiştirilecektir. İki hafta sürecek 90 saatlik eğitimleri farklı üniversitelerden 21 akademisyen ile gerçeklştirilecek. Eğitimler Konya'da yapılacak. 

Eğitimler iki grup halinde öğretmenlik mesleğine giriş, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme değerlendirme, psikolojik danışma alanlarında gerçekleştirilecektir.

257 öğretmenden oluşan birinci grup eğitimleri 8-19 Ağustosta, ikinci grup eğitimleri ise yine 257 öğretmenle 2-22 Eylülde yapılacak.

Ajanslar

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
14
12
4
2
1
0