Görüş Bildir
Haberler
Sansür Değil Erişim Engeli

Sansür Değil Erişim Engeli

HÜSEYİN CEVAHİR ÖZALP
19.01.2014 - 15:14 Son Güncelleme: 19.01.2014 - 15:17

Sansür değil erişim engeli!

Yeni Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın İnternet'te yapılacak yeni düzenleme için 'Siteleri kapatmıyoruz, erişimi engelliyoruz' sözlerini sosyal medyanın 'fenomen'leri evrensel Pazar'a değerlendirdi.

Her Boku Bilen Adam

@herbkubilenadam

TİB’ine Bakan Adam Sanır

Ulaştırma Bakanı’nın “Sansür getirmiyoruz, sadece erişimi engelliyoruz” sözlerini ülkemizdeki özgürlükler adına gayet olumlu buluyorum. Yeni Bakanımız selefi Binali Yıldırım’ın bilişim dünyasıyla ilgili “Bu internet işlerine fazla kafayı takmayacaksın” sözünden, Youtube yasağına yaptığı “Ne işiniz var elalemin sitesinde” çıkışından sonra bu sözleriyle bayrağı başarıyla taşıyacağının garantisini vermiştir bizlere. 

Ayrıca soruyorum sizlere AKP, 2002’de iktidara gelmeden önce kaçınızın evinde internet vardı? 

Youtube’da video izleyebiliyor muydunuz? 

Twitter’da kafanızdan geçen her şeyi istediğiniz gibi yazabiliyor muydunuz? 

Candy Crush’larda şekerleri parçalayabiliyor muydunuz? 

İşte AKP iktidarı sayesinde bunlara kavuşmuşken hala iktidarı sansürcü yasakçı diye yıpratmaya çalışmak tam da darbeci, CeHaPe’li, MeHaPe’li, solcu, sağcı, Başbakan düşmanı kafirlerin, ahlaksızların, haşhaşilerin işidir. 

Benim vatandaşım internetini tabi ki seçilmiş hükümetinden onay alarak kullanacak. 

Beğenmeyen gider hesabını sandıkta sorar.

Not: Gelecekten yazıyorum. Artık burası böyle.

Odun Herif 

@KadirDB

Geçen akşam geç saate kadar bilgisayarda takıldım. Bi ara dalmışım internette geziniyorum pat diye bi çift el gözlerimi kapadı.

Lan noluyo falan derken babamın sesi “sansüüüür” döndüm “ya yemin ediyorum kocaman adam oldum hala benimle uğraşıyosun, sansür mü kaldı Allah aşkına” falan filan diye bi tartışma; gürültü patırdı derken çıktı gitti odadan. İçerde anneme anlatıyo, vay

efendim çok değişmişim, vay efendim internet beni bozmuş, vay efendim kızlarla konuşuyomuşum. Bi ara sessizlik oldu.

Pat tekrar kapı açıldı bu sefer annem “bundan sonra sana sansür yok kocaman adam oldun” diye girdi.

Aman Allahım o sevinç gözyaşları sen bi boşal gözlerimden, nası ağlıyorum ama nası ağlıyorum... Ve sonra... Annemin “sansür yok ama engelleme hakkını elimizde bulunduruyoz” diyip bilgisayarın fişini çekmesi gözlerimin önünden hiç gitmiyor. Donup kaldım, ne diyeceğimi bilemedim.

Üzerinden 7 gün geçti bi daha bilgisayarı hiç açmadım. Şimdi bi abaküs aldım derslerime onunla çalışıyorum. Cep telefonu, bilgisayar, internet hepsini bıraktım posta güverciniyle haberleşiyorum. Mürekkebim bitmek üzere mektubumu yayınlarsanız sevinirim. İyi günler.

tanrı (c.c.)

@tanricc

Tamam her şeyi gören ve bileniz ammaa bizim de bilemediğimiz ya da daha doğru deyimle “anlayamadığımız” olaylarda mevcut ne yazık ki. 

Önceleri sizin şarki sözlerini anlayamadığınız Serdar Ortaç’ın dualarını anlayamıyorduk simdi de baskıcı AKP hükümetinin internet yasaklarını anlayamıyoruz. Hele ulaştırma bakanının “internet’te sansür getirmiyoruz erişimi engelliyoruz.” açıklamasını hiç anlamadık. Sanırım o da bakanlığındaki “ulaştırma” kısmını yanlış anlamış. Hal böyle olunca biz de sayın bakanın cennetine sansür getirmeden erişimini engelliyoruz. Kendisi cehennemde diledigi kadar gezebilir.

Dipnot: cennete dns değiştirerek de girilemiyor.

Lale Belkıs 

@beyinbilir

“Çünkü Yapabiliyorum” ülkesinin sevgili halkları,

Sevgili bakanımızın “sansür yok, sadece erişimi engelliyoruz” açıklamasından da anlaşılacağı üzere...

Hiçbir şey anlaşılmadı.

Kişi ve kuruluşlar satın alınır geleneğinden gelen siyasi iktidar; yazılı ve görsel basında gizlediği katilliği ve hırsızlığı, internet gibi artık kitleselleşmiş özgür bir platformda kontrol altına alamadı. Sokaklarda insanları zehirlediklerini, gözlerini çıkarttıklarını, öldürüldüklerini, evden bakkala gitmek için çıkmış 14 yaşındaki bir çocuğun 7 aydır yoğun bakımda olduğunu bile internetten öğrendik.

Dolayısıyla, Gezi İsyanından sonra hayatına siyasi bir kadavra olarak devam eden “Çünkü Yapabiliyorum” ülkesinin iktidarı; üst üste gelen yolsuzluk skandallarıdır, para dolu kutulardır, boy boy para kasalarıdır, imalı seks kaseti şantajlarıdır vs. artık uğraşamayacak duruma geldi ve baktı ki satın alabileceği kişi ve kuruluş yok,  sansür kararı aldı.

Mecbur kaldılar. Satın alınmıyor ve tüm gerçekler ilk internetten yayılıyor, Ne yapacaklardı? Biraz empati lütfen, biraz. Varlığını sağlam yalanlara borçlu bir iktidar, bu durumda neden sansür uygulamasın??? Uygular, çünkü yapabiliyor. Çünkü burası “Çünkü Yapabiliyorum Cumhuriyeti”

Olley be!

Bütün bunları ben uydurmuş olsam ne güleriz ha. Ama uydurmadım.

Çünkü Yapabiliyorum Cumhuriyetinde her şey gerçek.

Biri sağ üstteki X işaretine bassın da kapatalım ülkeyi. Çünkü biz de yapabiliriz...

TOMA 

@tomagrafi 

Müdahale bizde ata sporu olmasına rağmen “Kahrolsun bağzı müdahaleler” diyeceğim aklımın ucundan bile geçmezdi. Keşke “saçmalayan insanlara müdahale” tuşum olsaydı da onları tek tazyikle durdurabilseydim. Benden habersiz bir şekilde internete yapılmak istenen bu müdahaleye müdahale etmek şart oldu. (Not: Benden kaçarken attığınız tweetleri özlerim.)

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/76672/s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0