Görüş Bildir
Haberler
Bakan Kurum: 'Yanan Bölgeler İmara Açılmayacak'

Bakan Kurum: 'Yanan Bölgeler İmara Açılmayacak'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da 48 mahallenin yangından doğrudan etkilendiğini açıklarken, en geç gelecek yaz aylarına kadar toplam 1037 konutu hızlı bir şekilde inşa edeceklerini bildirdi. Kurum, 'Sit alanını, çevre koruma bölgesi ve orman alanını imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya'da ne Muğla'da ne Marmaris'te ne de Bodrum'da imara açmayacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KaraismailoğluManavgat'ta AFAD Koordinasyon merkezinde son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. 

Bugün Gülendağ, Gündoğmuş, Demirciler bölgesinde personellerin ateş altında kaldığını söyleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'Çok şükür yaralanmadan bu arkadaşlarımız kurtarıldı' dedi. Çavuşoğlu devamında şunları kaydetti:

'Yarın sabahın erken saatlerinden itibaren helikopter ve uçaklarla burayı destekleyeceğiz. Demirciler bölgesi bugün çok zorladı. Demirciler bölgesinde devam ediyor. Kritik bölgelere sıçraması engellendi. Taşağ bölgesinde kontrol altına alındı. Bu çalışmalarda, yangınlarda etkilenen vatandaşlarımız oldu. Maalesef 5 vatandaşımız ve 2 orman işçimiz yangınlarda vefat etti. Antalya'da toplam 7 kişi. Yarın Ukrayna'dan 4 tane daha yangın söndürme helikopteri gelecek. Bunların bir avantajı da akşam saatlerinde yangına müdahale edebilecek.

Bu yangınlar başladığı günden bu yana geldiğimiz noktada Antalya'da 6 bin 524 personel, 8 uçak, 2 İHA, 30 helikopter, 456 arazöz, 426 iş makinası ve 172 itfaiye aracı yangınlara müdahale ediyor.  Yarın Ukrayna'dan 4 tane daha yangın söndürme helikopteri gelecek. Bunların bir avantajı da akşam saatlerinde yangına müdahale edebilecek.'

"48 mahalle doğrudan etkilendi"

"48 mahalle doğrudan etkilendi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da 48 mahallenin yangından doğrudan etkilendiğini aktardı. Kurum, 31 mahallenin tamamen boşaltıldığını, 17 mahallenin kısmen zarar gördüğünü belirtti. Kurum, yangının bilançosuna dair şu bilgileri verdi:

'Yangından doğrudan etkilenen 670 vatandaşımızın 654'ünün hastanede tedavileri yapılarak taburcu edildi. 9 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. 1882 afetzedeye psiko-destek verildi. Zarar gören hayvanlarımıza ilişkin 70 veteriner hekimimiz bu hayvanlarımız 7/24 hizmet veriyorlar.  

9 vatandaşımız yurt ve pansiyonlarda kalıyor. Yerleşim yerlerine çadırlarımız ve konteynerlerimizi kurmaya başladık. Bir taraftan yangın devam ederken diğer taraftan vatandaşlarımızın açta açıkta kalmaması için 62 konteynerimiz ve 128 çadırımızı kurmuş durumdayız. Bölgede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek toplamda 15 merkez alana da konteynerlerimizi kurduk. 13 bin 500 öğün yemek dağıtımı gerçekleştirildi.'

"Yeni konutlar gelecek yaza kadar tamamlanacak"

"Yeni konutlar gelecek yaza kadar tamamlanacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hasar tespitlerine başladıklarını belirten Kurum, Antalyamıza toplamda 47.5 milyon lira ödenek gönderilmiş durumda. 912 ailemize toplamda 12 milyon 200 bin lira yardım yapıldı ve devam ediyor' dedi. Kurum, şunları kaydetti:

'Yapı hasarlarına ilişkin de 300 kişilik ekibimizle 33 mahallede hasar tespit çalışmaları yaptık. Giremediğimiz hemen hemen hiçbir mahallemiz yok. Şu ana kadar yangından zarar gören mahallelerimizin hepsine hemen hemen ulaşıldı.  28 mahallenin içme suyunda gelen hasar tespitleri tamamlandı. 2 mahallemiz dışında tüm mahallerimize içme suyu verilmiş durumda. Konutlarımızı kendi yerlerine yöresel mimariye uygun şekilde yapacağız. Özel çevre koruma bölgelerine, orman alanlarına, sit alanlarına yapılmayacak bu konutlar.

Sit alanını, çevre koruma bölgesi ve orman alanını imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya'da ne Muğla'da ne Marmaris'te ne de Bodrum'da imara açmayacağız. Bölgede zarar gören ne kadar ahırımız varsa inşallah 3 ay içerisinde yine mevcut yerlerine yapacağız.

Konutlarımız için de 1 ay içinde ihalelerini yapıp en geç önümüzdeki yaza kadar 1037 konutumuzu aynı hızla Antalyamız'da da, Marmaris'te de çalışacağız, yaralarını sarmış olacağız. Evi yıkılan, evi yangından tamamen zarar gören vatandaşlarımıza 50 bin liraya kadar eşya ve kira yardımı yapılıyor. 10 bin lira ilk etapta vatandaşlarımızın hesaplarına yatırıldı.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
17
11
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ToksiN06

Oysaki "Yanan bölgeler imara açılmayacak" demişlerdi bir zamanlar!!!!!!!!

İronici

Yalancıyı sikmiyorlar nasılsa

Doom Guy

Ulan sanki ilk defa bu yalanı söylüyosunuz da, biz de inanıcaz.