Görüş Bildir
Haberler
Bakan Karaismailoğlu'ndan 'İkizdere' Açıklaması: Marjinal Gruplar Ortalığı Karıştırıyor

Bakan Karaismailoğlu'ndan 'İkizdere' Açıklaması: Marjinal Gruplar Ortalığı Karıştırıyor

Rize İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’ne yapılmak istenen taş ocağı hakkında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yöre halkının proje için ikna olduğunu ancak marjinal grupların eylemi sürdürdüğünü ileri sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Serkan Ocak / DW Türkçe

Katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtlayan Karaismailoğlu, İşkencedere’de yapılacak lojistik liman projesi kapsamında bölgeden sadece taş alınacağını, zarar gören ağaçların yerine 10 katının dikileceğini ileri sürerek halkının ikna olduğunu, marjinal grupların ise eylemi sürdürdüğünü söyledi.

"İddialar kesinlikle doğru değil" 🎥

“70 yıllık taşocağı, altın araması gibi iddialar kesinlikle doğru değil” diyen Karaismailoğlu, “Devletimiz marjinal gruplara kesinlikle izin vermez. Bunu yapanlar devlet düşmanıdır” ifadelerini kullandı.

'Marjinal gruplar kimmiş göstersin'

'Marjinal gruplar kimmiş göstersin'

Fotoğraf: Serkan Ocak / DW TürkçeDerelerin kurumasına ve vadinin tahrip edilmesine karşı günlerdir direnen köylüler ise Karaismailoğlu’na tepki gösterdi.Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, “Vadimizi Cengiz’e kurban etmiyoruz diye bizi devlet düşmanı ilan edemezsin” diyen köylülerden Güngör Baş, “Marjinal grup olduğumuzu söylüyor. Gelsin marjinal grup kimmiş göstersin. Bu toprakların sahibi Ayşe teyze mi Havva anne mi yoksa geleceği yok olmasın isteyen gencimiz Ali mi, Mehmet mi, kimmiş marjinal grup?” diye konuştu.

Köylüler, sosyal medyada bir video paylaşarak, “Biz marjinal değiliz. Ağaçlarımızı katletmeyin, nefes almak istiyoruz. İkizdere dünya mirasıdır” dedi.

Söz konusu taş ocağını AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat yapacak 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
32
13
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bazi marjinal nine ve dedeler 🤣

Deniz Elli

%96 cumhur ittifakina oy veren yöre halkinin derdinin ne cevre ne de hayvanlar falan olmadigi ama yapilacak islerden kendilerine yeterince para verilmedigi o... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Marjinal grup eylem öncesi Muhlama yerken yakalandı.