Görüş Bildir
Haberler
Bakan Eroğlu'ndan 'Yassıada' Açıklaması: '3-5 Tane Ağaç...'

etiket Bakan Eroğlu'ndan 'Yassıada' Açıklaması: '3-5 Tane Ağaç...'

ATKN
06.02.2016 - 17:47

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yassıada’nın imara açılmasından sonra basına yansıyan fotoğrafın sorulması üzerine '3-5 tane ağacın kesildiğini' belirterek, kesilen her bir ağacın yerine 20 ağaç dikmeye hazır olduklarını, Yassıada'nın Demokrasi Adası olacağını söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlığına bağlı kurumlar tarafından düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreni için Aydın'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, gündemle ilgili soruları da cevaplandırdı. 

Gazetecilerin Yassıada'da devam eden Demokrasi Adası çalışmaları sırasında ağaçların kesildiği yönündeki sorusunu cevaplandıran Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

'Orada kesilen 3-5 tane ağaç'

'Orada kesilen 3-5 tane ağaç'

Yassıada'nın önceki ve şimdiki hali

'Aydın'da bir şehir ormanı katledildi, ona sesinizi çıkarmıyorsunuz. Orada kesilen 3-5 tane ağaç ama orası Demokrasi Adası olacak. Bakın biz İstanbul'u dünyanın kongre merkezi geline getirmek istiyoruz. Orası bir kongre merkezi olacak, gerçekten de ihtiyaç var. İstanbul'a eskiden kimse gelmiyordu. Haliç'in kokusundan, susuzluktan kimse gelmiyordu ama şu an İstanbul, dünyada görülmesi arzulanan ilk beş yer arasına girdi.

'Rant eski Türkiye'de vardı'

'Rant eski Türkiye'de vardı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ben kestiklerini falan duymadım ama bir ağaç keserlerse, 20 ağaç dikeriz. Bunun sözünü veriyorum. 18 milyon fidan dikerek, İstanbul'u yemyeşil yaptık. Biz de bir ağaç kesmişsek, yerine 5 ağaç dikme mecburiyeti var. Eski ve yeni fotoğraflara bir bakın. Merak etmeyin, bizde rant falan yok. Rant olsaydı, zaten bunlar yapılamazdı. Bakın bunu net olarak söylüyorum, rant eski Türkiye'de vardı. Eski Türkiye'de faiz lobisinin rantı vardı. Toplanan vergilerin yüzde 86'sı faiz olarak ödeniyordu. Yılda 60 milyar lira faiz lobisine gidiyordu. İhale lobisi ve ilaç lobisinin rantlarını kestik. Şimdi rant değil, hizmet var. Bizde rant yoktur.'

'Büyük Menderes tamamen temizlenecek'

'Büyük Menderes tamamen temizlenecek'

Büyük Menderes Nehri'ndeki kirliliğin önlenmesi için önemli bir hamle başlattıklarını açıklayan Bakan Eroğlu, nehirdeki kirliliğin nispeten azaldığını ifade etti. Kirlilik göstergesi olan kimyasal oksijen parametresinde hızlı bir düşüş yaşandığını elindeki tabloyla gösteren Eroğlu, şöyle konuştu:

'Bunlar yeterli değil. İnşallah belediyeler ve sanayi tesisleri arıtma tesislerini tamamladığı ve bizim de nehrin tamamını ıslah ettiğimiz zaman Büyük Menderes Nehri'ndeki kirlilik tamamen giderilecektir. Biz kirlenmenin nedenlerini tek tek belirledik. Kirliliğin nedenlerinden birisi olan jeotermal tesislere reenjeksiyon zorunluluğu getireceğiz. Arkadaşlarım bu konuda hazırladıkları çalışmayı sundular. Biz bu çalışmayı tamamladıktan sonra bölgedeki valiler ve ilgili tüm kuruluşların temsilcileriyle bir araya geleceğiz. Yapılacak çalışmaları planlayıp, bunların denetimini gerçekleştireceğiz. İlgili diğer bakanlıklarla birlikte gerekli tüm tedbirleri alıyoruz ve denetimlere başlıyoruz.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
243
59
48
14
14
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Orhun Yiğit

bir gün o ağaçların teker teker g*tünüze girmesi dileğiyle ....

Solucanlı Gübre

Ulan her ağaç başına 20 tane dikseniz ne olacak? Ağaçların büyümesi kaç yıl alıyo haberleri var mı acaba keşke sizide o canım ağaçları söktüğünüz gibi sizi s... Devamını Gör

TheWay

yok yanlış görmüşsünüz orda agaç yoktu zaten