Görüş Bildir
Haberler
Bakan'dan '30 Ağustos' Düzeltmesi: 'Askeri Araçların Gösteri Yapmayacağını Kastettim'

Bakan'dan '30 Ağustos' Düzeltmesi: 'Askeri Araçların Gösteri Yapmayacağını Kastettim'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 9'u general 311 askerin firari olduğunu açıkladı. TSK'daki FETÖ yapılanmasıyla ilgili konuşan Işık, 'Askeri uzmanlar, okuyan öğrencilerin yüzde 95'in bu yapıyla ilişkili olduğunu söylüyor' dedi. 'Gündemimizde bedelli askerlik yok' diyen Fikri Işık 'olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. 30 Ağustos'ta bu yıl tören yapılmayacak' diye konuştu.

30 Ağustos'la ilgili açıklaması tepki çeken Bakan Işık daha sonra yaptığı açıklamada; '30 Ağustos törenleriyle ilgili benim açıklamam, sadece 30 Ağustos törenlerindeki geçitlerde askeri araçların kullanılmayacağına yöneliktir. Kastım 30 Ağustos törenlerinin yapılması veya yapılmaması değildir. Onu hükümet değerlendirecektir.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk canlı yayınına katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 'TSK'da ihraçlar daha bitmedi. 9'u general 311 firari asker var. Çalışma sürüyor. Kayıp helikopter ya da araç yok. Kayıp mermi ve silah olabilir' dedi.

Işık, askerliğin asli işlerinde Genelkurmay'a kesinlikle dokunulmayacağını, emir komuta zincirinin bozulmayacağını da sözlerine ekledi.

"Öğrencilerin yüzde 95'i bu yapıyla ilişkili"

"Öğrencilerin yüzde 95'i bu yapıyla ilişkili"

FETÖ yapılanmasıyla ilgili konuşan Işık, 'Bu kadar büyük bir yapıyı isimleri tek tek belirleyerek çözemeyiz. Askeri uzmanlar, okuyan öğrencilerin yüzde 95'in bu yapıyla ilişkili olduğunu söylüyor' dedi.

"Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz"

"Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Gündemimizde bedelli askerlik yok' diyen Fikri Işık 'Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. 30 Ağustos'ta bu yıl tören yapılmayacak' diye konuştu.

Törenler iptal edilse de Anıtkabir ziyareti yapılacak

Bakan Işık: Törenlerinin akıbetini hükümet değerlendirecektir

Bakan Işık: Törenlerinin akıbetini hükümet değerlendirecektir

Meclis'te bazı milletvekilleri Bakan Işık'ın 30 Ağustos kutlamalarıyla ilgili açıklamalarını eleştirdiler. Bakan Işık da yerinden söz alarak eleştirilere şu yanıtı verdi:

'30 Ağustos törenleriyle ilgili benim açıklamam, sadece 30 Ağustos törenlerindeki geçitlerde askeri araçların kullanılmayacağına yöneliktir. Kastım 30 Ağustos törenlerinin yapılması veya yapılmaması değildir. Onu hükümet değerlendirecektir. Ancak 15 Temmuz gecesi yaşanan, yavrularımızda, gençlerimizde hala bir travma olarak devam eden, uçakların alçak uçmasından, tankların sokaklara çıkması gibi görüntülerden oluşan travmadan dolayı bu 30 Ağustos törenlerinde askeri araçların gösteri yapmayacağını kastettim.'

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin iptal edilmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Gündem'i Facebook'tan takip etmeyi unutmayın

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda