Görüş Bildir
Haberler
Bakan Canikli: ‘4G İhalesinin İptalini Tartışıyoruz’

Bakan Canikli: ‘4G İhalesinin İptalini Tartışıyoruz’

ATKN
28.04.2015 - 12:16 Son Güncelleme: 28.04.2015 - 16:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin talimat niteliğinde olduğunu söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 4G ihalesinin iptal edilip edilmeyeceğiyle ilgili 'Şu anda konu tartışılıyor. Biz de değerlendiriyoruz elbette, hükümetimiz de değerlendiriyor. Yakında netleşir' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde 4G ile ilgili yaptığı açıklama, çok tartışılmış ve 4G ihalesinin iptalini akıllara getirmişti.

'4G ile zaman kaybetmemize gerek yok'

'4G ile zaman kaybetmemize gerek yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde şunları söylemişti:

'Gündemde 4G ihalesi var. Ama dünya 5G’yi konuşuyor. 4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. 3G’de 2 yıl daha sabredersek, 5G’ye geçeriz. Aksi takdirde 4G’ye geçersek Türkiye çöplük haline döner.'

‘Cumhurbaşkanı’nın sözleri talimat niteliğinde’

‘Cumhurbaşkanı’nın sözleri talimat niteliğinde’

HaberTürk'ten Deniz Çilek'in haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4G çıkışını değerlendiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, “Cumhurbaşkanı’nın sözleri talimat niteliğinde. Kendisi yarı başkandır, yürütmenin başıdır. Söylediklerini önemsemeliyiz” dedi.

Canikli, 4G ihalesinin iptali konusunun da şu anda hükümet tarafından değerlendirildiğini belirterek “3G ve 4G arasında çok büyük fark var ama 5G’yi görünce bu fark detay kalacak” diye konuştu. 

26 Mayıs’ta yapılacak ihalenin iptal edilip edilemeyeceğine yönelik soru üzerine ise Canikli, “Şu anda konu tartışılıyor. Biz de değerlendiriyoruz elbette, hükümetimiz de değerlendiriyor. Yakında netleşir” dedi.

Sürpriz olmazsa ihale 26 Mayıs'ta

Ercan İnan'ın Vatan'da yer alan haberine ve Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Cumhurbaşkanı’nın beklenmeyen ve sürpriz sayılabilecek çıkışından sonra ilk 48 saatte büyük bir kafa karışıklığı oldu. GSM operatörleri 4G sürecinin devam edip etmediğini öğrenmek istedi. BTK yetkilileri bu konuda net bir yanıt veremedi.

Ulaştırma Bakanı ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuyu başbaşa görüştükleri ve sürecin devamından yana tavır aldıkları belirtildi.

Davutoğlu’nun Ulaştırma Bakanı ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir görüşme yaptığı ve bu konuyu konuştukları ifade edildi. Bu görüşmede Ulaştırma Bakanı’nın, “4G’yi atlamak ve 5G’yi beklemek şu an çok realist görünmüyor. Yola çıktığımız şekilde ihale sürecini devam ettirelim” dediği, Erdoğan’ın da bu görüşe itiraz etmediği iddia edildi.

Ankara’da harıl harıl 4G ihalesine hazırlanan bir GSM operatörünün üst düzey yöneticisi, Cumhurbaşkanı’nın sözleri sonrası gelinen son noktayı şöyle özetledi:

“Biz operatörler olarak bu ihalenin yapılmasını istiyoruz. Şu ana kadar resmi ya da gayriresmi yollardan bize ihalenin iptal edileceğine dair bir bilgi de verilmedi. Disiplinli bir şekilde ihaleye hazırlanıyoruz.”

BTK’dan bir yetkili de şöyle konuştu: “İhale takviminde herhangi bir değişiklik yok. 26’sında yapılacakmış gibi hazırlıklarımızı tamamlıyoruz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0