Görüş Bildir
Haberler
‘Erdoğan’a Hakaret’ten 1845 Kişiye Soruşturma Açılmış

‘Erdoğan’a Hakaret’ten 1845 Kişiye Soruşturma Açılmış

Batuhan
02.03.2016 - 13:58 Son Güncelleme: 02.03.2016 - 14:14

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanına hakaretle ilgili Adalet Bakanlığı'nın bin 845 dosya ile ilgili kovuşturma kararı verdiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde milletvekillerinin sorularına cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Cumhurbaşkanına hakaretle ilgili konuda şu ana kadar Bakanlığımızca kovuşturma izni verilen dosya sayısı bin 845'tir' dedi.

"Ben okuyamıyorum bile, yüzüm kızarıyor"

"Ben okuyamıyorum bile, yüzüm kızarıyor"

Cumhurbaşkanına yönelik hakaretlerin yüz kızartıcı olduğunu kaydeden Bakan Bozdağ, 'Ben okuyamıyorum bile, yüzüm kızarıyor, sinkaflı cümleler, kelimeler; bir düşünce açıklaması değil, tamamen küfür ve hakaret, büyük bir kısmı da sinkaflı. Ben isteyen milletvekillerimize verebilirim. Yüzü kızarmadan arkadaşlarımızın okuyabileceğini zannetmiyorum. Küfretme özgürlüğü kimsenin olmamalıdır' diye konuştu.

Yüzüklerin Efendisi filmindeki 'Gollum' karakteriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesinde yan yan yayımladığı için memurluktan atılan ve hakkında dava açılan Dr. Bilgin Çiftçi'nin yargı süreci kamuoyunun en çok dikkatini çekenlerden biri olmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dikkat çeken bir diğer örnek İzmir’de yaşanmış, bir vatandaş ‘Erdoğan’ı televizyonda her gördüğünde küfür ve hakaret ettiği’ gerekçesiyle eşi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

'Ortalama dört günde bir dava açılıyor'

'Ortalama dört günde bir dava açılıyor'

ABD merkezli insan hakları kuruluşu Freedom House’un Başkanı Mark P. Lagon, “2015 istatistiklerine bakarsanız Erdoğan ortalama dört günde bir kendisini eleştiren bir kişiye dava açmış” demişti. 

İHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
62
23
13
11
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

akp trolleri akşama kadar küfür ediyor herkese, kaç tanesi yargılandı mesela.... ama padişaha geldimi hakaret oluyor

Kigami Turkoglu

Yalnız o şahıs derdini anlatmaya çalışan bir çiftçiye "lan" diye hitap edebilir anamız ağladı dediğinde "ananı da al git" diye elinin tersini de sallayarak y... Devamını Gör

itsasin

HIRSIZA YOBAZA SAYGI DUYULMAZ .