Görüş Bildir
Haberler
Bakan Bozdağ: 'Böyle Bir Bildiriyi Ancak PKK Yazabilir'

Bakan Bozdağ: 'Böyle Bir Bildiriyi Ancak PKK Yazabilir'

Akademisyenlerin imzaladığı bildiri için 'PKK terör örgütü tarafından hazırlanmış ve ona müzahir çevreler tarafından da imzası organize edilmiş bir bildiri gibi duruyor' diyen Adalet Bakanı Bekir BozdağCHP'yi de 'bölgede yaşanan terör saldırıları karşısında devletinin aldığı meşru tutumu ve adımları görmezden gelmek'le suçladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yozgat’ta bir dizi inceleme ve açılış programına katılan Bakan Bozdağ, akademisyenlerin imzaladığı bildiriye ilişkin olarak;

'Terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle devletin aldığı tedbirler var. Herkesin şunu iyi bilmesi lazım. Bu eylemler karşısında Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve hükümetinin aldığı tedbirler meşru tedbirlerdir, yasal tedbirlerdir, doğru tedbirlerdir, yapılması gerekenlerdir. Terör bitene kadar Türkiye’nin şehirleri, ilçeleri, beldeleri, köyleri sokakları caddelerin dağları ovaları terörden temizlenene kadar Türkiye Cumhuriyeti devletin terörle kararlı bir şekilde mücadelesini devam edecektir. 

Benim bu bildiriye dair kanaatim şu. Bu bildiri PKK terör örgütü tarafından hazırlanmış ve ona müzahir çevreler tarafından da imzası organize edilmiş bir bildiri gibi duruyor. Çünkü bu bildiride dile getirilen görüşlere baktığınız zaman bu görüşlerin tamamı PKK terör örgütünün görüşleridir. PKK’ya müzahir çevrelerin görüşleridir. Böyle bir bildiriyi ancak PKK terör örgütü yazabilir, PKK terör örgütünün gönüllü destekçileri yazabilir' dedi.

CHP görmezden geliyor

CHP görmezden geliyor

CHP’nin tutumunu da eleştiren Bakan Bozdağ, 'Çünkü CHP bölgede yaşanan terör saldırıları karşısında Türkiye Cumhuriyeti devletinin aldığı meşru tutumu, attığı meşru adımları görmezden gelen, aksine bunun karşısında PKK’ya bir cümle söylemeyen ve PKK’yı adeta aklayan yaklaşımları kabul edilemez bir durumdur. Bu bildiride yazan konuların hangisi doğru? Bu bildiri kimin kaleminden çıkmış? Şu anda bu hendekleri, barikatları orada yapanlar kimlerdir? CHP’nin buna dair bir sözü var mı? ' diye konuştu.

Akademisyenlere gözaltı

Akademisyenlere gözaltı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün sabah saatlerinden itibaren Kocaeli, Bursa, Bolu ve Erzurum'da bildiriye imza atan çok sayıda akademisyen gözaltına alındı. Savcılıkta verdikleri ifadelerin ardından akşam saatlerinde serbest bırakılmaya başlanan akademisyenler ortak bir açıklama yaparak 'Bizler devletimizden barış içerisinde yaşama hakkı, bu toplumsal hakkı talep ettik. Talep etmeye de devam edeceğiz. Ta ki bu sağlanana kadar. Biz imzalarımızın, sözümüzün arkasındayız' dedi.

Akademisyenlerin imzaladığı bildiri

Akademisyenlerin imzaladığı bildiri

'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' 11 Ocak'ta Ankara ve İstanbul'da düzenledikleri basın açıklamalarında 'Bizler bu suça ortak olmuyoruz' başlıklı bir bildiri yayınladı. Türkiye ve yurt dışından 89 üniversiteden 1128 akademisyenin imzaladığı bildiride şöyle deniyordu:

'Türkiye Cumhuriyeti; vatandaşlarını Sur'da, Silvan'da, Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi'de ve daha pek çok yerde haftalarca süren sokağa çıkma yasakları altında fiilen açlığa ve susuzluğa mahkûm etmekte, yerleşim yerlerine ancak bir savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırarak, yaşam hakkı, özgürlük ve güvenlik hakkı, işkence ve kötü muamele yasağı başta olmak üzere anayasa ve taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ile koruma altına alınmış olan hemen tüm hak ve özgürlükleri ihlâl etmektedir.

Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesini, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını, gerçekleşen insan hakları ihlallerinin sorumlularının tespit edilerek cezalandırılmasını, yasağın uygulandığı yerde yaşayan vatandaşların uğradığı maddi ve manevi zararların tespit edilerek tazmin edilmesini, bu amaçla ulusal ve uluslararası bağımsız gözlemcilerin yıkım bölgelerinde giriş, gözlem ve raporlama yapmasına izin verilmesini talep ediyoruz.Müzakere koşullarının hazırlanmasını ve kalıcı bir barış için çözüm yollarının kurulmasını, hükümetin Kürt siyasi iradesinin taleplerini içeren bir yol haritasını oluşturmasını talep ediyoruz.'

Harun Gökçeoğlu / DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
17
7
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
melih baykurt

geçen aylarda da beğenmedikleri her şeye paralelci diyorlardı şimdi bu oldu

kemal leblebi

eminim bildiriyi okumamış bile çünkü "bunları rahatsız eden susan susturulmuş üniversitelerin yıllar sonra toplum önüne çıkarak esas görevlerinden biri olan... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Şu reklamları kaldįrın A. M. K.! Yozgattan sonrasįnı okumadįm.