Görüş Bildir
Haberler
Bakan Avcı'dan Işıtan Önder Yorumu: 'Mükafat'

Bakan Avcı'dan Işıtan Önder Yorumu: 'Mükafat'

adem kara
20.06.2014 - 11:32 Son Güncelleme: 20.06.2014 - 16:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mezuniyet konuşmasında Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz’ı andığı için okul birinciliği elinden alınan lise öğrencisi Işıtan Önder’in cezasını, ‘motivasyon artırıcı bir mükafat’ diye niteledi! Bakan, Işıtan ve ailesinin ‘medyatik’ ilgilden memnun olduğunu da öne sürdü.

Hürriyet’ten İhsan Çakin’in haberine göre, Nabi Avcı şöyle konuştu: “Şimdi benim televizyondaki röportajından gördüğüm kadarıyla çocuk korktuğumuz gibi bu olaydan ötürü çok fazla etkilenmemiş gibi görünüyor. Tam tersine daha da motive olduğunu, üniversite sınavlarına daha iyi hazırlanacağını, psikoloji bölümünü de birincilikle kazanıp birincilikle bitireceğini… Dolayısıyla burada ceza verenler bir anlamda mükafatlandırmışlar gibi. Hem onun motivasyonunu artırmışlar gibi hem de onun çok mutlu olduğu bir medyatik ilgiye mazhar olmasına yol açmış idarecilerimiz.”

Konuyla ilgili aldığı bilgilere göre süreçte resmi bir sorun olmadığını söyleyen Avcı, cezayı veren okul yönetimini sorgulamazken aileyi de olayı medyatikleştirmekle eleştirdi. Avcı, ailenin önce kararı yeniden görüşülmesi için Disiplin Kurulu’na götürmek yerine, medyayla paylaştığını ve yargıya gitmeyi tercih ettiğini söyledi.

Bakan şunları söyledi: “Hemen konuyu medyayla paylaşmışlar. Anladığım kadarıyla medyada da bu konuda iyi bir hazırlık varmış. İş biraz medyatik bir şeye dönüşmüş. K eşke böyle medyatik bir şeye dönüştürmek yerine normal yollardan bunun tashihini, düzeltilmesini sağlamayı tercih etselerdi bence daha iyi olurdu. Ama bugünlerde bu tür şeyler medyada farklı yorumlara yol açtığı için o yolu tercih etmişler. ”

Işıtan Önder’i televizyonda izlediğini kaydeden Avcı izlenimlerini şöyle aktardı: “Bu cezadan, bu uygulamadan çok olumsuz etkilenmediğini görünce biraz müsterih oldum doğrusu.”

Bakan öğretmenlere de mesaj gönderdi: “Düzelir, bunlar düzelmeyecek şeyler değil. Bu tür şeylere, öğretmenlerimizin de olumlu anlamda yol gösterici olmaları lazım. Onları desteklerken de psikolojilerine zarar verecek söylemlerden kaçınmaları gerekir. Öğretmenler ne demek istediğimi anlıyor.”

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/ne-anl...

İşte Işıtan Önder'in Mezuniyet Konuşması

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0