Görüş Bildir
Haberler
Bakan Aşçı: 'Diğer Ülkeler Kabul Ederse Suriyelilerin Geçişine Müsaade Edeceğiz'

Bakan Aşçı: 'Diğer Ülkeler Kabul Ederse Suriyelilerin Geçişine Müsaade Edeceğiz'

ATKN
19.09.2015 - 17:35

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Almanya'ya gitmek için Edirne'de bekleyen Suriyeli sığınmacıların ülkeden çıkışlarına engel bulunmadığını belirterek, 'Bizim ülkemizden çıkışlarına engel yok. Ama bu insanların çoğunun pasaportları yok. Karşı ülkeler de kabul etmiyorlar. Dolayısıyla şu an da bekliyorlar. Diğer ülkeler kabul ederlerse, biz geçmelerine müsaade edeceğiz. Bizim vatandaşımız olmadıklarına göre istediklere yere gitmekte hürler' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seçim hükümetinde bağımsız üye olarak yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, memleketleri Aksaray’da gezi ve incelemelerde bulundu. İki bakana eşlik edecek olan Ağustos 2012- Aralık 2013 tarihleri arasında Aksaray Valiliği görevinde bulunan oradan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atanan İçişleri Bakanı Selami Altınok’un ise programa öğleden sonra katılacağı belirtildi.

Bakanlar Cenap Aşçı ve Ali Rıza Alaboyun’un ilk durakları Sarıyahşi İlçesi oldu. Buruda Kaymaklık ve Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden bakanlardan Cenap Aşçı, Almanya’ya gitmek için Edirne’de bekleyen Suriyeli sığınmacılarla ilgili açıklamada bulundu. Suriyeli sığınmacıların ülkemizde misafir olduklarını belirten Bakan Aşçı, şunları söyledi:

”Bir söylenti yayılmış ‘Almanya mülteci kabul edecek’ diye. Herhalde fısıltı gazetesi. Gerçeklik payını bilmiyoruz. Biliyorsunuz onlar zaten denizden geçmeye çalışıyorlardı. Ancak çok ilkel koşullarda ve botların kapasitesi 10 kişi ise 40 kişiyle geçmeye çalışıyorlardı. Çok da ölüm oluyordu. Şimdi de karayoluyla geçmeye çalışıyorlar.”

“Ülkemizden çıkışlarına engel yok”

Suriyelilerin ülkemizden çıkmaları için engel bir durum bulunmadığını söyleyen Bakan Aşçı, “Bizim ülkemizden çıkışlarına engel yok. Ama bu insanların çoğunun pasaportları yok. Karşı ülkeler de kabul etmiyorlar. Dolayısıyla şu anda bekliyorlar. Diğer ülkeler kabul ederlerse, biz geçmelerine müsaade edeceğiz. Bizim vatandaşımız olmadıklarına göre istediklere yere gitmekte hürler. Ama kesin bir çözüm mü derseniz? Hayır. Şu anda diğer ülkeler kabul etmiyorlar. Şu anda sadece bizde değil, Avrupa’nın kendi içinde Sırbistan ve Macaristan da kapıları kapattı” dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0