Görüş Bildir
Haberler
Bakan Albayrak: 'Battık, Bittik Algı Oluşturmaya Çalışanlara İnat; Ekonomimize Güven Artıyor'

etiket Bakan Albayrak: 'Battık, Bittik Algı Oluşturmaya Çalışanlara İnat; Ekonomimize Güven Artıyor'

Batuhan
28.10.2020 - 12:21

Türkiye İstatistik Kurumu’na göre, ekonomik güven endeksi, ekimde aylık bazda yüzde 4,8 artarak 92,8 değerine yükseldi. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan, “Farklı siyasi saiklerle bir olup battık, bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat, ekonomimize güven artıyor!” açıklaması geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. TÜİK’e göre, endeks bu ay eylüle göre yüzde 4,8 artarak 92,8 değerine ulaştı. Ekonomik güven endeksindeki artış, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandığı belirtildi.

"Bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat"

"Bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, verileri yorumlarken, ‘ekonomiye güvenin arttığını’ söyledi. Albayrak, “Farklı siyasi saiklerle bir olup battık, bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat, ekonomimize güven artıyor! Ekonomik Güven Endeksi eylülde 88,5 iken ekimde %4,8 oranında artarak 92,8 değerine yükseldi” ifadesini kullandı.

Albayrak'ın açıklamasına sosyal medyadan tepkiler geldi...

Albayrak'ın açıklamasına sosyal medyadan tepkiler geldi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
395
176
130
13
8
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ozan Eril

nazi almanyasında da gazeteler hep güçlüyüz derlermiş ama halk bi gün sokaklarda rus tanklarını görünce anlamışlar olayı. işiniz gücünüz algı. icraat 0

Ziya Akbaş

Keşke bir gün için bile nazi almanyasının olduğu kadar güçlü olabilseydik. En azından adamların elinde birşeyler vardı kandırmak için, bizimkinin ise sadece ... Devamını Gör

Resho

Onu bunu bilmem ama tek artan güven sizin cebinizdekilerin artmasına dair güven. Gerisi zaten ortada. Siz insanların aklı ile dalga geçmeye devam edin.

demet s.

Dolar alanların ekonomiye güveni tam. Şahlandı maaşallah.