Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'Sırf Koltuk Doldurmak İçin Taviz Limanına Demir Atmadık'

Bahçeli: 'Sırf Koltuk Doldurmak İçin Taviz Limanına Demir Atmadık'

ATKN
17.11.2015 - 12:04 Son Güncelleme: 17.11.2015 - 12:05

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, 'İlkelerimizle bağdaşmayan hiçbir düşünce eylemin kıyısında köşesinde yer almadık. Sırf koltuk doldurmak, yalnızca makam ve mevki işgal etmek için taviz limanına demir atmadık. Önce milletim ve devletim dedik. Fedakârlık yaptık, siyasette istismara en ufak yer vermedik. Yozlaşma akıntısına kapılmadık; bizim yerimiz doğrudur, yönümüz, sözümüz, tavrımız doğrudur' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP lideri Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. 

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

MHP, milli gönüllerde, cesur yüreklerdedir. MHP, tertemiz vicdanlarda, çağlayan gibi akan milletlerdedir. Korkacağımızı kaçacağımızı iç kargaşaya kapılacağımızı planlıyorlardı ama havasını aldılar. Bizi tanımıyorlar, hissiyat ve irademizi anlamıyorlar, anlamak da istemiyorlar. 

'Sözümüz, tavrımız doğrudur'

Bedeli ne olursa olsun, kara kampanya mücitlerine boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Yalancıların, münafık ve müşfik emellerin tezgâhlarına tamam demeyiz geçiş vermeyiz. Şu güne kadar inanmadığımız hiçbir ilişki ve itibarın içinde olmadık. Hiçbir teklifin taraftarlığına heves etmedik. İlkelerimizle bağdaşmayan hiçbir düşünce eylemin kıyısında köşesinde yer almadık. Sırf koltuk doldurmak, yalnızca makam ve mevki işgal etmek için taviz limanına demir atmadık. Önce milletim ve devletim dedik. Fedakârlık yaptık, siyasette istismara en ufak yer vermedik. Yozlaşma akıntısına kapılmadık; bizim yerimiz doğrudur, yönümüz, sözümüz, tavrımız doğrudur.

'Yılacağımızı düşünenelere en güzel cevap 40 yiğit Türk milliyetçisidir'

'Yılacağımızı düşünenelere en güzel cevap 40 yiğit Türk milliyetçisidir'

Bizim yılacağımızı düşünenelere en güzel cevap bu kutlu çatının altına gelen 40 yiğit Türk milliyetçisidir. Bugüne kadar inanmadığımız hiçbir irtibatın içinde olmadık. İlkelerimizle bağdaşmayan hiç bir düşünce eylem ve tercihin kıyısında yer almadık. Sırf koltuk doldurmak için taviz limanına demir atmadık.

'Alayı birden havasını aldılar'

Düşeceğimizi sanıyorlardı yanıldılar. Vazgeçeceğimizi bekliyorlardı yanıldılar. Alayı birden havasını aldılar. Çünkü bizi tanımıyorlar. Hissiyatımızı anlamıyorlar. MHP'ye operasyon yapanlar kim varsa fitne kafilesindedir. Kara kampanya mucitlerine boyun eğmedik epmeye de hiç niyetimiz yoktur.

Türkiye 4 ay 23 günlük arayla 2 milletvekili seçimi yaşadı. Siyasi tarihimizde ilk kez yaşanan bu durum tüm çirkinliğiyle devam etmiştir.

'Türk milleti 7 Haziran'da tüm kurumlara bir mesaj vermişti'

'Türk milleti 7 Haziran'da tüm kurumlara bir mesaj vermişti'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk milleti 7 Haziran'da tüm kurumlara bir mesaj vermişti. Türk milleti üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi. Erdoğan 7 Haziran'ı beğenmedi. AKP kontrolden çıktı. Türkiye'yi hiddet ve dehşet döngüsüne itti.

Davutoğlu nafile turlarla tekrar seçimin ağlarını  ördü. AKP tek başına iktidara gelecek meclis çoğunluğuna ulaşmıştır. Kesin sonuçlar YSK tarafından açıklandı.

Seçilen milletvekillerinin yemin merasimi bugün gerçekleştirilecektir. MHP 7 Haziran'da yüzde 16.9 ve 80 vekille TBMM'de temsil hakkını kazanmıştı.

'Neticenin başarı olduğu iddiasında değilim ancak mağlup da olmadığımıza inanıyorum'

'Neticenin başarı olduğu iddiasında değilim ancak mağlup da olmadığımıza inanıyorum'

1 Kasım'da beklentilerin altına düştüğümüz açık bir gerçektir. Yüzde 11.9 oy oranı ve 40 milletvekille muhalefet görevimizi en iyi şekilde yapacğaız. Her türlü propogandaya rağmen aziz vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 1 Kasım'da aldığımız neticenin başarı olduğu iddiasında değilim ancak mağlup da olmadığımıza yürekten inanıyorum.

'7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar MHP ne yapmamış da 1 milyondan fazla seçmenin oyunu kaybetmiştir?'

Sonuç ve gerekçeler ne olursa olsun kendimizi anlatmakta zorlandığımız bir kitlenin varlığı ortadadır. 1 Kasım diğer seçimlerden farklı. 1 Kasım seçimi olağanüstü şartlarda yapıldı. Demokrasinin bütün kuralları çiğnendi. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar MHP ne yapmamış da 1 milyondan fazla seçmenin oyunu kaybetmiştir. AKP ne yapmış da oyunu 4 milyondan fazla arttırmıştır. AKP'ye, HDP'ye CHP'ye oy veren milletimizin tercihine saygı duyuyoruz. Türkiye'de ne değişmiştir! Çürümüş AKP'nin tek başına iktidar olduğunu sosyolojik olarak analiz etmek lazım. AKP'nin yüzde 49.5 oy oranı bizim göremediğimiz hangi politikaların mükafatıdır. Terör sonlanmı9ş asayiş ve günvelik mi sağlanmış? Allah için söyleyin 4 ay 23 günde AKP neyi başardı da tek başına iktidar olmuştur?

20 Temmuz'dan 1 Kasım'a kadar 104 askerimizi 80 polisimizi şehit verdik. Bayrağa sarılı Türk bayrağı anaların babalarıan gelinlerin bağrını yaktı. Suruç'ta Ankara'da yüzü aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti. Doğu ve Güneydoğu'da sözde özerklik ilan edildi. 7 Haziran'dan 1 kasım'a kadar yaşanmadık rezalet kalmadı.

'Askerlerimizi işgalci gibi gösterenelere yazıklar olsun, yedikleri içtikleri haram olsun'

'Askerlerimizi işgalci gibi gösterenelere yazıklar olsun, yedikleri içtikleri haram olsun'

Türkiye ihanet kapanına resmen hapsedilmitir. Silvan'ı Kobani'ye çevirmek isteyen hainlerin provokasyonları, caddede giden Türk askerine terör yandaşlarının gösterdiği tepki herkes gibi bizi de yaralamıştır. Başka bir coğrafyada değil bir Türk şehri Diyarbakır'da bu olay yaşanıyor. Askerlerimizi işgalci gibi gösterenelere yazıklar olsun, yedikleri içtikleri haram olsun.

Silvan'da askerlerimizn başını öne eğdirenler karargahlarında lüks içinde yaşamlarına devam etmektedirler. Erdoğan Antalya'da mağrur pozlar verirken Türkiye parçalanmanın eşiğine gelmiştir. Davutoğlu'nu kızağa çeken Erdoğan'ın ülke gerçeklerinden haberi yoktur.

'Davutoğlu sanki kış uykusuna yatmış'

Davutoğlu sanki kış uykusuna yatmış. Neymiş 1 Kasım'da tek başına iktidara gelmelerinin tek sebebi samimiyetmiş. Neymiş Türkiye kazanmış. Yandaş kalemler ve aydınlar 1 Kasım'a öyle anlamlar getirmiştir ki duyan herkes pes demiştir. HDP'nin başkanlık sistemi dahil bütün başlıklar görüşlülebilir ifadesi tesadüf değildir.

'Demem odur ki oyun içinde oyun var'

Seçimin hemen ardından Meksika modelinden bahsemesi, Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün referandumdan bahsedilmesi tesadüf değildir. Defolu siyasi yüzler Erdoğan'ın gözüne girmek için başkanlık sistemini öne sürmekteler.

MHP'ye idam fermanı yazmak isteyenler, sarayın etrafında öbek öbek toplanmışlardır. MHP'nin başarısız olduğunu söyleyenlere dikkat edin. Diyorlar ki MHP olağanüstü kurultaya gitmeliymiş, yönetim değişmeliymiş. İlk seçimde baraj altında kalınırmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Davutoğlu'na bakarsak kongede korkmamıza gerek yok'

'Davutoğlu'na bakarsak kongede korkmamıza gerek yok'

Davutoğlu'na bakarsak kongede korkmamıza gerek yok. Senin unuttuğun bir gerçeği hatırlatmak isterim ki MHP hiç kimseden korkmaz. MHP üzerinde hesap yapmak isteyenlerin üzerinde senin de etkin var demektir.

'1 Kasım'da kazanan kim belli ama kaybeden Türkiye'dir'

'1 Kasım'da kazanan kim belli ama kaybeden Türkiye'dir'

Varsın oyumuz düşsün ama dim dik duralım. Ama 3 hilale mühür basan 5 milyonu aşkın milliyetçi yürekle zalimleri kevgire çevirelim. MHP'de irade dava arkadaşlarımızındır. Gazete sütunlarında sözlerini silah gibi kullananlara arkamızda başka odakların olduğunu söyleyenlere eyvallahımız olmayacaktır. Baş eğmeyin, boyun eğmeyiz. Bu kutsal davayı peşkeş çekmeyiz. Gafillere göz açtırmayız. 1 Kasım'da kazanan kim belli ama kaybeden Türkiye'dir.

'1 Kasım dürüst bir seçim olmamıştır'

Ankara saldırısının AK Parti'nin oylarını arttırdığını Davutoğlu söylemiştir. Beyaz Toroslar'la milleti tehdit eden Davutoğlu'dur. 1 Kasım dürüst bir seçim olmamıştır. Eğer AKP tek başına iktidara  gelmeseydi 3. seçim kapıdaydı. Bunu genel başkan yardımcısı itiraf etmiştir.

Televizyonlara baskın düzenlenen, gazetelere parti görevlileri atanan, dün dediğini bugün yalanlayanların bulunduğu ülkenin adı Türkiye'dir. 1 Kasım'da beğenen PKK'dır. İmralı canisidir. Suriye'ye kara operasyonu için gün sayanlar 1 Kasım'a umut bağlamışlardır.

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi için 1 Kasım'a yatırım yapılmıştır.

Milliliği dürüstlüğü 20 lik çiviyle çaksak üzerinde duramayacak ne kadar gafil varsa 1 Kasım'da derin bir nefes almıştır. Bu böyle sürmeyecektir.

'G20 zirvesi Paris'teki saldırının gölgesinde toplanmıştır'

'G20 zirvesi Paris'teki saldırının gölgesinde toplanmıştır'
İçeriğin Devamı Aşağıda

15-16 Kasım tarihlerindeki G20 zirvesi tamamlandı. G20 zirvesi Paris'teki saldırının gölgesinde toplanmıştır. Fransa'da 132 kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda kişi de yaralanmıştır. Bu saldırıyı bir kez daha kınıyor Fransızlara taziyelerimi bildiriyorum.

Acı sadece Paris sokaklarında değildir. PKK'nın Paris'te desteklendiği ve teröristlerin Ağrı'da Van'da katliam yaptıkları ortadadır. Paris'te ölenler elebette üzülelim. Terörizm ateşi hakkında duyarlı olmak insanım diyenin hekresin meselesidirş. Ama, Şam'da, Ayn El Arap'ta, Beyrut'ta ölenlere de aynı duyguyla yaklaşılmalı.

'Bu örgüte silahları kimler vermiştir?'

'Bu örgüte silahları kimler vermiştir?'

IŞİD bir numaralı tehdit kategorisindedir. Bu örgüte silahları kimler vermiştir? Bu örgütün silah fabrikası mı var? Aldatmaya timsah gözyaşlarına gerek yoktur. ABD ısrarla YPG'ye silah yardımında bulnumaktadır. Kandil'de PKK'nın yuvalanmasıan göz yumanların  Antalya'da büyük laf etmeleri tutarlı değildir. İlk şart G20 ülkelerinin samimiyet testinde geçmeleridir.

Eğer ki G20 ülkeleri terör örgütlerine karşı ortak bir tavır alırsa hiçbir örgüt ayakta kalamaz. Parti'te ölenle Mogadişu'da ölen arasında bir fark yoktur. Asıl olan katilin peşine düşmektir.

Sizler tıpkı Kürşat ve 40 çerisi gibi ablukayı parçalayacak ve milleti temsil edeeksiniz. AKP'nin her vaadinin takipçisi olacağız. Demokratik müdahale hakkımız saklı kalmak şartıyla milletimizin yararına olan tavırlarla ilgili yapıcı bir politika izleyeceğiz.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
10
8
7
4
1
0