Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'Seçimler Her Zaman İradenin Tezahürü Olup İsabetli midir?'

Bahçeli: 'Seçimler Her Zaman İradenin Tezahürü Olup İsabetli midir?'

ATKN
05.12.2015 - 21:54 Son Güncelleme: 05.12.2015 - 22:51

Twitter hesabından açıklama yapan Bahçeli, 'Doğumdan ölüme kadar seçim yaparız. Seçimlerimiz hayat tercihimizin alametidir. Ne isek onu seçer, onu sever, onunla seviniriz. Seçimler her zaman iradenin tezahürü olup isabetli midir? Tecrübeler bu soruya verilecek çok bariz bir cevabın olmadığını da bize gösteriyor' dedi. Seçimlerin önemine dikkat çeken Bahçeli, kadınların seçme ve seçilme hakkının 81. yıldönümünü de kutladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

'Doğumdan ölüme kadar seçim yaparız. Seçimlerimiz hayat tercihimizin alametidir. Ne isek onu seçer, onu sever, onunla seviniriz. Seçimler her zaman iradenin tezahürü olup isabetli midir? Tecrübeler bu soruya verilecek çok bariz bir cevabın olmadığını da bize gösteriyor.

'Her seçim akıl süzgecinden geçirilmelidir'

Bilgiye dayanmayan yorumlar afakidir, gerçekçi tespit ve ihtiyaca dayanmayan seçimler ise acul ve abartılı sonuçlar doğurur. Hayat boyu doğru veya yanlış seçimlerin ya semeresini toplar ya da ceremesini çekeriz. Bu nedenle her seçim akıl süzgecinden geçirilmelidir.

Yalnızca aklın yetmeyeceği zamanlar da olacaktır. O zaman seçimlerimizi gönül terazisinde tartmalı, vicdan eleğinden geçirmeliyiz. Geleceğimizin şifreleri seçimlerimizin ruhunda gizlidir. Duygusal ve öfkeyle yapılacak seçim; taşkınlığa, temelsizliğe ve kayba yol açacaktır.

Her insan kendi hikâyesini seçen, yazan ve başrol oynayandır. Başkalarına figüranlık yapanların, acentelik edenlerin sonu ise hüsrandır. Korku ve dehşet objesine teslim olanlar; ellerine tutuşturulan senaryolara aktörlük yapanlar sahici olmadığı gibi kalıcı da değildir. Zulüm, baskı, cehalet, hurafe ve yalan üzerine bina edilmiş bir hayatın ne ahlaken, ne vicdanen, ne de esasen ayakta kalma şansı yoktur.

'Bayat numaralar, taze ümitlere üstünlük kuramamıştır'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarih boyunca sahtelik gerçeğe hakimiyet kuramamıştır. Kopya aslına diş geçirememiştir. Bayat numaralar, taze ümitlere üstünlük kuramamıştır. Su her zaman yatağında akmış, menziline varmıştır. Bulanmadan durulmak, çalkalanmadan sakinleşmek hiç görülmemiştir.

Seçim demişken, 5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara milletvekili seçilme hakkı getirilmiş, demokratik kazanımlara yeni bir halka eklenmiştir. Kadınlara yerel seçimlere katılma hakkı ise 3 Nisan 1930’da verilmiştir. Elbette bu bir lütuf, ikram, bağış değildir. Olması gereken budur.

Kadınlar hayatın aktif bir yüzüdür. Cephede savaşmışlar, evlerinin geçimine destek vermişler, ülke yönetiminde de pay sahibi olmuşlardır. Mesela Nene Hatun Aziziye tabyalarında devleşirken seçme ve seçilme hakkından mahrumdu. Mücadele ortak, demokratik ortaklık çoraktı.

81. yıldönümü

Türk kadının geldiği seviye gurur vericidir, ama yeterli değildir. Kadınla birlikte siyasete yeni bir soluk gelmiş, zerafet öne çıkmıştır. Kadınların seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 81. yıldönümünün hayırlı olmasını ve demokrasiye daha fazla yansımasını diliyorum.'

Bahçeli (Twitter)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
23
12
3
3
2
0