Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'AKP ve CHP Yeniden Görüşsün'

Bahçeli: 'AKP ve CHP Yeniden Görüşsün'

Deniz Gök
14.08.2015 - 19:33 Son Güncelleme: 14.08.2015 - 21:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Koalisyon süreciyle ilgili yazılı açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, AK Parti ve CHP'yi yeniden masaya oturmaya çağırdı. 'Seçim tekrarına olumlu bakmadıklarını ifade eden Bahçeli, 'Azınlık hükümeti ya da seçim hükümeti kurulmasına da sıcak yaklaşmamız olmayacak bir şeydir' dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, koalisyon görüşmelerine ilişkin yaptığı basın açıklamasında; 'Kamuoyuyla paylaştığımız daha önceki ilke ve şartlarımızın kabulü halinde, önce ülkem ve milletim diyen Türk siyasetinin 46 yıllık dev çınarı Milliyetçi Hareket Partisi değil elini, gövdesini taşın altına koymaya kararlıdır. Hiçbir şey bitmiş gibi düşünülmemelidir. MHP varsa her zaman Türk milleti ve Türkiye için ümit vardır' dedi.

'Seçimin tekrarına olumlu bakmak mümkün değil'

Koalisyon görüşmeleri sonrası ağırlık kazanan erken seçim ihtimaline ilişkin 'Seçim tekrarına olumlu bakmamız mümkün olmadığı gibi, azınlık hükümeti ya da seçim hükümeti kurulmasına da sıcak yaklaşmamız olmayacak bir şeydir' diyen Bahçeli açıklamasına şöyle devam etti; 

'Beklentimiz, AKP ile CHP'nin dürüstçe, hiçbir hesap yapmadan, korkularını aşarak, anlaşmazlığa neden olan tekliflerini soğumaya alarak tekrar bir araya gelmenin yollarını bulmalarıdır. Bu şartlar altında Türkiye hükümetsiz bırakılmamalıdır.

AKP ile CHP'nin son defa bir araya gelerek koalisyon düğümünü çözmeleri tarihi bir zorunluluk, milli bir sorumluluktur'

'Az da olsa ümit kırıntıları vardır'

AKP ile CHP arasında olumsuz sonuçlanan görüşmelerin millet tarafından doğru görülmediğini ifade eden MHP lideri; 'Koalisyon hükümeti kurulmasıyla ilgili az da olsa ümit kırıntıları vardır. AKP ile CHP arasında 50 saate yakın devam eden toplantı ve temasların heba olmaması, bunca verilen emeklerin ve harcanan mesailerin hüsranla neticelenmemesi için taraflar mutlaka inisiyatif almalıdır.' dedi.

Bahçeli, Davutoğlu ile görüşecek

Öte yandan Ahmet Davutoğlu ile Devlet Bahçeli Pazartesi günü saat 14.00'te Meclis'te bir koalisyon görüşmesi gerçekleştirecek.

Davutoğlu, hükümet kurma süreci kapsamında görüşmek üzere Bahçeli'den dün akşam saatlerinde randevu talebinde bulunmuştu.

MHP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0