Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'Ortak Aday Konusunda Uzlaşılmalı'

Bahçeli: 'Ortak Aday Konusunda Uzlaşılmalı'

adem kara
07.05.2014 - 12:51

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamada bulunan MHP Lideri, ortak aday konusunda uzlaşılması gerektiğini belirtti.

Türkiye ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenirken, muhalefet ve iktidar kanadında adaylar henüz belirlenmedi. Konuyla ilgili en dikkat çeken açıklama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi.

'TÜRKİYE'Yİ BUNDAN KURTARMAK LAZIM'

MHP Grup Toplantısı'nda konuştuktan sonra gazetecilerin çatı aday konusunda sorularına cevap veren MHP Lideri Bahçeli, 'Cumhurbaşkanlığı; kamplaşan, cepheleşen ve gerilim stratejisine dayalı bir çatışmayla bugünlere dayalı bir seçim olarak düşünülmemelidir. Bazı gazeteler, Sayın Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı'nın garanti olduğunu, yüzde 51 ile 49 arasında bir tercih ile Cumhurbaşkanı olacağını söylüyorlar. Bu gazeteciler Başbakan'ın dostu değiller, Türk milletinin de dostu değiller. Yüzde 51 ve 49 oranları Türkiye'de kamplaşmanın, cepheleşmenin ve çatışmanın ilk öncü ifadeleri olur. Türkiye'yi bundan kurtarmak lazımdır' dedi.

'ORTAK ADAY ÇIKARILMALI'

MHP'nin Cumhurbaşkanlığı için ortak çatı adayını yakın zamanda açıklayacağını ifade eden Bahçeli, 'Türk milletinin seçmen profilini esas alarak, bunlardan ortak bir aday çıkartmak suretiyle, bütünleyici, kucaklayıcı ve milleti siyasi krize Cumhurbaşkanlığı Seçimi münasebetiyle dönüştüremeyeceği bir aday üzerinde çalışmaların yapılması lazım. MHP bu çalışmayı yapıyor, bu milletin aziz bir evladını çatı aday olarak Türk milletine takdim edecektir. Eğer çatı aday yüzde 60-75 oranında bir kucaklayıcı oy ile Cumhurbaşkanı olduğu taktirde Türkiye gerilimlerden, çatışmalardan kendisini önemli bir süre uzakta bırakmış olur' diye konuştu.

'KİMSE İLE TEMASIMIZ OLMADI'

'CHP ile bir temasınız oldu mu?' şeklindeki soruya Bahçeli, 'Bu söylediklerim içinde kimse ile temasımız olmadı. Çalışmalarımızın sürdürüldüğü, önümüzdeki günlerde milletimizle paylaşacağımızı ifade ediyoruz. Bunlar gerçekleşmeden fazla soru sizi yorar' cevabını verdi.

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/bahceli-ortak...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0