Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: ‘İttifak Düşünmüyoruz’

Bahçeli: ‘İttifak Düşünmüyoruz’

ATKN
12.03.2015 - 14:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili olmak isteyenler için aday adaylığı başvuruları başladı. İlk başvuruyu Genel Başkan Devlet Bahçeli yaptı. Bahçeli seçimde ittifak düşünmediklerini söyledi, 'Aday olmak isteyenlere kapımız açık' dedi. 

Bahçeli, 25'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için adaylık başvurusunda bulundu. Parti Genel Merkezi'nde adaylık başvurusu yapan Bahçeli, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Döviz kurundaki artış hatırlatılarak ekonomik gelişmeler konusunda bir endişe duyup duymadığı sorulan MHP Lideri Bahçeli, 'Türkiye ekonomik yönden bunalım içerisinde. Çıkış yolu itibariyle gösterilen çabalarda ekonomi bilimiyle ters düşen yaklaşımlarla doludur. Cumhurbaşkanı bu gibi konularda biraz uzakta kalıp bürokrasideki yetişmiş uzmanlarımızla meselenin çözümünü başbakana bırakmasında yarar vardır' ifadelerini kullandı. Partilerin kapatılmasını engellemek amacıyla Meclis'e sunulan kanun teklifi için partisinin tutumunun ne olacağı sorulan Bahçeli, 'Kamuoyunu sürekli yanıltma politikası takip ediliyor. Ak Parti'nin kapatılma endişesi Anayasa Mahkemesi'nde görüşülme sırasında gündeme geldiğinde MHP, partilerin kapatılmaması gerektiğini bununla ilgili gerekli değişikliklerin yapılmasından yana olabileceğini ve partileri kapatmak yerine kapatmaya temel olan yasadışı eylemleri kim yapmışsa siyasi parti yöneticilerinden onların yasaklanması veya yargıya ifadelerinin alınması lazım geldiğini ifade etmiştim. Durup dururken parti kapatma meselesi ortaya çıkmıştır. Böyle bir parti kapatma yok. Ceza müessesesi vardır. Varsa partide hata bize gelip cezamızı kessinler ama milleti aldatmasınlar' dedi.

'DEĞERLİ ŞAHSİYETLERİN BAŞVURUDA BULUNACAKLARINA İNANMAKTAYIZ'

Bahçeli, adaylık için memleketi Osmaniye'yi tercih ettiğini söyleyerek, '7 Haziran 2015 Pazar günü oy verme günü olarak belirlenen 25'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için Milliyetçi Hareket Partisi, aday adaylarının başvurularının kabul günü olarak 12 Mart'ı ve kabul gününün son günü olarak da 18 Mart'ı belirlemiştir. MHP'ye çok sayıda değerli şahsiyetlerin aday adayı olmak için başvuruda bulunacaklarına inanmaktayız. Bugün başkanlık divanı üyelerimizle başvurularımızı gerçekleştirmiş olduk. Bu seçimlerin milletimize, MHP'ye ve değerli adaylarımızla birlikte bütün siyasi partilerimize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum' diye konuştu.

'TÜRKİYE EKONOMİK YÖNDEN BUNALIM İÇERİSİNDE' 

Döviz kurundaki artış hatırlatılarak ekonomik gelişmeler konusunda bir endişe duyup duymadığı sorulan Bahçeli, 'Türkiye ekonomik yönden bunalım içerisinde. Çıkış yolu itibariyle gösterilen çabalarda ekonomi bilimiyle ters düşen yaklaşımlarla doludur. Cumhurbaşkanı bu gibi konularda biraz uzakta kalıp bürokrasideki yetişmiş uzmanlarımızla meselenin çözümünü başbakana bırakmasında yarar vardır' ifadelerini kullandı.

'CUMHURBAŞKANI, ADAY OLMASINDA NE MAHSUR GÖRDÜ AÇIKLAMASI LAZIM'

Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'na tekrar atanmasını nasıl değerlendirdiği sorulan Bahçeli, 'Bu gelgitlerden millet çok usandı. Aday olmasında ne mahsur gördü cumhurbaşkanı, onu açıklaması lazım' diye konuştu. MHP'nin seçimlere yönelik bir hedefinin olup olmadığı sorusu için Bahçeli, 'Milliyetçi Hareket Partisi olarak bir anket çalışmasında henüz bulunmadık. Hedefimiz tek başına iktidar olmadır. Oylarımızı en çok seviyeye ulaştırmak bu seçimlerdeki hedefimizdir' açıklamasında bulundu.

'MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İTTİFAK DÜŞÜNMEMEKTEDİR'

Genel Seçimler için ittifak yapılacağı yönündeki iddialar sorulan Bahçeli, 'Milliyetçi Hareket Partisi ittifak düşünmemektedir. Ancak kapısını herkese açmıştır. Aday olmak isteyen partimizle seçime girmek isteyenler gelir başvurularını yapar' diye yanıt verdi.

'PARTİ KAPATMA YOK, CEZA MÜESSESESİ VARDIR'

Parti kapatma iddiaları hatırlatılarak partilerin kapatılmasını engellemek amacıyla Meclis'e sunulan kanun teklifini samimi bulup bulmadığı ile partisinin tutumunun ne olacağı sorulan Bahçeli, şunları kaydetti 'Kamuoyunu sürekli yanıltma politikası takip ediliyor. Ak Parti'nin kapatılma endişesi Anayasa Mahkemesi'nde görüşülme sırasında gündeme geldiğinde MHP, partilerin kapatılmaması gerektiğini bununla ilgili gerekli değişikliklerin yapılmasından yana olabileceğini ve partileri kapatmak yerine kapatmaya temel olan yasadışı eylemleri kim yapmışsa siyasi parti yöneticilerinden onların yasaklanması veya yargıya ifadelerinin alınması lazım geldiğini ifade etmiştim. Durup dururken parti kapatma meselesi ortaya çıkmıştır. Böyle bir parti kapatma yok. Ceza müessesesi vardır. Varsa partide hata bizden gelip cezamızı kessinler ama milleti aldatmasınlar.'

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ayrıca adaylık başvurusu öncesinde beraberindeki partililer ile kurban kestirdi. MHP Genel Merkezi önünde kesilen koç ile birlikte dua okunarak genel merkezde adaylık başvurusu gerçekleştirildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0