Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'Herkes Mutluysa Erdoğan'la Şarkı Söylesin'

Bahçeli: 'Herkes Mutluysa Erdoğan'la Şarkı Söylesin'

adem kara
15.03.2014 - 16:32

'Başbakan, Berkin'in Mezarına Bilye Konulmasının Gerekçesini Anlamıyor'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gezi parkı olaylarında başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra vefat eden Berkin Elvan'ın mezarına bilye bırakılmasının gerekçesini Başbakan Erdoğan'ın anlamadığına dikkati çekerek,'Erdoğan çıkmış, bilye ne geziyordu orada, diyor.

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Genel Başkanı Devlet Bahçeli , Gezi Parkı olaylarında başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra vefat eden Berkin Elvan 'ın mezarına bilye bırakılmasının gerekçesini Başbakan Erdoğan 'ın anlamadığına dikkati çekerek,'Erdoğan çıkmış, bilye ne geziyordu orada, diyor. Bilye oraya, çocuğun isteği üzerine konulmuyor. Bilye oynayacak yaştaki çocuğun başına bu geldi, deniyor. Bunu anlamıyor. Rabia işaretini, yapmaz oldu. Neden 4 bakan ve çocukları anlamına geliyordu. O nedenle milletimiz hesap sormalıdır. Nerede sandıkta. 30 Mart'ta hesap sorulmalıdır.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün Kayseri’ye geldi. Bahçeli ilçe mitinglerinin ilkini Incesu ilçesinde gerçekleştirdi. Şehir girişinde yaklaşık 500 araçlık konvoyla MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Kayseri Il Başkanı Mete Eke ve il ve ilçe belediye başkan adayları, MYK üyesi Mustafa Eraslan tarafından karşılanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , daha sonra Incesu ilçesine geçerek burada halka seslendi. Ilçe meydanındaki mitingi çok sayıda vatandaş takip etti.

'HERKES MUTLUYSA ERDOĞAN'LA ŞARKI SÖYLESIN'

AKP'nin ellerinde siyasal güç bulunmasına rağmen ülkeyi 11 yıldır iyi yönetemediğini ifade eden Bahçeli şunları söyledi: “AKP'ye oy vermiş vatandaşlarımız var. Eğer, burada AKP 'ye oy vermiş ve verecek vatandaşlarımızın iyi düşünmesi gerekir. Başbakan AKP 'ye oy veren vatandaşlarımıza sosyal ve ekonomik olarak ne yapmıştır. Bunu sormak lazım. Herkes mutlu ve huzurlu ise buna da inanıyorsanız Recep Tayyip Erdoğan'la şarkı söylemelerinde bir mahsur yok. Yok benim hayallerimi yıktın, ben sabırla bekledim 17 Aralık çukuruna düştün diye sorması gerekir.”

'SANDIKLA GELDI SANDIĞA GÖMÜLEREK GIDECEK'

MHP lideri Bahçeli, bir toplumda iki toplumsal hastalık olduğunu ve bunlardan birinin işsizlik, diğerinin de yolsuzluk olduğunu ifade etti. Bahçeli, işsizliğin sürekli oluşu ve genç işsizliğin artmasının endişe verici olduğunu anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Işsizlik bir evde var ise o evde sosyal patlamaya hazırdır. Işsizlik çalışarak ekmeğini kazanarak ve hayatta insanlarımız mutluluğu kazanması gerekir. Her aile çocuklarının mutlu olmasını ister. Gün gelir üniversite diploması alınır ve her türlü fedakarlığı gösteren çocuklar iş arar ve ailesine bakma durumundadır. Mühendistir, öğretmendir ama aylar geçer yıllara yaklaşır ama iş bulamaz. Anne ve baba oğlunu sıkıntıya sokmaya çalışmaz. Askere gider gelir yine iş bulamaz. Sonuç bu gençler içine kapanır ve her gün iş bulamadın mı sorusu onu sosyal sıkıntılara sokar. Her beş kişinden biri Türkiye 'de böyledir. Işte şu an gençlerimiz bu durumda.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , bir başka sosyal hastalığın daha olduğunu ve bunun ortaya çıkmasıyla tehlikenin daha da büyümeye başlayacağını anlatarak, “Bu hastalık yolsuzluk ve rüşvettir. Yolsuzluk ve rüşvet toplumu çürütür. Yerleşik hale gelirse kanser gibi, tüm vücudu tüm toplumu sarar. Rüşvetin üzerine gitmeliyiz. 89 günden bu yana bu tartışılamaz. Sayın Başbakan bu senin aslı görevindir. Halkın arasındaki yolsuzluk ve feryadını duyamıyorsan, bunları montaj olarak görüyorsan kendi kendinle beraber Türkiye 'yi de yakıyorsun. 4 bakanın istifasını gerektiren olayda tezkereler bir kere geldi onu gönderdin, savcılara kıydın, polis memurlarını darmadağın ettin, yolsuzluk ve rüşvette kim uğraşıyorsa onları gönderdin hala olayı çözemedin. Yolsuzluk ve rüşvetten hesap soramadığın sürece sandıkla nasıl geldi isen sandığa da o şekilde gömüleceksin. Bunların hepsini örtebilmek için milleti birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Bir gün vatandaşımız bunun gereğini yapar. Sandıkla nasıl geldiysen sandığa da gömülür gidersin” dedi.

'AJANLARLA KIŞKIRTICI EYLEMLER YAPARAK MILLETI BIRBIRINE DÜŞÜNMEYE ÇALIŞIYOR'

Genel Başkan Devlet Bahçeli , yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun üzerine örtmek için büyük bir çaba harcandığını ve milletin birbirine düşürülmeye çalışıldığını dile getirdi. Bu oyunlara dikkat edilmesini isteyen Bahçeli, şunları söyledi; “Burada bir konuya dikkat etmek gerekir. Şimdi bunların hepsini üstünü kapatmak için ajanlarla kışkırtıcı eylemlerle milleti birbirlerine düşürmeye çalışıyorlar. Bin yıllık kardeşliğimiz ile bir arada yaşayan etnik temeli ne olursa olsun, mezhep ne olursa olsun, her birinin bu milletin aziz evlatları olarak, Cenabı Allah’ın emaneti olarak bağrımıza bastığımız insanları sağda solda olaylar çıkartılarak yolsuzluk ve rüşvetin üstünü örtmeye çalışıyorsun. Ama milletin birlik ve beraberliğini kışkırtarak tahrik ediyor ve husumet zehri ekiyorsun. Bir yandan dolar olarak kazanıyorsun öbür yandan zehir saçıyorsun. Bu gidişat gidişat değil. Bunlar birçok ülkede kendini gösterdi. Oradaki tehlikeli gidişleri görüyoruz. Tunus , Mısır , Endonezya, Ukrayna , Suriye’de nasıl gelişmeler var görüyoruz. Yolsuzluk ve rüşvet ne kadar tek adam olursan ol, ne kadar otoriter rejim kurarsan kur. Zulüm yaparsan yap. Demokrasi içerisine gelmesen de senin gidişini hızlandıracak yolsuzluk ve rüşvettir.”

' AKP OY VEREN KARDEŞLERIM BU VEBALIN ALTINDA KALAMAZ'

Yaşanan gelişmelerin sorumlusu olarak Başbakan'ı gösteren Bahçeli, değişik yöntemler kullanılırsa bu gidişatta hayır olmadığını ifade ederek, “Bundan doğacak sonuçta Tayip Erdoğan’ın kazan kazan oyunu oynayamaz. Onun için oylarınızı, AKP oy vermiş kardeşlerimiz, bu gidişattan hiçbir müdahalede bulunmazsanız. Türkiye yangın yerine döndüğünde rüşveti şunlar yaptı, diye hesap sormak anlayışı olmaz. AKP rüşvetle Türkiye’yi boğduğu söylendiği anda, bu vebalın altında kimse kalamaz. 4.5 milyon dolar ayakkabı kutusundaki paranın hesabı sorulmaz mı?” diye konuştu.

'BILYE OYNAYACAK YAŞTAKI ÇOCUK ÖLÜYOR, BUNU ANLAMAZ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , son yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri de hatırlatarak, Başbakan'ı eleştirdi ve şunları söyledi; “Mısır’a gidiyor Mursi’ye destek oluyor. Elini bir işaret yaptı ve Rabia işareti dedi. Mısır’daki siyasi olayların temsilcisiymiş gibi bu işareti yaptı. Esma’nın adını duyunca ağladı. Ayşe’den, Fatma’dan, Elif’ten hiç haberi yok. Üç gün içerisinde üç evladımız, hayatını kaybetti. Erdoğan çıkmış, bilye ne geziyordu orada diyor. Bilye oraya, çocuğun isteği üzerine konulmuyor. Bilye oynayacak yaştaki çocuğun başına bu geldi deniyor. Bunu anlamıyor. Rabia işaretini, yapmaz oldu. Neden 4 bakan ve çocukları anlamına geliyordu. O nedenle milletimiz hesap sormalıdır. Nerede sandıkta. 30 Mart'ta hesap sorulmalıdır.”

Haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/bahceli-basba...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0