Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'HDP'li Provokatörler Hakkında Gereği Yapılmalı'

Bahçeli: 'HDP'li Provokatörler Hakkında Gereği Yapılmalı'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin Diyarbakır'da Sur'a yürüyüş çağrısıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Bahçeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasından parti kapatmaya kadar her seçeneğin masaya konulmasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararı için yaptığı 'Saygı duymuyorum' açıklamasını eleştiren Bahçeli, 'Gün gelecek karalanan hukuk Erdoğan'a da gerekli olacaktır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Merkezi'nden basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Bahçeli;

'HDP'nin bir eşbaşkanının bugün saat 16'da Diyarbakır Sur'da, bölge halkını yürüyüşe teşviki aslında bir isyan çağrısı, bir ihanet kalkışmasıdır. Yasa ve Anayasa muhaliflerinin tıpkı 6-8 Ekim olaylarında olduğu gibi, yeni bir iç kargaşa çığırtkanlığına soyunması çılgınlık olduğu kadar rezalet ve namertliktir'

'Parti kapatmaya kadar her seçenek masaya koyulmalı'

'HDP'li provokatörler hakkında hukuk ve Meclis gereğini derhal yapmalıdır. Fezlekeler bekletilmemeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasından parti kapatmaya kadar her seçenek masaya koyulmalıdır. İnancımız odur ki, Kürt kökenli hiçbir kardeşim bu oyuna gelmeyecek, PKK'nın tuzağına düşmeyecektir'' dedi.

Erdoğan'ın 'AYM kararına saygı duymuyorum' açıklaması içinse Bahçeli şu yorumu yaptı:

'Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül lehinde verdiği hak ihlali kararı Erdoğan'ı aşırı derecede öfkelendirmiştir. Bu kapsamda, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara “uymuyorum, saygı da duymuyorum sözleriyle aslında kimseyi de şaşırtmamıştır. Çünkü Erdoğan'ın hukuka hürmet, hukuk üstünlüğünü kabullenme konularında siyasi ve zihni açmazları vardır, her şeyiyle de ortadadır. Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin mezkur kararına aynı cümle içinde hem sessiz kalacağını hem de uymayacağını söylemesi kafa karışıklığından öte adalet hasmı olmasından ileri gelmektedir.

'Hukuk Erdoğan'a da gerekli olacak'

MHP lideri yeni anayasa çalışmalarının aksamasından da Erdoğan'ı sorumlu tuttu, 'Yeni Anayasa hazırlığıyla ilgili siyasi tartışmaların yoğunluk kazandığı, uzlaşma ve diyalog kanallarının açılmasıyla ilgili çabaların sarfedildiği bugünkü zaman diliminde, Erdoğan'ın duruşu sorunludur, bulanıktır' diye konuştu. 

'Hukuk herkese lazımdır, her Türk vatandaşını kapsamaktadır' diyen Bahçeli, şunları söyledi:

'Ve gün gelecek karalanan hukuk Erdoğan'a da gerekli olacaktır. Erdoğan için bir anlam içermediğini bilmemize rağmen, yine de şu hatırlatmaları yapmak milletimizin bizden beklediği tarihi bir görevdir: Eğer mümkün olursa yeni Anayasa hazırlama süreci amacına ulaşana kadar, yürürlükteki 1982 Anayasası beğenilse de beğenilmese de herkesi bağlayacaktır. Anayasa'nın 6. maddesinin 3. fıkrası, 'Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.' amir hükmünü belirtmektedir. 'Anayasa hükümleri, yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını ve diğer kuruluş ve kişileri bağlayan temel hukuk kurallarıdır.ö ibaresi Anayasa'nın 11. maddesinde anlam ve yerini bulmaktadır. Anayasa'nın 138. maddesinde çok açık şekilde, 'Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır.' ifadesi yazılıdır.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın