Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli'den İktidarı Üzecek Açıklama: 'Düzensiz Göç, Adı Konmamış İstiladır'

etiket Bahçeli'den İktidarı Üzecek Açıklama: 'Düzensiz Göç, Adı Konmamış İstiladır'

Son dönemde Türkiye'nin gündemindeki düzensiz göç için 'adı konmamış bir istila' diyen MHP lideri Devlet Bahçeli, 'Bayram münasebetiyle kendi ülkelerine gidebilenlerin, bu gidişlerinde sorun yaşamayanların geri dönüşlerine de lüzum yoktur' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Devlet Bahçeli, partisi MHP'nin gazetesi Türkgün'e verdiği röportajda, sığınmacılara ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Bahçeli'nin açıklamaları, AKP'lilerin bu konudaki sözleri ile çelişti. 👇

"Ülke olarak demografik istikbalimizi düşünmek zorundayız"

"Ülke olarak demografik istikbalimizi düşünmek zorundayız"

Türkgün'den Kadir Yıldız'a konuşan Bahçeli göç sorununa ilişkin şunları söyledi:

'Biz ilkesel olarak ülkemizde geçici statüde bulunan yabancı ülke vatandaşlarının, güvenli ve huzurlu şekilde tekrar kendi ülkelerine gönderilmesinden yanayız.

Ancak öncelikle göçe kaynaklık teşkil eden sıcak ortamın soğuması, sertliklerin yumuşaması, gergin atmosferin zayıflaması lazımdır. Bu vasat ortaya çıkmadan, bize sığınanları nasıl ateşe atarız? Nasıl ölüme terk ederiz?

Şu da var ki, bayram münasebetiyle kendi ülkelerine gidebilenlerin, bu gidişlerinde sorun yaşamayanların geri dönüşlerine de lüzum yoktur.

Ülke olarak demografik istikbalimizi düşünmek zorundayız. Nüfus istiklalimizi korumak mecburiyetindeyiz. Önümüzdeki 50 yıl, 100 yıl için demografik bir projeksiyon hazırlanmalıdır. Gelecekte nüfusun bileşenleri nasıl olacak? Anadolu coğrafyasındaki demografik dağılımın içeriği nasıl şekillenecek? Suriyeliler bize emanettir. Buna diyeceğim bir şey yoktur. Ama ilanihaye burada kalmaları mümkün değildir.

Vatandaşlarımızın sorun ve şikâyetlerinden birisi de budur. Gettolaşmaya, şiddet ve asayişsizlik olaylarının yayılmasına, huzursuzluğun genişlemesine müsaade edilmemelidir. Bir yanda ülkesi için canını ortaya koyanlar varken, diğer yanda sığındığı ülkenin plajlarında keyif sürenler doğal olarak maşeri vicdanda sorgulanmaktadır. Bu çelişki tepki toplamaktadır.'

"Düzensiz göç adı konmamış istiladır"

"Düzensiz göç adı konmamış istiladır"

'Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır, demografik yapımıza kumpastır. Küresel ve bölgesel güçlerin bu düzensiz göçteki parmak izlerini iyi araştırmak gerekmektedir. Tehlike alarm verici düzeydedir. Yapılan tahminler kapsamında ifade edersem, yakın gelecekte 1,25 milyon Afgan’ın İran’a; 1,2 milyon Afgan’ın ise Pakistan’a geçmesi bekleniyor.

Asıl üzerinde durulması gereken risk ve tehdit ise bu göç hareketliliğinin nihai durağının Türkiye olacağı yönündeki yorum ve tahminlerdir.'

CHP lideri Kılıçdaroğlu ne demişti?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
223
122
21
9
9
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Geç öten horoz. Çakma ortağın samimiyetine inanmıyorum, çay höpürdetirken bunları büyük ortağına anlatsın. Son yıllarda değişen söylemleriyle ülkeye verdiğin... Devamını Gör

Aykızı

Zararın neresinden dönersen kardır.. Bahçeli seçimi Erdoğan alamayacak.. artık tek ol yolunu ayır.. yoksa sen de kaybetcen.

kendisine milliyetçiyim diyen hiç bir zihniyet böyle bir durumda hükumet tarafında olamazdı aksi halde milliyetçiliği şaibelidir. nihayet bir açıklama yapma ... Devamını Gör