Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'Anayasa Çalışmalarında Pürüz Yok'

Bahçeli: 'Anayasa Çalışmalarında Pürüz Yok'

Başbakan Yıldırım ile MHP lideri Bahçeli Meclis'te bütçe görüşmelerine verilen kısa arada 20 dakikalık sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Başbakan Yıldırım anayasa değişikliği teklifinin bu hafta bitmeden Meclis'e sunulacağını açıkladı. Bahçeli ise gazetecilerin 'Değişiklik teklifiyle ilgili pürüzler giderildi mi?' sorusuna 'Pürüz yok zaten' karşılığını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya'ya hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğinde belli bir noktaya geldiklerini, gözden geçirmelerin devam ettiğini belirterek, 'Arkadaşlarımız karşılıklı görüşüyorlar. Bize ve Sayın Bahçeli’ye görüşlerini sonuçlarını rapor ediyorlar. Bizden aldıkları yanıtlarla tekrar görüşmeye devam ediyorlar. Anayasa komisyonunda da verdiğimiz teklif etraflıca görüşülecek' dedi.

Yıldırım ayrıca tekliflerin bu hafta meclise sunulacağını söyledi.

'Pürüz yok'

'Pürüz yok'

MHP lideri Devlet Bahçeli ise görüşmeye ilişkin gazetecilerin 'Anayasa değişiklik teklifiyle ilgili pürüzler giderildi mi' sorusuna Bahçeli, 'Pürüz yok zaten' karşılığını verdi. 

Bahçeli, anayasa değişiklik teklifinin bu hafta Meclise gelmesini bekleyebilir miyiz sorusuna da 'Onlar bilir onu. Bilemiyorum onların alanı, bizim değil.' dedi.

Bahçeli, bu hafta bir daha bir araya gelinip gelinmeyeceği ve 'Başbakan Binali Yıldırım'ın Pürüzler var onlar aşılacak' sözleri üzerine ise 'Düşünülmüyor. Anayasa metni yazılırken bir virgül ve noktanın dahi anlamı vardır. Bunlar üzerindedir herhalde.' ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldırım ile Çankaya Köşkü’nde geçen ay iki kez görüşen Devlet Bahçeli, ikinci görüşmenin ardından, “Başbakanın anayasayla ilgili düşüncesi makul. Olumlu geçen görüşme güzel gelişmelere vesile olacak” demişti.

Bahçeli’nin yaklaşımını değerlendiren Yıldırım ise şöyle konuşmuştu: “MHP’yle beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini hayata geçireceğiz.”

16 Kasım’daysa AKP’nin, başkanlık sistemini de içeren anayasa paketi MHP’ye gönderilmişti. Buna göre sistemin adı ‘cumhurbaşkanlığı’ olacak, cumhurbaşkanının iki yardımcısı olacak, bakanlar da dışarıdan atanacaktı.

Başkanlık sistemi’ni de içeren anayasa değişikliğine ilişkin nihai görüşmeyi 1 Aralık’ta gerçekleştiren Yıldırım ve Bahçeli, mutabık kaldıklarını ve teklifin haftaya Meclis’e geleceğini söylemişti.

Ajanslar ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
42
18
10
8
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dawkins06

18 senedir o koltukta.. Aldığı oy oranı %18'e ulaşamamış.. Hiç bir başarısı yok.. 7 Hazirandan sonra başbakan olma fırsatını reddetti, çünkü ülkeyi yönetebil... Devamını Gör

Fırat Sümbül

Çünkü o pürüz senin beynin de var...

Derviş Koç

Mhp Genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli ülke menfaati uğruna siyasi menfaatleri elinin tersiyle itmiş gerçek bir liderdir. Yaptıklarını benimsemeyebilirsiniz ... Devamını Gör

Yağmur Peker

Bence de pürüz yok...hem de hiç...özellikle o beyninizde...yeni ütülenip kolalanmış dantel kadar düz...sıfır kıvrım

Derviş Koç

Mhp Genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli ülke menfaati uğruna siyasi menfaatleri elinin tersiyle itmiş gerçek bir liderdir. Yaptıklarını benimsemeyebilirsiniz ... Devamını Gör