Görüş Bildir
Haberler
Bahar Yorgunluğuna Karşı Koyun

Bahar Yorgunluğuna Karşı Koyun

Benan Altunay
09.04.2014 - 11:11 Son Güncelleme: 09.04.2014 - 13:43

Bahar mevsimiyle beraber hormonların değişime uğramasının sonucu olarak yorgunluk, saatlerce uyumaya rağmen uykusuzmuş gibi hissetmek, eklem ağrıları, halsizlik ve kırıklık gibi problemler karşımıza çıkıyor. İşte size bahar yorgunluğuna karşı alabileceğiniz önlemler.

Hareketsizlik, bahar yorgunluğunu artıracak sebeplerden bir tanesidir. Düzenli spor yapıyorsanız, spora devam edin lakin spor yapmıyorsanız en azından yürüyüş yaparak hareket etmeye başlayın. Her gün yapacağınız 45 dakikalık bir yürüyüşle vücudunuzu bahara adapte edebilirsiniz.

Bir öğünde fazlasıyla besin tüketmek yerine az ve sık yemeye çalışın. Yüksek kalorili ve içeriğinde katkı maddesi bulunan yiyeceklerden uzak durun. Bol tutarda su tüketmeyi alışkanlık haline getirin. Alerjilerin bahar ayları ile birlikte artacağını biliyorsunuz. Eğer bir alerjiye sahipseniz, doktor kontrollerinizi yaptırmalı ve hastalığınızın değişken seyrine göre ilaçlarınızı yeniden gözden geçirmelisiniz.

Vitaminler bahar yorgunluğu ile başa çıkmakta bizlere yardımcı olabilirler. Lakin kafanıza göre vitamin almak yerine, doktorunuza danışarak sizin için uygun olan bir vitamini kullanmaya başlamanız daha sağlıklı olacaktır.

haber kaynağı: 724saglik.org/sağlık haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın