Görüş Bildir
Haberler
Bahaneler Kenara, Matlar Salona! Sadece Mat Kullanarak Yapabileceğiniz Oldukça Etkili Pilates Hareketleri

Bahaneler Kenara, Matlar Salona! Sadece Mat Kullanarak Yapabileceğiniz Oldukça Etkili Pilates Hareketleri

R.G.
14.01.2021 - 10:47

Koronavirüs nedeniyle hepimizin evde olduğu kış günlerinde pilates ya da spor salonlarına gitmek istemiyor olabilirsiniz. Fakat bu pilates yapamayacağınız anlamına gelmez. Mat üzerinde kendi vücut ağırlığınızla yaptığınız birkaç hareketin etkisine inanamayacaksınız. İşte yalnızca mat kullanarak yapabileceğiniz pilates hareketleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Parmak ucu yere değsin!

Matınıza sırt üstü uzandıktan sonra dizlerinizi 90 derece olacak şekilde kaldırın. Nefesinizi verirken sağ parmak ucunu mata değdirin. Geri çekerken nefes alın ve aynı hareketi sol parmak ucunuz ile yapın. Parmak ucunun mata değmesi, bel boşluğunun korunması ve karnı sıkmak önemli! Her bacak için 10 kez tekrar edebilirsiniz.

Dizler yukarıda kalsın!

Dizler yukarıda kalsın!

Dört ayak pozisyonunda dizlerinizin üzerinde durun ve ayak parmaklarınızı mata değdirin. Nefesinizi verirken karnınızı sıkın ve dizlerinizi yukarı kaldırın. Dizlerinizi iki nefes alacak kadar yukarda tutabilirsiniz. Bu döngüyü 5 kez tekrar edebilirsiniz!

İç bacak döndürelim!

İç bacak döndürelim!

Matınıza sağ tarafa yatacak şekilde uzanın, sağ kolunuz başınızın altına kalmalı. Sağ bacağınızı düz uzatırken, sol bacağınızı öne kırın. Sağ bacağınızı gererek küçük daireler çizin. Her bacak için 20 daire şeklinde yapabilirsiniz.

Bacakları yukarı alalım!

İç bacak daireleri hareketi gibi sağ tarafa yatarak sağ kolunuzun üzerine uzanın. İki bacağınız düz bir şekilde uzanmalı. Üstteki bacağınızı parmak uçlarınız gergin olacak şekilde yukarı kaldırın ve indirin. Her bacak için 10 tekrar yapabilirsiniz.

T-Press ile sırtlarımız artık çok rahat!

Matınıza yüzüstü yatın ve kollarınızı iki yana açın. Vücudunuz T şeklini almalı. Nefes alın, verirken kollarınızı başınızı ve omuzlarınızı mattan kaldırarak sırt kaslarınızı sıkın. Başlangıç seviyesinde 10 tekrar yeterli olabilir. Sonrasında 2 set halinde yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mat üstünde yüzüyoruz!

Mat üstünde yüzüyoruz!

Matınıza yüzükoyun uzandıktan sonra bacaklarınızı ve kollarınızı ileri doğru gerin. Yüzüyormuş gibi çapraz kol ve bacaklarınızı sıra ile kaldırıp indirin. Yüzme hareketini 7-8 tekrar halinde yapabilirsiniz.

Kolları daire şeklinde döndürüyoruz!

Kolları daire şeklinde döndürüyoruz!

Matınızın üzerinde yarım squat pozisyonunda dururken kollarınızı iki yana açın ve geniş daireler çizin. Bu esnada karnınızı ve kalçanızı sıkmayı ihmal etmeyin.

Çift bacak, Çift kol uzatalım!

Çift bacak, Çift kol uzatalım!

Sırtüstü uzandıktan sonra dizleri 90 derece açıyla bükün. Sırtınızı kaldırarak dizlerinize doğru uzanın. Nefes verirken kolları kulak hizasına, bacakları ise ileri uzatın. Bu hareket için 7-8 tekrar yeterli olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ceren yildirim

Okurken yordum. Terledim :ssss