Görüş Bildir
Haberler
Bağdat Caddesi'nde 'Trafik Terörüne Dur De' Eylemi

Bağdat Caddesi'nde 'Trafik Terörüne Dur De' Eylemi

FreiGeist
16.07.2015 - 14:37 Son Güncelleme: 16.07.2015 - 16:35

Bağdat Caddesi’nde 24 saat içinde iki kişinin ölümüne sebep olan ‘hız terörü’nün yankıları sürüyor. Cadde kenarındaki kaldırımda çiçek tezgahı bulunan Mehmet Emin Kaya, ve 18 yaşındaki Hasan Hüseyin Koşum, iki farklı olayda kontrolden çıkan araçların altında kalarak hayatını kaybetmişti. Kadıköy, Bağdat Caddesi'nde meydana gelen iki ayrı kazada iki kişinin ölmesi ve iki kişinin de ağır yaralanması sonucunda kazazedelerin yakınları tepkilerini göstermek için yolu kapatarak eylem yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadıköy, Bağdat Caddesi'nde meydana gelen iki ayrı kazada iki kişinin ölmesi ve iki kişinin de ağır yaralanması sonucunda kazazedelerin yakınları tepkilerini göstermek için yolu kapatarak eylem yaptılar. Cumartesi akşamı meydana gelen kazada Hasan Hüseyin Koşum'un öldüğü yerde Bağdat Caddesi'ni bir süre trafiğe kapatan grup, 'Asfalt ağlamadı, biz ağladık', 'Trafik terörüne dur de' yazılı pankartlar açan grup adına yapılan açıklamada, 'Buraya kazadan sonra 3 gün denetim yapıldı, yapıldıktan sonra yine eski haline dönüyor, insanlar ölmeye devam edecek, bir an önce önlem alınmalı' dedi.

Geçen hafta cumartesi akşamı saat 23.30 sıralarında özel bir hastanenin önündeki kaldırımda yürüyen 3 gence yoldan çıkan  bir otomobil çarptı. Kazada Hasan Hüseyin Koşum (18) yaşamını feci bir şekilde yaşamını yitirirken, Nurettin Gümüş (19) ve Selami Yüksel (18) de ağır bir şekilde yaralandı.

Kazaya neden olan sürücü A.E.A'nın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. A.E.A'nın, lastiğinin patladığını, bu nedenle direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söylediği öğrenildi.

'Bağdat Caddesi ölüm caddesine dönüşmüştür'

Kazada ölen Nurettin Gümüş'ün amcasının oğlu olan Ceyhun Gümüş, 'Bugün burada Hasan kardeşimiz öldü. Yarın burada biz ölmeyelim. Yetkilileri göreve çağırıyorum. Trafik terörüne son vermek istiyoruz. Bunu herkes için istiyorum. Adalet istiyoruz hepimiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu faciadan sadece  24 saat önce Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal mevkiinde gece geç saatlerde hızla giden 34 EDS 44 plakalı araç kontrolden çıkıp yol kenarındaki Mehmet Emin Kaya’ya çarpmıştı. 

Sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırılan Mehmet Emin Kaya, yolda hayatını kaybetmişti.

Çiçekçi Mehmet buradaydı

Çiçekçi Mehmet buradaydı

Göztepe Dayanışması, uzun yıllardır caddedeki aynı noktada çiçekçilik yapan Mehmet Emin Kaya’nın ardından çiçek sattığı köşeye kitap ve çiçek bırakan mahallelilerin mesajlarını ve ölümüne tepkileri derledi.

* “Biz onu kitap okuyan çiçekçi olarak bilirdik. Her zaman kitap okurdu.”

* “Mehmet iş arıyordu, bize CV’sini vermişti. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirmişti.”

* “Çiçek satarak kardeşini okutmuştu.”

* “Mehmet ölmeden önce akşam dokuz kere polisi aradım arabalar çok hızlı gidiyor bir önlem alın dedim. Onuncu kez arayacağım sırada kaza olmuştu.”

* “18 Senedir Mehmet’le çalışıyoruz bir kere bile birbirimizi kırmadık. Bize bu acıyı yaşatanlar aynı acıyı yaşasınlar.”(Çiçekçilik yaptığı arkadaşları )

* “Tezgahının önünden geçerken hep bize selam verirdi. Artık o selamı alamayacağımdan dolayı çok üzgünüm.”

* “Bağdat Caddesi yarış pistine döndü. Bütün uyarılarımıza rağmen hiç bir önlem alınmıyor. Hayatlarımız tehlike altında.”

* “Önlemleri almayanlar Mehmet’in katilidir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mehmet Emin Kaya’dan geriye okuduğu kitap kaldı...

Göztepe Dayanışması adına basın açıklamasında da 'Daha çiçekçi Mehmet trafik kazasının üzerinden 24 saat geçmeden yine aynı cadde de bir gencimizi daha trafik terörüne kurban verdik. Yıllardır trafik cinayetlerinin merkezi olan Bağdat Caddesi ölüm caddesine dönüşmüştür. Sözün bittiği yerdeyiz' dedi. Grup basın açıklamasından sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bağdat Caddesi’nde çiçekçiyi ezen zanlının haberini paylaşan öğrenci portalına tehdit

Bağdat Caddesi’nde çiçekçiyi ezen zanlının haberini paylaşan öğrenci portalına tehdit

Öte yandan aşırı hız nedeniyle aracının kontrolünü kaybederek kaldırıma çıkan ve çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olan kişinin kimliğinin belirlendiğine ilişkin haberi paylaşan Şehir Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu sosyal medya portalının yöneticileri telefonla tehdit edildi. Haberi kaldırmayan öğrenciler savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kaynaklar: DHA, CHA, Diken ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0