Görüş Bildir
Haberler
Bacağın Huzuru Mu Olurmuş? Huzursuz Bacak Sendromu Hakkında 10 Enteresan Bilgi

Bacağın Huzuru Mu Olurmuş? Huzursuz Bacak Sendromu Hakkında 10 Enteresan Bilgi

Damla Kaya
31.08.2015 - 12:50

Bütün gün yapılacak pek de bir şey yoktu değil mi? İstirahat dolu bir gündü. Hareketsiz bir günün ardından uyku vaktin geldi. Uykuya dalıyorsun... Dalıyorsun... Dalıy.. Hadi ama sorun ne?

Ne? Uyuyamıyor musun? Ayak parmak ucundan başlayıp, baldırlarına kadar uzanan his mi? Ağrıyor mu? Belki de karıncalanıyordur. Açıklayamıyorsun... Anlıyorum. Bacaklarını hareket ettirmeden durmayı başarabilir misin? Ellerin dolu olduğunda burnunu kaşıyamamak gibi bir his mi? Biraz garip bir tarif oldu sanırım. 

Hayır enerjin fazla gelmedi. Koyunları saymaya da başlama, o kadar basit değil. Evet evet, küfür bu durumlarda serbest ama işe yaramıyor. Sakin ol, sinirlenme. Çünkü sinirlenirsen geçmeyecek. O sadece(!), huzursuz bacak sendromu. Merhaba ve hoşgeldin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Belki de bacaklarımızın canı sıkılmıştır.

1. Belki de bacaklarımızın canı sıkılmıştır.

Farkındalık yaratmak için bacaklarımızı kıl testereyle kesecek halimiz yok tabiki. Tarifi caiz değil elbet ama anlatılmıyor işte. Bacakların daha çok bilek ve diz arasında kalan kısımda yoğunlaşan bir his. Karıncalanma, kıpraşma, uyuşma, yoğuşma, ağrıma, çekilme... Ya da hepsinden biraz biraz.

2. 7'den 77'ye

2. 7'den 77'ye
www.anadolusaglik.org

Huzursuz bacak sendromu genellikle ileri yaşlarda ortaya çıkan bir hastalık olmakla birlikte tüm yaşlarda da görülebilir. Kadınlarda erkeklere göre yaklaşık iki kat daha fazla görülür. 

Vur, sen de vur...

3. Elveda deliksiz uyku, merhaba cinnet

3. Elveda deliksiz uyku, merhaba cinnet

Özellikle gece uyumaya çalışırken bacaklarını nereye koyacağını bilemezsin. Duvarları yumruklamak, bacaklarına düğümler atmak istersin. Bazen de tavan bacaklarının üstüne çöksün enkaz altında kalsın istersin. Al sana bacak koparmalı film. IMDB:8.9

4. Zaman mekan dinlemiyor

4. Zaman mekan dinlemiyor

İster sabah olsun ister akşam isterse perşembeyi cumaya bağlayan gece, zamanın hiç bir önemi yoktur. Canı istediği zaman hoop yırtık dondan çıkar gibi... Önemli bir toplantının ortasında masanın altından bacağını deli gibi salladığını düşünsene.

5. Buralar hep benim

5. Buralar hep benim

Bir başkasıyla uyumak senin için bir hayal olabilir. Kim sürekli tepinen biriyle uyumak ister ki?

Hayır! Tabi ki böyle değil. Asıl eleman sensin ve sen bir başkasıyla uyumaya tahammül edemiyorsun. Alan daraltmaya gerek yok değil mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Adeta bir Hüseyin Bolt

6. Adeta bir Hüseyin Bolt

O tuhaf his dört bir yanını sardığı zaman yapmak isteyeceğin tek şey fütursuzca koşmak olabilir. Hani böyle tepinerek, bacakların popona çarpa çarpa.

7. Uzun süre aynı pozisyonda oturmak mı?

7. Uzun süre aynı pozisyonda oturmak mı?

HSB'si olan birine işkence etmek istiyorsan onu bir sandalyeye bağlamalısın. Akıl sağlığı yitirme garantili. Uzun yol otobüsleri ise işkencenin başka bir çeşidi. Alan dar ve senin harekete ihtiyacın var. Artık bağdaş mı kurarsın, bacaklarına altına mı alır oturursun, tavana mı tırmanırsın orası sana kalmış. Otobüsten indiğin zaman, bir yolculuk daha katliamsız bitti diye dua edersin.

8. Gün çoktan aydı zaten

8. Gün çoktan aydı zaten

Sendromlu geçen bir gecenin sabahı çok geç uykuya daldığından diken üstünde uyuyorsun. Dış mihraklar tarafından uyandırıldığın zaman çok sinirleniyorsun. O zaman ne oluyor? Bingo! Kısır döngü. Sabah arkadaşlarının veya ailenin -sen uyandır. -hayır korkuyorum, sen uyandır! fısıltılarını duyabilirsin çünkü çıt sesine çoktan uyanmışsındır.

9. On insan gücünde

9. On insan gücünde

Sinir ve sendrom birleştiğinde kendini, bir ağacı yerinden sökecek kadar güçlü hissedebilirsin. Sanki içinde bir şeyler patlamak için bekliyor. Zaten kırıp dökesin var, bir de üstüne sinirlendirilmişsin. Olacak iş değil. Kendini çok zor tutarsın çok.

10. Spor yapmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı

10. Spor yapmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı

Düzenli spor kesinlikle derdinin yegane çözümü. O ağırlıkları bacaklarınla kaldırdıkça yüzüne yayılan o gülümseme... Koşu bandında cılkın çıkana, bacakların titreyene kadar koşmak... Ahhh Ah. Anlayamazsın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
6
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jordan Bridges

Ah ahh ne çektim ben bundan. Arkadaşlar hatta annemler bile inanmazdı otururken bacak ağrır mı derlerdi ama sonra anladılar iste. Napalim Allahın hediyesi bu... Devamını Gör

bacakguzeli

Huzursuz Bacak Sendromu hakkında güncel bilgiler verilmiş... http://bacakguzeli.com/2015/08/huzursuz-bacak-sendromu-nedir/