Görüş Bildir
Haberler
Aziz Yıldırım: 'Söz Sözdür, Dönmeyiz'

Aziz Yıldırım: 'Söz Sözdür, Dönmeyiz'

Enver K.
24.09.2015 - 14:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım amatör sporlar ve altyapıyla ilgili çarpıcı sözler söyledi.

Konya’da, Hedef 1 Milyon Üye ve Fenerbahçe Yandex projeleri hakkında üyeleri ve taraftarları bilgilendiren Başkan Aziz Yıldırım, altyapıyla ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım, “Türkiye’de günlük yaşıyoruz. Türk sporuna sadece futbol olarak bakmadan, hangi noktaya gitmesi gerektiğini, ‘5 yılda şu noktada, 10 yılda şu noktada olmak lazım’ diye plan yapılmalı. Maalesef kulüplerde de, federasyonlarda da hiçbir plan yok. Devlet de hiçbir katkı yapmıyor. Hep söylüyoruz; ödediğimiz vergilerin amatör sporlara dönmesiyle, bu sporlar daha güçlü olacak. Tesisler yapılacak, sporcular yetişecek. Avrupa’nın köylerinde, belediyelerin, spor kulüplerinin 5’er, 10’ar idman sahası var, binaları var, sporcuların ihtiyaçları için her türlü imkan var. Bize baktığımızda Fenerbahçe olarak 2 tane, 3 tane sahamız var. 1000 sporcumuz var. Bunlar oralarda çalışma yapsa yetmez. Bu tesislere akademi diyorlar. Böyle akademi olmaz. Bunların içinde hastane, tesisler, sahalar, 15 tane saha olacak. Her şey olacak. Genç nüfusu çok olan Türkiye’de devlet amatör spora katkı sağlarsa, o zaman altyapılardan çok önemli sporcular yetişir. Bunu yapmadığınız müddetçe, bir daha Aziz Yıldırım gelmeyeceğine, amatör sporlara bu kadar önem vermeyeceğine göre; Fenerbahçe amatör sporlardan elini çektiği zaman amatör sporlar aşağı gidecek. Boks şampiyonalarına bakıyorsunuz hep Fenerbahçeliler. Atletizme bakıyorsunuz, bizimkiler gençlerde Avrupa Şampiyonu. Bunlara imkan sağlamak gerek. Gebze tarafında 100 dönüm arazimiz var, 100 daha alınıyor. Bu 200 dönüm araziye bütün branşlarda akademi yapacağız. O zaman, Fenerbahçe’nin bütün branşlarında sporcu patlaması olacak” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe Yandex Projesi: Söz sözdür, dönmeyiz

Rekor üstüne rekor kıran Fenerbahçe Yandex’i şu ana dek 1 milyon 210 bin kişinin indirdiğini vurgulayan Yıldırım, “Sözümüzden dönmeyecek, buradan gelecek maddi katkıyla mayısta istenilen oyuncuyu alacağız” dedi.

Bir süre önce Yandex Türkiye ile yaptıkları ortaklık çerçevesinde Fenerbahçe Yandex Projesi’ni hayata geçiren ve adeta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek, projeyi tanıtan Başkan Aziz Yıldırım, Konya’da da bu konuya özel bir önem verdi. Projeyle ilgili bilgilendirmede bulunan Fenerbahçe Başkanı, şunları söyledi: “Dün (önceki gün) itibariyle bilgisayardan yapılan aramalar 1 milyon 657 bin. Android telefondan yapılan aramalar 2 milyon 138 bin. Toplamda 3 milyon 800 bini bulmuş. Dün (önceki gün) bilgisayardan yeni katılım 9 bin kişi, telefonda ise 60 bin kişi. Dün (önceki gün) toplamda 69 bin kişi browser indirmiş. Genelde Fenerbahçe Yandex arama motorunu indiren kişi sayısı 1 milyon 210 bin ancak 600 bin kişi henüz kullanmıyor. Fenerbahçe Yandex arama motoru indiren herkesten kullanmasını ve arama yapmalarını rica ediyorum. Reklamlarda söylediğimiz gibi günde herkes 10 işlemi Fenerbahçe Yandex üzerinden yaparsa hedefe ulaşacağız. Söz sözdür. Biz sözümüzden dönmeyeceğiz. Buradan gelecek maddi katkıyla mayıs ayında istenilen futbolcunun transferini gerçekleştireceğiz. Bunun çalışmasını daha önceden yaparak o futbolcunun Fenerbahçe’ye transferini sağlayacağız. Ben de günde 40-50 defa arama yapıyorum.”

1 Milyon Üye Projesi: Birkaç taksidi biz ödedik

Başkan Aziz Yıldırım, 1 Milyon Üye Projesi’yle ilgili olarak da şunları söyledi: “Türkiye’de insanların ekonomik durumları ortada. ‘Taksitle de olsa ödeyemem, mahcup olurum’ diye düşünen birkaç taraftarımız oldu. Ben çözdüm, arkadaşlarım çözdü. Yöneticilerle kendi aramızda konuşup, çözdük. Birkaç taksitini biz üstlendik ondan sonrasını o arkadaşlar devam ettirdi. Tabii ülkenin ekonomik şartlarını da göz önüne almak lazım. Biz bunu söylediğimizde dolar 2 TL’nin altındaydı, şimdi 3 TL’nin üzerine çıktı. Kulübe 1 milyon üye yapsak 1 milyar dolara ulaşıyorduk. Bu aydan sonra tahminim üye sayımız daha da yükselecektir. Bu seviyelerde yürümesi de önemlidir. Temsilci üyeliğin çok olması Fenerbahçe’nin tabana yayılmasını sağlayacaktır.”

Futbolarena

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın