Görüş Bildir
Haberler
Azeri Şairin Ebru Gündeş’e isyanı!

Azeri Şairin Ebru Gündeş’e isyanı!

Haberciniz
03.11.2014 - 09:21 Son Güncelleme: 03.11.2014 - 11:45

“Ebru Gündeş, kimin sözüne bayıldığını bilmeli...”

“Araftayım” adlı son müzik albümü ile müzik sektöründeki sessizliğini bozan şarkıcı Ebru Gündeş aktif sosyal medya kullanıcılarından biri olarak da biliniyor.

Instagram” hesabında kendi resimleri ile beraber özlü sözler de paylaşan sanatçının 2 Kasımda yaptığı paylaşımlardan biri Azerileri kızdıran türden olmuş.

Ünlü sanatçı Ebru Gündeş, Azeri genç şair Zamir Erkin Ağazade’nin yazdığı, lakin Aşık Veysel’in adına çıkarılan “Her gün aklımdan geçiyorsun, insan bir selam verir” dizelerini paylaşmış. Ebru Gündeş yaptığı paylaşıma “Vayyyy, bayıldım” notunu bırakmış.

Bundan haber alan Azeri şair, sanatçının yaptığı paylaşımın altına dizelerin kendisine ait olduğunu ve yapılan yanlışın düzeltilmesini talep etmiş. Ama bir kaç dakika içerisinde yapılan yorum sayfa yöneticisi tarafından silinmiş. Azeri şairin takipçileri tarafından dizelerin Zamir Erkin Ağazade’ye ait olmasını bildiren bir kaç yorum daha atılmış ki onlar da sayfa yöneticisinin hoşuna gitmemiş ve hemen yorumlar kaldırılmış.

Mağdur vaziyette olduğunu bildiren genç şair bunları söylemiş:

“Artık 2 yıldan çok oldu ki, bu sözün bana ait olduğu davasını ediyorum. Çünkü daha önce o söz hiç bir yerde yayımlanmamış, kiminse olduğu söylenilmemişti. Bundan 2 yıl önce ben kendi Facebook sayfamda ve blogumda kendi imzamla paylaşım yaptım. 1 ay sonra emeğe saygısı olmayan sosal medya kullanıcıları tarafından sözümün imzasız ve hatta A.Veysel imzası ile paylaşıldığını gördüm. Ama kendi cephemde yalnız olduğum için hiç biri ile başaramadım. Onlar daha çoktu ve A.Veysel ismi daha ünlüydü. Dizelerin bana ait olduğunu imkansız zannediyorlar. Ama azacık edebiyattan haberi olan, ozanın şiirlerini okuyanlar benim olduğunu kabul ediyorlar. Neyse, bunlara alıştım. Çünkü hepsini sanattan edebiyattan uzak biri olarak kabul ediyorum. Ama bir ülkenin sanatçısı da yapılan yanlışa “alet” ediliyorsa daha ben söyleyecek söz bulamıyorum. Hiç değilse siz yapmayın. Belki de başkası yapsaydı bu kadar umursamazdım ama bu darbe çok ağır oldu. O söz bana ait, inanmayanlar araştırsın. Ebru hanım kimin sözüne bayıldığını bilmeli...”

Yaklaşık 10 bin kişinin beğendiği paylaşım hala yayında ve Ebru hanım bir özür mesajı bile bırakmamış.

Kaynak: http://www.sozbaz.net/2014/11/p205684...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın