Görüş Bildir
Haberler
Azerbaycan ve Ermenistan, Dağlık Karabağ'da Ateşkes İçin Anlaştı

Azerbaycan ve Ermenistan, Dağlık Karabağ'da Ateşkes İçin Anlaştı

Azerbaycan ile Ermenistan, Dağlık Karabağ'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için ateşkes yapılması konusunda anlaşmaya vardı. Ateşkes, Türkiye saati ile 11.00’da yürürlüğe girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ermenistan işgali altında bulunan Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ'daki topraklarında yaşanan çatışmalarla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetiyle, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un arabuluculuğunda Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan Moskova'da bir araya geldi. 

Yaklaşık 10 saat süren toplantının ardından taraflar, ateşkes konusunda anlaşmaya vardı.

"Esir ve cenaze değişimi için ateşkes sağlandı"

"Esir ve cenaze değişimi için ateşkes sağlandı"

Ortak açıklamayı okuyan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, '10 Ekim 2020'de saat 12.00'den itibaren insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi' dedi.

"Çözüm için müzakerelere başlanılacak"

"Çözüm için müzakerelere başlanılacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının arabuluculuğuyla meselenin çözümü prensipleri temelinde, erken barışçıl bir çözüme ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlayacağını bildirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
41
20
9
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yuuki

bi azerbaycanli olarak hic ama hic desteklemiyorum haberleri gordukde sinirlerim zipliyor dusmene merhemden merez dogar ermeniye vakit vermekden baska bisey ... Devamını Gör