Görüş Bildir
Haberler
Azerbaycan 'Savaş Hali' İlan Etti, Ermenistan Seferberlik Başlattı!

Azerbaycan 'Savaş Hali' İlan Etti, Ermenistan Seferberlik Başlattı!

Dağlık Karabağ'da bu sabah başlayan çatışmalar sürüyor. Azerbaycan Meclisi, cephe hattı ve riskli bölgelerde 24 saat için 'savaş hali' ilan etti. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise hükümetin 'sıkıyönetim' ilan ettiğini ve 'seferberlik çağrısı' yapma kararı aldığını duyurdu.

Anadolu Ajansı, Azerbaycan Milli Meclisi'nin, ülkenin bazı şehir ve bölgelerinde 'savaş hali' ilan edilmesi kararı aldığını duyurdu. 

Ajansın aktardığına göre olağanüstü toplantıda kabul edilen karar gereği 'savaş hali' devam ettiği sürece Azerbaycan vatandaşlarının ve ülkedeki yabancıların anayasal hak ve özgürlükleri ile mülkiyet hakları kısmen ve geçici olarak kısıtlanacak. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, 'savaş hali'nin 28 Eylül saat 00.00'da başlayacağını, Bakü, Gence, Sumqayıt, Yevlah, Mingeçevir, Naftalan illeriyle Abşeron, Cebrail, Fuzuli, Beyleqan, Ağdam, Terter, Göygöl, Daşkesen, Gedebey, Tovuz, Şemkir, Qazah ve Ağstafa ilçelerinde geçerli olacağını belirtti.

'Savaş hali' döneminde 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkışlar izne tabi olacak.

Bölgede neler yaşanıyor?

Bölgede neler yaşanıyor?

Azerbaycan toprakları içinde bulunan Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ordusu ile Ermenistan’ın desteklediği Ermeni milisler arasında sabahın erken saatlerinden bu yana yoğun çatışmalar yaşanıyordu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, 'Ermenistan’ın bölgedeki askeri faaliyetlerini durdurmak ve halkın güvenliğini korumak için Azerbaycan ordusunun karşı taarruza geçtiği' belirtildi. 

Açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı.

Ermenistan sıkıyönetim ilan etti

Ermenistan sıkıyönetim ilan etti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise Facebook hesabından yaptığı açıklamada ilk ateş açan tarafın Azerbaycan olduğunu belirterek, 

'Devletimizin ve ordumuzun arkasında sıkı bir biçimde duralım ve kazanalım. Yaşasın şanlı Ermeni ordusu' ifadelerini kullandı. 

Vatandaşlara 'kutsal vatanın savunulmasına hazır olunması' mesajı veren Başbakan, hükümetin 'sıkıyönetim' ilan ettiğini ve 'seferberlik çağrısı' yapma kararı aldığını duyurdu.

Detaylar için 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
197
43
15
14
9
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ancient Guy

Anlaşılan eski soykırım yalanlarını ısıtıp ısıtıp gündeme sürerek bir b*k olmayacağını anladılar, yeni bir soykırım yaratalım dediler. Yine kaşın dur, yine ç... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ermeni soykırımı oluyor demesinler bunlar şimdi yine aq, kendileri çalıp kendileri oynar herzaman ki gibi... Varolsun Azerbaycan 🇹🇷🇦🇿🇹🇷🇦🇿

Murat Çıray

"Yaşasın şanlı Ermeni ordusu" diyor bir de alçak herif hiç güleceğim yoktu. Hangi şanlı zaferleri varmış acaba söylese de bilsek bari, onlar anca sivillere a... Devamını Gör