Görüş Bildir
Haberler
Azerbaycan filmleri

Azerbaycan filmleri

yuuki
16.07.2018 - 01:42

eski AZERBAYCAN filmleri

  • Çocukluğun Son Gecesi (Azerice: Uşaqlığın Son Gecəsi) gençleri konu alan 1968 Azerbaycan yapımı bir dram filmidir. Gençlerin kişiliklerinin gelişmesinden ve gençlerin yüzleştikleri zorluklardan söz edilir. İnsanın genç yaşlarda sorumluluk sahibi olmayı öğrendiğine ve iyi vatandaş olmanın önemine vurgu yapılır. Murat'la (Enver Hasanov) Rüstem (Səyavuş Şəfiyev) akrabadırlar. Muzip olan Murat, okulu daha yeni bitirmiş ama üniversiteyi kazanamamıştır. Rüstem üniversiteyi henüz bitirmiş; inşaat mühendisi olarak çalışmaya başlamıştır. Aynı zamanda boksör ve Murat'tan daha ciddi olan Rüstem, Murat'ın işçi olarak inşaatta çalışması için uğraş vermektedir. Lakin bu sırada inşaatta bazı yolsuzluklar meydana gelir. Ayrıca cinayet olayları ortalığı karıştırır. Elya'nın (Megi Kejeradze) kocası olmasına rağmen Elya Rüstem'e aşık olur ve Bakü'de geçen filmde birtakım ihanetler de baş gösterir.  

https://1-tube.ru/watch/1lJFGCjxze4

Serikli corek  

savasin cocuklar uzerinde erkisi

https://www.youtube.com/watch?v=W8tF5VBpazI

O Olmasın, Bu Olsun, 1956 Azerbaycan yapımı bir müzikal filmidir. Film, bestekâr Üzeyir Hacıbeyov'un aynı addaki operetinden uyarlanarak çekilmiştir

Bakü'de geçen filmde, iki gencin, Server ve Gülnaz'ın büyük aşklarının, para ve cehalete karşı savaş açması ve sonunda aşklarının kazanması anlatılır.

http://hajiyevs.web.tv/video/o-olmasin-bu-olsun-film-1956-yuksk-keyfiyyt-webtv__octnbwjuovc

Üvey Ana (Azerice: Ögey Ana), 1958 Azerbaycan yapımı bir macera-dram filmidir.

Gayınana (Azeri alfabesinde: Qaynana(musiqili komediya)) 1978 Azerbaycan yapımı bir müzikli-güldürü filmidir.Film maddi-manevî ilişkileri konu alır. Olaylar genç bestekâr Ayaz'ın (Fuad Poladov) başından geçer. Ayaz'ın annesi Cennet (Nesibe Zeynalova) Sevda ile hiç anlaşamaz çünkü Cennet hep zengin gelin istemiş ama Sevda diş doktoru olsa da, sıradan bir işçi ailenin kızıdır. Sevda evi terk etmeye karar verir lakin Ayaz'ın ailesinin dağılmasını önlemesi için İlkar devreye girer. Birinci gelin Sevda gidince İlkar kendi nişanlısı olan Afet'i ayarlar; yalandan bir süre için Cennet teyzelerde kalır. Afet Ayaz'ın evleneceği ikinci gelin adayı olarak görülür. Ayaz Moskova'dayken Afet Cennet'in başına türlü oyunlar getirir. Oysaki Ayaz'ın Moskova'ya gideceği Cennet'e söylenmiş bir yalandır; aslında Ayaz, yazı geçici olarak karısı Sevda ve çocuğuyla İlkar'ın yazlık evinde geçirmiştir. Cennet de sonunda ilk gelin adayını, Sevda'yı arar. İlkar'ı çağırır ve Afet'i götürmesini ister.

İnsanların gündelik kaygılarından ve aile refahından söz edilen filmde ayrıca eski âdetlerin zararlı tarafları gösterilir.

https://daytube.az/movies/2000051482.html

Ahmet Nerede? (Azerice: Əhməd Haradadır?) 1963 Azerbaycan yapımı bir müzikal-güldürü filmidir.

https://ok.ru/video/7138839189

Qaraca qızKinolentdə Tutu (Sevil Zeynalova) adlı xeyirxah və cəsarətli yetim bir qaraçı qızının faciəli taleyindən danışılırhttps://ok.ru/video/2536572194

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın