Görüş Bildir
Haberler
Az Uyku Öğrenmeyi Zorlaştırıyor

Az Uyku Öğrenmeyi Zorlaştırıyor

Melda Köksal
06.08.2014 - 11:45 Son Güncelleme: 06.08.2014 - 11:51

Türkiye Uyku Tıbbı Derneği (TUTD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aksu, “Uykudan feragat ederek ders çalışmak, öğrenmeyi artırmanın tersine, öğrenmenin daha zor ve gecikmesine sebep oluyor” dedi.

Aksu, uykunun insan yaşamında oldukça önemli fonksiyonları bulunduğunu ifade ederek, kaliteli uykunun yaşamın temel ögelerinden olduğunu belirtti.

Endüstrileşmenin getirdiği sorumluluklar dolayısı ile insanların daha az uyumak zorunda kaldıklarına dikkati çeken Aksu, şöyle konuştu:

“Kent yaşamı, sanayi, trafikte geçirilen sürenin uzaması, eve döndükten sonra da televizyon seyretmek veya başka yapılacak işlerin artması, uyku süremizin kısalmasına sebep oluyor. Erken yatılması gerekiyor, erken yatılamadığı zaman uyku alınamıyor. Aslında, kapitalizmin getirdiği ciddi bir sıkıntı bu çünkü bu dünya bize daha az uyumamızı, daha çok çalışmamızı ifade ediyor. Okullar da aynı şeyi ifade ediyor. Diyor ki ‘daha fazla ders çalışın’. Uykudan feragat ederek ders çalışmak, öğrenmeyi artırmanın aksine, daha zor ve gecikmesine sebep oluyor.”Aksu, kalıcı belleğin oluşması için insanların düzenli ve sağlıklı uykuya ihtiyacı olduğunu kaydederek, ne kadar fazla yeni bilgi öğrenilirse öğrenilsin, yeterince uyunmadığında hepsinin bellekten uçup gideceğini savundu.

kaynak: 724saglik.org/sağlık haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın