Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Az Bilinen Hikaye: Ronaldinho

Az Bilinen Hikaye: Ronaldinho

Onedio Spor
03.02.2021 - 13:14

Çirkin olduğunu iddia edenler, onu futbol topuyla görmemiş olanlardı, onu topla görüp de çirkin diyebilecek kimse yoktur bu dünyada...

O hep gülümsedi… Kazanılabilecek tüm başarıları, yüzünde kocaman bir gülümseme ile kazandı. Ronaldinho, 21 Mart 1981 günü dünyaya ilk geldiği anda da gülümsüyordu muydu, ne de olsa tüm çocukluk fotoğrafları öyle…

Futbolu hâlâ dünyalıların oynadığı son çağın simgesiydi, topa vurmanın başka bir yolu olduğunu gösterdi, güzel oyundan fazlasını yaptı, dans ederek oynadı… Ronaldinho, rakiplerini çaresiz bırakan bir zeka ile topa vurmanın en estetik halini birleştirdi. Başka bir şey yarattı, kendisinden sonraki dünyaya ilham kaynağı oldu.

Ronaldinho’yu izlemiş birinin onu normal cümlelerle anlatması mümkün mü, ayağındaki topla şiir yazan adamı şiirsiz, edebiyatsız, sanatsız ve teşbihsiz nasıl tanımlayalım?

Çocukluk hikayesini hemen herkes bilir, daha henüz 10 yaşındayken harika çocuk olarak nam salmıştı, bu küçücük ufak tefek futbolcuyu izlemeye ülkenin dört bir yanından yüzlerce insan izlemeye geliyordu.

Oynadığı takımlarda kendisinden büyüklerle sahadaydı ve hep ondan büyük bir Ronaldo oluyordu. Bu yüzden nereye gitse hem Ronaldinho’ydu, adı da öyle kaldı.

Ronaldinho, Geremio’nun altyapısından, Fransız devi PSG’ye transfer oldu. Onu asıl fenomene çeviren ise 2002 Dünya Kupası’nda gezegene adını öğretmesiydi. 2003’te Barcelona’ya gitti ve dünya bir daha aynı yer olmayacaktı.

El Clasico’yu neden sevdik? 2005’te Ronaldinho’nun Barnebau’yu kendisini alkışlamak zorunda bırakan performansı için… Real Madrid yıldızlar karması hatta Galacticos’tu ama Ronaldinho başka bir keyifti. Bir daha hiçbir zaman o yaşlara ve o performansa geri dönemeyecek, zamanı tutamıyorsunuz. Ama bir daha herhangi biri onun gibi dans edebilir mi futbol sahalarında?

2005’te bir spor markası için defalarca kez topu direğe vurduğu video, Youtube tarihinin 1 milyon izleyiciye ulaşan ilk videosu oldu. Aslında pek çok insanın Youtube’u duyması, o video sayesinde olmuştu. Bugün aynı videonun 10’dan fazla versiyonu toplamda neredeyse 20 milyon toplam görüntülemeye ulaşmış durumda…

Bu arada, Ronaldinho’nun Barcelona’daki estetik hareketlerinin toplandığı sayısız video var ve rekor izlenme alan iki videonun toplam izlenmesi 130 milyonu geçiyor!

Ancak 2008’de, gece hayatı ve disiplinsiz yaşamı nedeniyle, kendisini idolü ve kahramanı olarak gören Messi’ye kötü örnek olmasını engellemek için Barcelona’dan ayrılmasına karar verildi. Ronaldinho Milan’a gitti ama şovun sonuna yaklaşılmıştı.

Ronaldinho’nun hayat seçimleri artık futboluna darbe indirmeye başlamıştı.

SANKİ HİÇ KAZANMAMIŞ GİBİ

Milan’da istediklerini yapamayan Ronaldinho ülkesine dönmeye karar verir.

Ronaldinho’nun çok farklı problemleri olduğundan bahsediliyordu. Ailesinin yanında kalmak için Brezilya’da oynamayı seçtiği ve bu kararında tamamen duygusal davrandığı söyleniyodur. Bu ailesinin yanında kalma haberinin temelinde, Ronaldinho’nun daha önce de itiraf ettiği, annesinin rahatsızlığı meselesi vardı, geçen yılların belki tek mantıklı açıklamasıydı.

Ronaldinho 2013’te verdiği bir röportajda, Avrupa kariyerinin sona erdirmesinin annesinin yanında vakit geçirmek olduğunu anlatmıştı, gözyaşları içinde…

Yıl 2012. Ronaldinho Flamengo’da geçirdiği kötü sezonun ardından Atletico Mineiro’ya transfer olur. Burada bir sezonda 31 maçta 11 gol ve 15 asistle takımının ligi 2. tamamlamasını sağlar ve Copa Libertadores’e katılmaya hak kazanırlar. Mineiro, gruplarda oynadığı 6 maçtan sadece 1 yenilgi alır ve yoluna devam eder. Tabi bu başarıda Ronaldinho’nun rolü de büyüktür. 14 maçta 4 gol 7 asistle takımını adeta sırtlar. 3. tur, çeyrek final, yarı final derken sıra gelir final maçına…

Mineiro tarihindeki ilk Copa Libertadores'i de müzesine götürür. Ronaldinho kaldırdığı kupalarına bir yenisini daha ekler… Böylece hem Avrupa’nın hem de Latin Amerika'nın en büyük kupasını kazanma başarısı gösteren 7. futbolcu olur.

Ronaldinho futbolu bıraktı, ancak bir gezegen dolusu insan, onun sayısız videosunu, maç görüntüsünü, antrenman kayıtlarını izlemeye devam ediyor.

Kaynak: https://www.asistanaliz.com/az-biline...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın